Fuskaren

170930
 
Bloggaren häpnade i morse, när han fick se Fotosidans utskick på nätet.
Man hänvisade nämligen till Terje Hellesø som en auktoritet gällande manipulerade bilder; samme Hellesø som år 2011 togs med brallorna nere, när han i tämligen dåligt riggade bilder hävdade, att det fanns, inte bara en massa lodjur utan jämväl, mårdhund i Mullsjöskogarna strax norr om Jönköing.
 
Han avslöjades, mycket beroende på den dåliga fejkkvaliteten, och med skammens rodnad på sina kinder drog han sig tillbaka i tystnaden, men nu har alltså tidskriften Fotosidan återuppväckt honom för att berätta om bl.a. riskerna inom  digitaliseringen och därmed möjligheterna till fusk med digitala bilder.
 
Hans, vid tiden, höga svansföring byttes ut mot ett tillstånd med svansen mellan benen, men nu verkar det som om Fotosidan vill ta ut honom från mörkret, där han borde sitta på livstid åtminstone avseende manipulerade bilder, och resa svansen på nytt.
 
Förmodligen har Hellesø - sedan han skämt ut sig - skämts rejält, och det får han gärna flortsätta med, men den som nu skall skämmas mest är tidskriften Fotosidan, som med sitt reportage försöker minimera den skada Hellesø dsn gång gjorde sig skyldig till 2011 och dessförinnan.
Ingen kan få bloggaren att tro, att de bilder, som låg till grund för avslöjandet av Hellesø var de enda manipulerade bilder han sysslat med. Såvitt bloggaren förstår, hade han sett hela sitt fuskande som en affärsidé, där det fanns pengar att tjäna.
 
 
Detta är rönnbär, plåtade utanför bloggarens fönster. Bilden är inte manipulerad, men beskuren.
 

Dammen

170929
 
Bara en liten damm, men vacker.
 
 
 

Pixie

170928
 
Idag har bloggaren varit hundvakt.
 
 

Sensommar

170927
 
Äntligen några fina sensommardagar, med ett rekordhögt lufttryck för september månad. Cirka 780 mm Hg eller 1040 hektopascal.
 
 
 
 

Sundberg

170926
 
Bloggaren badade igår. Inte i sådant vatten som bilden visar, utan i en bassäng, där vattentemperaturen var 34,7 grader Celsius.
Skönt.
 
 
Men när han gick upp tänkte han av någon anledning på den sedan länge avsomnade ärkebiskopen AN Sundberg, som - lindrigt sagt - var tämligen glappkäftig.
 
Sålunda serverades han (ärkebiskopen) middag vid ett tillfälle hos ett prostpar, där värdinnan urskuldade sig med att man inte hade några snapsglas - p.g.a. makens ointresse för kröken - utan fick servera snapsen i dessertvinsglas, varpå ärkebiskopen omgående genmälde:
 
Det skall jag säga prostinnan, att näst religion och sedlighet är små brännvinsglas det jävligaste jag vet.
 
Vid ett annat tillfäle lär han, när han missade tåget ha utropat:
 
Där gick tåget åt helvete, och jag som skulle med.
 
Vad har då bloggarens badande i 34,7-gradigt vatten med den avsomnade ärkebiskopen att göra:
Hjo, han tänkte i sitt stilla sinne - när han steg ur badet - att näst sedlighet och små brännvinsglas är våta badbyxor det jävligaste jag vet.
 
Gomidda'

Svamp

170925
 
Vad har hänt?
 
 
 

Stackars Peppe

170924
 
Den 5 september kunde man läsa följande i Expressen under rubriken "Nöje":
 
PEPPE ENG SKILJER SIG - 
EFTER 48 ÅR SOM GIFT
 
Givetvis kommenterade bloggaren den stora nyheten omgående.
 
