Tut i rutan

180422

 

Den 11 september 2010 startade jag min blogg. Anledningen var egentligen bara en, nämligen den att göra noteringar för nära och kära under våra vistelser i varmare trakter vintertid, istället för att sända en massa likalydande mail, men jag tyckte det var trevligt att ha en blogg och där kunna kommentera händelser såväl i kungariket som i världen i övrigt.

Varje dag sedan starten har jag skrivit ett inlägg på bloggen och detta inlägg har nummer 2781. Minst en bild har fogats blogginlägget, samtidigt som några bilder, som t.ex. på vår käre statsminister eller på det som i dagligt tal kallas fotboll, använts flera gånger. 

 

 

Jag tänker inte sätta mig och räkna antalet bilder, men förmodligen är de fler än de 2781 blogginlägg jag nämnde ovan.


Jag har skrivit om stort och om smått, om halv- och helidioter såväl här som där, men aldrig om något riktigt personligt, bortsett från några besök i metropolen Skövde. Det finns väl knappast någon som intresserar sig om en gammal gubbes stilla liv på Redarvägen i Hjo.

 

 

Det har varit mycket trevligt att underhålla bloggen, men på sistone har det börjat ta emot.

Om vad skall jag skriva? Har jag skrivit om detta tidigare? Vem kan vara intresserad?

Låt oss kolla dagens och dagarnas dessförinnan händelser.

Det är Zlatan. 
Det är slagsmål - legala och illegala. 
Det är maktfullkomliga figurer, som tror, att de - ensamma - besitter jorden.
Det är bloggaren själv, som tar sig en Løjtens till sillen.
Det är…

Skall Zlatan spela VM för Sverige; han som redan sagt ajö till landslaget?

Under gårdagskvällen var det stort, men helt legalt, slagsmål i Sundsvall. Det var boxningsgala.
Vem vann? Förmodligen ingen.
Vi kan ta några exempel på s.k. vinnare inom boxningen.
Bosse Högberg, Lennart Risberg, Floyd Patterson, Ingemar Johansson, Muhammad Ali…
Visst har de varit vinnare, men till priset av sönderslagna hjärnor.

Ishockeyn håller på att gå samma väg med alla sina hjärnskakningar, och fotbollen närmar sig med alla armbågar i huvudhöjd, som ger motståndarna svåra skador på hjärnan.
Hjovisst är livet svårt att leva, och visst får man stå ut med både det ena och det andra, men att legalisera direkta slagsmål som boxning och MMA borde väl ändå vara att gå för långt.

Med regeländringar kan man komma tillrätta med de flesta svåra skallskadorna inom fotboll och ishockey. Härvidlag handlar det bara om viljan, som ännu inte finns. Jag mår illa, när jag ser eller hör den där Wikegård på TV; han som i alla tonarter fröjdas över de riktigt feta smällarna inom hockeyn, men nog om honom.

I går kväll var det också slagsmål i Stockholms Gamla Stad. Det var anhängare till Solna AIK och IFK Göteborg, som inför dagens uppgörelse i Solna gjorde upp på en krog i Gamla Stan, men det borde väl räckt med att de halvdebila idioterna pucklat på varandra, men icke.
Ett vittne som uttalat sig i AB uppger, att de kraschade hela baren.

 

Och detta får du och jag betala genom höjda försäkringspremier, samtidigt som barägaren måste betala självrisker och kanske avstå försäljning i avvaktan på reparationer.

I Gamla Stan har det också varit andra slagsmål under senare tid, dock utan knytnävar, utan istället med munväder och penna.
Jag syftar naturligtvis på Svenska Akademien.
När fullvuxna, högbegåvade och välutbildade människor beter sig så illa, som vissa akademiledamöter gjort, undrar man om det alls finns något hopp inför framtiden.

 

 

I Sverige prioriterar regeringen torskjakt söder om Östersjön, men oppositionen lär visst säga nej, vilket innebär, att Löfven för returnera kastspön och garn, som inhandlats för skattemedel.
Regeringen är också numera så uppfylld av sig själv, att den inte längre vill lyssna på den juridiska expertis som finns i Lagrådet, bestående av rikets allra högsta jurister, när de skall stifta nya lagar.

 

Dock skall Löfven & Co ha kredit för att de håller diskussionen i möblerade rum och inte på Twitter som en dåre i USAmerika numera gör.

 
Det senaste är att han vräker ur sig mot en av NYT:s stjärnreportrar.
Detta kan knappast anses värdigt för en president i det, som de själva kallar för världens största demokrati.

Som var och en förstår, blir det allt svårare att hitta nya infallsvinklar till bloggen, om jag inte skall notera, att jag hittat årets första vitsippa, att isen försvunnit i Vättern eller att jag än en gång besökt Skövde, vad jag nu har där att göra.
 
 
Visst kan man ibland hitta något riktigt bra som t.ex. den här bilden från Stellplatzen i Värsås, men det tillhör dock undantagen. Därför har jag nu bestämt, att antalet blogginlägg stannar vid 2781.

TACK alla ni som följt min blogg. Jag hoppas, att det - åtminstone ibland - varit trevlig läsning.

Slut i rutan! 


Kommentarer
Postat av: Ann Malmstedt

Hej! Så tråkigt att du tröttnat på bloggen! Har ofta läst dina roliga inlägg och alltid följt bloggen från Cypern. Kan du åtminstone inte blogga från Cypern? Tyvärr kan vi ju inte resa dit längre då min man är så dålig att det inte går längre. Tack iallafall för en rolig blogg med mycket fina foton! Bästa hälsningar Ann Malmstedt

2018-04-22 @ 21:55:45
Postat av: Tord Viktorsson

Kommer att saknat.
Tord

2018-04-24 @ 09:51:18
Postat av: Lillian Rosenknop Jensen

Tak for rigtig mange gode historier og smukke billeder!

2018-04-24 @ 16:25:54
Postat av: Annelie Malmström

Jag är ingen trogen läsare, men kikar in lite då och då och läser ikapp. KOmmer allt att sakna dina kloka funderingar. Det är få människor jag möter som tar sig tid att stanna upp, reflektera och fånga ögonblicken så som du gör.

Svar: Precis som jag skrev i det sista blogginlägget fanns det inte så mycket mer att skriva om, såvida man inte börjar kasta skit på politikerna inför höstens val, men för detta känner jag mig för god. De får hålla på bäst de vill.Jag nöjer mig med de 2781 inlägg jag gjort på min blogg. Ibland bra, ibland dåliga, ibland helt usla, någon gång helt lysande, men även en blind höna finner ibland ett korn…
I fortsättningen blir det ingen blogg, men istället en del pianospel i min orkester och naturligtvis massor av bilder, vad jag nu skall ha dessa till.
Roligt att du uppskattat bloggen. Vi kanske ses någonstans någon gång.
Ha det gott!
Hälsningar Göran
g.magnusson@telia.com
doclonghair.blogg.se

2018-06-11 @ 16:10:30
Postat av: Sara

Synd... men har också sådana dippar i bloggandet. Det är svårt att veta vad man ska skriva om ibland.
Tack för alla trevliga inlägg!

2018-08-08 @ 22:13:45
URL: http://www.fnissis.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0