En jävlig soppa

180413

Så här fredagen den 13:e dristar sig bloggaren att åter hysa synpunkter på den Svenska Akademien, där allt verkar vara i fullständig upplösning.
 
 

Först har vi det äkta paret, som sysslat med saker och ting, som borde polisanmälas av akademien i enlighet med den juristutredning som genomförts. Mannen i förhållandet har uppfört sig på ett i högsta grad klandervärt sätt, när han lät p-tt-n i stället för hjärnan styra hans handlingar, något hans hustru under alla år varit omedveten om.
Fan tro’t.

Men de har i vart fall bedrivit sin privata verksamhet på ett ur akademisynpunkt synnerligen klandervärt sätt.

Nu över till nästa par:
En f.d. taltratt inom sällskapet har i Expressen skrivit ner sin efterträdare på ett sätt, som trotsar all beskrivning, men visar, att han knappast lever upp till det snille och den smak, som är sällskapets honnörsord. Därefter har hans nuvarande fjälla har i DN fortsatt smutskastningen av sällskapets nuvarande taltratt.

Par nr tre:
Sällskapet står idag utan taltratt sedan den senaste i går kväll lämnat in. Såvitt bloggaren förstår, har hon under den senaste veckan arbetat hårt för att få sällskapet att fungera igen, men med sådana figurer, som sitter på sällskapets olika stolar, var det precis omöjligt, varför hennes ställningstagande måste anses hedervärt, och, som sagt, någon större hjälp från de figurer, som fortfarande är med i sällskapet, har hon knappast fått, men nu jävlar…

Nu har sällskapets senaste taltratt fått ”hjälp” från oväntat håll, om man skall tro Expressen.
Taltrattens moder, en icke helt okänd kvinna, mest känd för en bok om barnuppfostran - ett område, på vilket  hon efter en mängd födslar ansåg sig vara expert.
Hon ger sig nu - liksom den ännu tidigare taltrattens fjälla - in i debatten.

Bloggaren ser situationen löjeväckande.
Skulle akademiledamöterna inte vara vuxna nog att kunna tala i egen sak utan att äkta män, fjällor och morsor lägger sina näsor i blöt, frågar sig bloggaren.

 
-  Hörde jag något om att vara ute och cykla, undrar bloggaren.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0