Svenska soppan

180410

Ett illustert sällskap med 18 - i det närmaste - oavsättliga medlemmar har sitt säte i kungarikets gamla huvudstad.

 

Där träffas de varje torsdag, men se: De har under lång tid bara varit 16, eftersom två - på livstid - invalda medlemmar strejkar - den ena beroende på att man inte tillräckligt tog ställning för det fria ordet vid ett tillfälle runt 1990, den andra beroende på, att hon inte känner sig tillräckligt fin i det illustra sällskapet.

 

 
 

Men nu liknar församlingen mest den gamla ramsan om 10 små n-pojkar. Nu handlar det bl.a. om rena oegentligheter som misstänkts ha skett av maken till en av medlemmarna.

 

Några vill utesluta medlemmen p.g.a. hennes giftermål med den, som misstänks för brott, medan andra har motsatt åsikt.

 

Brotten detta bihang till den berörda medlemmen skall ha gjort sig skyldig till är dels att han inte kunnat hålla p-tt-n och de s.k. tassarna i styr, dels att han tillsammans med sin lagvigda drivit en rörelse, som ansetts ligga så långt in i mörkret, att ekobrottsmyndigheten efter en anmälan känt sig tvungna att inleda förundersökning i ärendet, och dels av att detta bihang, sedan han - förmodligen av sin lagvigda - fått info om blivande nobelpristagare i litteratur och delat med sig denna kunskap. Han lär också, på ett regelvidrigt sätt, fått kunskap om presumtiva medlemmar till det illustra sällskapet och därefter spridit denna kunskap vidare.

 

Förutom, utöver p-tt-n och tassarna, har han alltså inte heller kunnat hålla käften i styr.

 

Han sitter pyrt till, skulle man kunna drista sig att säga, men ju jävlar…

 

Nu har Horace - en av medlemmarna och tidigare taltratt för sällskapet och mycket god vän med det i artikeln nämnda bihanget, tagit till orda. Han går - som det på idrottsspråk heter - all in, eller kanske mera målande: Tagit ut målvakten.

 

 
 
Den nuvarande taltratten är den sämsta, som bestigit sin tron sedan sällskapet bildades i slutet av 1700-talet, vräker han ur sig, samtidigt som han glömmer bort att han själv suttit på tronen under en tioårsperiod, och enligt en viss polisprofessor t.o.m. skött sig sämre än den taltratt han nu så hårt kritiserar.E

 

En av de avhoppade har uttalat sig. Han menar, att Horaces dravel är det falskaste och skändligaste han läst i hela sitt liv (som snart är 90).

 

Nåväl, säkert är inte sista ordet sagt, men bloggaren skulle inte bli förvånad om ytterligare minst två medlemmar lägger ner pennan, inte innan hanen galt tre gånger, men väl innan innevarande vecka tagit slut, vilket skulle innebära, att det inte längre går att arbeta inom sällskapet, eftersom det fordras tolv medlemmar för att arbetet skall kunna fortskrida, och efter ett sådant scenario bloggaren skissar, återstår bara elva.

 

Naturligtvis skriver bloggaren i egen sak. Han har nämligen aldrig fått en förfrågan om att ingå i sällskapet, vilket storligen grämer honom. Han förekommer inte ens på den lista det s.k. bihanget delar med kreti och pleti.

 

Gomidda’


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0