Idag kan man läsa fortsättningen i samma tidning, naturligtvis under rubriken "Nöje":

TV4-profilen berättar: "Jag får börja om"
PEPPE ENG MÅSTE LÄMNA HUS OCH HEM
 
Äktenskap upplöses här i kungariket varje dag, och bloggaren undrar vad som är så märkligt med Peppe Engs skilsmässa i förhållande till alla andra, att den gång på gång måste tuggas under Expressens nöjesavdelning.
Två vuxna - och till åren komna - människor har kommit underfund med att de i fortsättningen skall leva åtskilda - knappast särskilt märkligt.
 
Förutom att bloggaren anser hans skilsmässa vara "den resandes ensak" är det - om man nu måste skriva om den - knappast något som hör hemma under rubriken "Nöje".
 
 
I övrigt noterar bloggaren, att julen kommer allt närmre.
 
 

Botox

170923

 

Bloggaren ville idag fördjupa sig i de fina reklaminslagen på TV - denna gång på TV3.

 
Men tänk den glädje, som är bestående.

 

Plötsligt i värdefulla reklaminslag, kom avbrott gång på gång, där det visades några kärringar från Hollywood, den ena fulare än den andra - vissa med läppar, spända till bristningsgränsen genom botox (det heter väl så?) och av annan saliggörande materia - alla krigsmålade i sina ansikten likt täckande utomhusfärg från Colorama.

 

Och till allt detta uppenbarar sig en vålnad vid namn Gunilla Persson, spridande sin dynga värre än den bäste gödselspridare på marknaden.

 

 
Det är inte så lätt att vara människa här i världen som folk tror, särskilt när man inte ens får se reklaminslagen på TV i lugn och ro.

Höstdagjämning

170922
 
Och mörkret håller på att besegra ljuset.
 
 

Tvegifte

170921
 
Nacka kommun har tvingats köpa in sig i tre bostadsrätter för att en migrant skall få bostad till sig och sina tre fruar med barn - 16 stycken.
 
Nu går debattvågorna höga i kungariket.
Inte bara detta att hyra in familjerna i tre bostadsrätter för stora pengar, vilket givetvis kan diskuteras, utan jämväl i den moraliska frågan:
Tänk, att hålla sig med tre fruar.
Fy, så förskräckligt.
Tvegifte är straffbart i kungariket och därmed punkt, hävdas det.
 
Men för inte alls så länge sedan - åtminstone inte längre sedan än i bloggarens barndom - hade vi en statsminister i kungariket, som höll sig med två familjer.
Låt vara att han endast var gift med den ena kvinnan och var sambo med den andra, vilket innebar, att han klarade sig undan bestämmelserna om tvegifgte.
 
Så kan det gå.
 
 
OBS!
Bilden från marknaden i Ayia Thekla har inte det minsta med vare sig migranten med sina tre fruar och alla ungar eller med Per-Albin och hans två familjer - fru och älskarinna, dock inte i samma person - att göra.
 
 

Grått

170920
 
Grått och trist väder. Liknar mer sen november än september.
 
 
Dessutom ljuger den tråkiga bilden.
I verkligheten var det mycket gråare, men med lite handpåläggning... 

Pocenten

170919
 

Vad var det nu han sade till kompisen Helge i ”Sällskapsresan”?

 

I morse, när bloggaren slagit upp sina blå, läste han i husorganet Hjo Tidning (HT) - den tidning som ständigt hyllar sommaren, trots att hösten sedan länge infunnit sig, genom att inte bara om fredagarna, utan jämväl om tisdagarna publicera ett korsord, så att man på detta sätt slipper undan med ytterligare en sidas journalistiskt arbete - en artikel om att allt fler ansöker om skuldsanering.

 

Nåväl, efter allt svammel om HT, kan nu konstateras, att det skall handla om skuldsanering i allmänhet, och om den procentuella ökningen i synnerhet.

 

Sålunda har enligt HT ökningen i Hjo under senaste året uppgått till 133 %.

I Karlsborg är ökningen 900 %, i Tibro 450 % och i Grästorp är ökningen hela 1100 % (elvahundra).

Hiskeliga siffror - kan tyckas, men när siffrorna analyseras, blir det pannkaka av alltihop.

