Barnet

180310
 
Följande smörja kunde man idag läsa i Expressen i anledning av att en familj i det s.k. kungahuset skulle föda sitt tredje barn, samtidigt som konungen och hans lagvigda befann sig på utriokes ort - i Schweiz, där det gick utför.
 
 

"Drottning Silvia var orolig före prinsessan Madeleines förlossning – och kungens adjutant har varje dag tittat efter flygresor som kan ta kungaparet från Schweiz till Sverige.

 

Sent på torsdagskvällen blev det allvar – och kungaparet la om hela sin resa för att träffa sitt 3 465 gram lätta och 50 centimeter långa barnbarn.

 

I stället för att resa hem den 16 mars, som det enligt uppgifter till Expressen var planerat, tvingades kungaparet resa hem en vecka tidigare.

 

Ett smärre kaos utbröt alltså i kungafamiljen. Samtidigt som kungaparet ivrigt letade efter resvägar hem så behövde hovet och kronprinsessan Victoria helt tänka om när det gällde ett visst namnsdagsfirande.

 

Kronprinsessan firar alltid sin namnsdag, den 12 mars, med ett publikt firande på inre borggården på Slottet.

 

Men nu krockar det med konseljen, där namn och titel på barnet meddelas, liksom det efterföljande Te Deum.

Båda dessa är viktiga högtider i kungahuset – som alla bräcker ett namnsdagsfirande.

 

Därför behövde kronprinsessan Victorias namnsdagsfirande skjutas fram. I stället för att ske vid lunchtid klockan 12 skjuts det fram med tre timmar och sker på eftermiddagen."

 

 
 
Smörjan har sammanställts av Expressens nye kungareporter, Elias Giertz.
Onekligen saknar man Johan T Lindwall, men man saknar inte båset föärrän kon är tom, eller var det tvärtom?
 
-  Aldrig skulle jag tro, att jag skulle sakna Johan T, avslutar bloggaren.
Trackback
RSS 2.0