 

I Hjo är ökningen 4 personer, från 3 till 7.

I Karlsborg är den 9 personer, från 1 till 10, och i Tibro från 2 till 11.

Skräckexemplet Grästorp: En ökning med 11 personer, från 1 till 12.

Ökningen anses bero på en lagändring, som gjort det lättare att få sina skulder sanerade.

 

 
Vart vill då bloggaren komma?

 

Hjo, det är numera mycket populärt att räkna procent på allting.

Sålunda räknar man målvaktsräddningar inom handbollen i procent. Får man som målvakt 20 skott på sig och tar 10 av dessa, har man en räddningsprocent på 50 %, men ingenting sägs om kvaliteten på de skott som går igenom försvaret och ingenting sägs om försvarsarbetet.

Skulle nu målvakten istället ta 12 skott av de 20, ökar räddningsprocenten till 60 %, medan den minskar till 40, om 12 skott går i mål.

Men räddningsprocenten säger i sig ingenting alls.

Skulle man däremot säga 10 av 20 eller 15 av 20, har man fått ett betydligt bättre grepp om händelserna på plan, även om skott- och försvarskvaliteten fortfarande är bortglömd.

 

Vad gäller ökningen inom skuldsaneringen rör man sig med procenttal, som helt och hållet överskuggar sakfrågan.

 

Ett känt trick - innan det blev så lätt att räkna procent med sin mobiltelefon - är att förkorta eller förlänga y-axeln i ett diagram. Då kan stora ändringar i verkligheten bli försumbara i diagrammet, medan små kan bli enorma beroende på vad man vill visa. 

                                                                                                               

Beträffande tisdagskorsordet i Hjo Tidning kan nämnas, att - till skillnad mot korsordet på fredagar, då en trisslott är förstapris - inget pris alls delas ut - inte ens en sketen nitlott i Trisslotteriet.

Men lösningen presenteras i fredagstidningen.

Alltid något, som han sade, som såg Åmål.

 

Men vad var det nu han sade till Helge i ”Sällskapsresan”?

Hjo, han sade:

-  Tänk på pocenten, Helge!


Andra sidan

170918
 
Omberg:
 
 
Östgötaberget, som är välkänt för sin betagande utsikt västerut (mot Hjo).

Dezza nazzar

170917
 
1. Nazzarna i NMR har fått tillstånd att demonstrera vid Bokmässan i Göteborg. De skall gå i omedelbar närhet till den judiska synagogan en dag, då judarna firar sin allra största dag.
I demokratins namn, kan polisen inte neka nazzarna demonstrera, sägs det, och därför gett tillstånd till det äckliga jippot.
 
2. Idag har samma nazzar inom NMR demonstrerat i Göteborg. Enda skillnaden mot den tillåtna demonstrationen i punkt 1 är att denna skedde utan vederbörliga tillstånd.
Därför borde polisen upplösa demonstrationen, men icke…
Man hade inte resurser, säger samma polis som gett tillståndet i punkt 1.
 
Bloggaren undrar:
- Vilka signaler ger detta?
-  Är det fritt fram att demonstrera utan demonstrationstillstånd?
 
-  Kommer polisen att använda samma silkesvantar, när andra organisationer demonstrerar utan att söka tillstånd?
 
-  Givetvis borde polisen anmälas till JO för vidtagande av åtgärder. Man skyller på polisbrist, men var går gränsen för sådant försvar och var går gränsen för vilka organisationer som får springa runt i stan med sina plakat utan tillstånd.
-  Har inte polisen behövliga resurser, finns all anledning att framföra sina synpunkter till sittande regering. Att den tidigare regeringen skitit i frågan är inget försvar för den nu sittande.
 
 
Men nu över till något helt annat, s.d.h.
 
Bloggaren har idag varit i Motala med s/s Trafik, som kunde röra sig nästan fritt i Hjo hamn, sedan denna delvis muddrats.
 
 

Forsvik höst

170916
 
Idag har bloggaren och hans k. hustru i ett ljuvligt väder besökt Forsvik, där de tog en promenad på kanalbrinken.
De tog för givet, att kanalen nu var stängd, men de bedrog sig. M/s Sandön låg i slussen, när de kom dit, och hon fortsatte därefter ut i Viken.
 
Här kommer några bilder från utflykten.
 
 
 
 
 
 
 
 
P.S. En av bilderna är vänd 180 grader.
Vilken?

Slå tillbaka!

170915
 
Dagens trend.
-  Och jag som redan i småskolan lärde mig vända andra kinden till, stönar bloggaren uppgivet..
 
 
Inte konstigt huliganismen fått sådant fotfäste, och inte lär det bli bättre efter det stundande kyrkovalet där sossar och nazzar slåss om makten.
Vem som slår först och vem som slår tillbaka är fortfarande en öppen fråga.
 
Gomidda'
 
 
 

Dags för kulram

170914
 

TextTV igår:

 

Ridsport-EM i Göteborg blev en större förlustaffär än väntat.

Arrangören befarade ett underskott på 30 miljoner, men den senaste prognosen visar ett minus på 55 miljoner.

 

Dessutom förstördes fyra av fem konstgräsplaner på Heden i samband med mästerskapet. De anses nu obrukbara och måste rustas upp för ett antal ännu icke presenterade miljoner.

 

- I det här fallet var det absolut så att ursprungsbudgeten inte var bra, men det har hänt mycket under resans gång, säger ordföranden i Got Event, Bettan Andersson (V).

- I avvaktan på att räknenissarna på Got Event sätts på skolbänken för inpräntande av de fyra räknesätten, föreslår bloggaren, att de förses med vanlig hederlig kulram, gärna med snöre, så att den kan hängas om halsen.

Höst

170913
 
 
Höst i Hjo
 
 

Svamp

170912
 
 
Idag har bloggaren och hans k. hustru varit i svampskogen. 
Det finns gott om svamp, men man måste vara försiktig.
Vissa svampar äter man nämligen bara en enda gång.
 
 

Ett porträtt

170911
 
 
Porträtt på vem?

Idioter

170910
 
Bloggaren är vid detta laget trött på dessa huliganer, som slåss inte enbart på idrottsevenemang, utan även utanför, där de kommit överens om tid och plats.
Nu senast rapporterar Aftonbladet om ett sådant evenemang i Årsta, men polisen hade fått underhandsinformation och avstyrde det hela.
 
Med kännedom om att polisen sopar de mesta under den s.k. mattan, anser bloggaren att den inkomna informationen inte bara bort sopas under mattan utan förpassats så långt ner i källaren som möjligt.
 
-  Men då hade ju slagsmålet blivit av och människor skulle kunnat bli skadade, invänder vän av ordning.
 
-  So what, genmäler bloggaren. Huliganerna, som verkar uppfylla alla kriterier på den vetenskapliga definitionen av idioti, kunde väl ha pucklat på varandra efter tycke och smak tills de tröttnat.
-  Om någon kommit till skada vore det knappast annat än "den resandes ensak". De hade ju själva gett sig in i leken och borde därför - utan samhällets omsorger - fått leka leken färdig. De hade ju full frihet att dra sig ur, när det passade. Lite svinn är ju helt normalt, och en idiot mer eller mindre stör i vart fall inte min nattsöm
 
 
-  Polisen har ändå så många andra arbetsuppgifter, som de inte hinner med, att de knappast borde besväras av idioter -  vars största nöje är att slå varandra på käften - så länge de inte stör andra människor i kungadömet, avslutar bloggaren.
 
 
 
 
 
 

Svikna löften

170909

 

Först ut: Anna Kinberg Batra, (AKB).

God tvåa: Ebba Busch Thor (EBT).

 - Gäller det löpning runt riksdagshuset, skulle man kunna fråga sig?

 

-  Nej, det gäller betydligt viktigare saker än så. Det gäller hur regeringsmakten i Sverige skall fördelas.

 

Först ut, i januari i år, var alltså AKB.

Hon och hennes parti skulle ta makten i kungadömet med hjälp av Jimmie Åkesson (JÅ).

Vi vet hur det gick. Moderaterna tappade direkt i väljaropinionen. Väljartappet blev t.o.m. så stort, att AKB ganska snart fick syna partiets röda kort.

 

Igår kom efterföljaren EBT, då hon i likhet med AKB lovade ta makten i samma kungarike med hjälp av den samme JÅ.

 

Resultatet i väljaropinionen efter EBT:s utspel har vi ännu inte sett, men det finns inte särskilt mycket att ta av. Risken att EBT helt pratar nattmössan är mycket stor, eftersom väljarstödet redan är så lågt, att partiet kanske inte ens behöver bekymra sig om någon regeringsmakt alls de närmaste fyra åren efter nästa års val.

 

Skulle däremot hennes utspel resultera i att partiet - ett parti som står på kristen grund med rötterna hos Lewi Pethrus och pingströrelsen - skulle stärka sin ställning och klara de fyra procenten vid valet, genom att börja gå hand i hand med JÅ och hans parti, som har sina rötter i en avskyvärd ideologi med en viss Adolf som förgrundsfigur och massutrotning av helt oskyldiga människor som affärsidé på partiprogrammet, är det synnerligen anmärkningsvärt.

Då måste man, på allvar, verkligen ifrågasätta om KD läst kompassen fel, gått vilse och på vägen totalt tappat bort den riktning och moral man tidigare varit så noga med att framhålla.*

 

Men det ovan sagda gäller bara M och KD. 

I den s.k. alliansen finns två andra partier, C och L, och båda har klart och tydligt deklarerat, att allt samarbete  med JÅ och hans parti är uteslutet.

 

Men nu kan ”vän av ordning” börja protestera.

KD skall inte alls samarbeta med SD. Man skall bara ha deras stöd för att bilda en ny alliansregering.

Fan tro’t.

 

Skulle JÅ och hans parti acceptera att - utan att få något tillbaka - bli valboskap åt alliansen, har bloggaren totalt missbedömt såväl JÅ som hans parti.

Givetvis begär han motprestationer av alliansen, vilket han redan deklarerat, något som tydligen M skulle kunna tänka sig, och förmodligen också KD, men absolut inte C och L. 

Det stundar m.a.o. ett lustigt år inom den svenska inrikespolitiken i avvaktan på nästa val.

 

Allra först gäller det för KD att - med sina numera sunkiga idéer - klara spärren till riksdagen. 

Man skall nämligen inte sälja björnen, förrän skinnet är skjutet, eller hur det nu var den gamle centerledaren Hedlund så fint skaldade.

 

  

* Om KD och deras löften, som nu inte längre verkar vara värda ett vitten, hänvisar bloggaren till svenska psalmen 254 med såväl text som musik av partiets grundare - Lewi Pethrus:

 

”Löftena kunna ej svika, nej, de stå evigt kvar.”

 
 
 
 

Vinets dofter

170908
 
Bloggaren lyssnade i går eftermiddag förstrött på P4 Extra, när han plötsligt reagerade.
Det han reagerade på så starkt var CarlJans vintips, där denne konstaterade att bland andra positiva särdrag, hade vinet dessutom en doft av kräftspad.
 
Detta intresserade bloggaren i så hög grad, att han lyssnade vidare på denne experts tips, och nästa vin hade en doft av syltade körsbär, björnbär och örter från Provence samt av hängmörad biff.
 
Det konstaterades - om bloggaren kommer ihåg rätt - att vinet kysste gomseglet helt förföriskt.
 
Nåväl, bloggaren förstod inte mycket av det sagda: Ett vin som doftar kräftspad och ett annat hängmörad biff...
 
Men han fick helt andra associationer, när han hörde talas om gomseglet, nämligen Povel Ramels visa om Sturske Laban.
Här kommer ett kortare textutdrag, men håll med om, att Povels text i stort helt liknar CarlJans: En vanlig enkel människa begriper inte ett enda dugg.
 
"Sturske Laban, teraja de gutty, gutty, gutty mu,
gomseglet vajar och klockan var kvart i sju."
 
 
Bloggaren får dock nöja sig med helt vanligt pappvin.

Guds straffdom

170907
 
För några dagar sedan noterade bloggaren, att den USAmerikanska högerpopulisten Ann Coulter såg orkanen Harvey som Guds straff för att Houstonborna valt en lesbisk kvinna till borgmästare.
 
Skulle nu ms Coulter ha rätt, menar bloggaren, att den etter värre orkanen Irma är en Guds straffdom till hela det USAmerikanska folket för deras synnerligen unkna smak att välja en viss mr Trumph till rikets president.
 
 
Några bilder på tropiska orkaner ingår tyvärr inte i bloggarens stora bildbank.
Istället låter han sig nöja med en bild av en stilla bris från Cypern. 

Book och media

170906
 
En fråga:
Skulle någon kunna förklara för bloggaren vad den där A. Book har för kvalifikationer som gör, att hon numera är en följetong i såväl tidningar som etermedia.
 
Att överallt berätta om nytt garnityr, viktminskning, förnyad trivsel i sänghalmen med maken och tankar på att förstora de bröst hon tidigare förminskat kan väl ändå inte vara så kvalificerande, att hon skall synas i media vareviga dag.
Hennes framtoning - med svordomar mellan vart och vartannat ord hos Lotta B. i radion - börjar tyvärr närmast likna en seriefigur hemmahörande i en skämttidning.
 
 
Men vems är felet till denna snedvridna exploatering i media?
Givetvis finns det mediekåta artister, som tar varje chans att visa upp sig, men det största ansvaret torde dock ligga hos media, som borde vara lite mer sparsmakade vid sin s.k. kändispublicering.
 
-  Kan läsvärdet om hennes bravader verkligen vara så högt, att det motsvarar exploateringen, frågar sig bloggaren.

Jesaja 9 kap

170905
 

Ett barn varder oss fött, en son bliver oss given,

Och på hans skuldror skall herradömet vila;

Och hans namn skall vara:

Underbar i råd - Väldig Gud - Evig fader - Fridsfuste.

 

Ur Jesaja 9 kap (episteltexten på juldagen)

 

 
Men det blev bara Gabriel - förmodligen efter ärkeängeln.
 
 
Och nu över till något helt annat, s.d.h.
 
Braskande nyheter i Expressen idag:
 

Peppe Eng skiljer sig –

efter 48 år som gift

 
-  Tryggt att veta, menar bloggaren och sänder en tacksamhetens tanke till tidningen med sting.

USA idag

170904
 
Läst i helgen:
 
 
 
Det finns folk till allt.

Högertrafik

170903
 
Klockan 05.00 för exakt 50 år sedan gick Sverige över till högertrafik.
Många års planerande gav därmed resultat.
 
 
Från icke helt trovärdiga källor ryktades dock under en längre tid, att övergången skulle ske successivt.
Först skulle lastbilar och bussar börja köra till höger. Efter två veckor skulle personbilarna följa efter, men så skedde alltså ionte.
 
 

A-traktor

170902

 

Bloggaren läste i Allt om bilar, att 13 000 A-traktorer riskerar körförbud om de inte besiktigas innan den 20 maj nästa år.

 

En yngling som intervjuats av SVT hade följande synpunkter:

 

-  Det känns tråkigt. Jag har jättemycket jobb att göra om jag skall besiktiga, och så är det dyrt också.

 

 

-  Besiktningskravet verkar onekligen helt nödvändigt, anser bloggaren.

 

Därmed över till något helt annat:

 

ComHem/Boxer och Discovery träter.

Det är svart i TV-rutan hos ComHems kunder vad avser bl.a. kanal 5, där fotbollsmatchen mellan Vitryssland och Sverige skall sändas i morgon kväll.

 

 

Men med det spel Sverige visade mot Bulgarien i torsdags torde det kvitta vare sig man kan se  gulblåa figurer springa efter en boll eller om det är helt svart i rutan.


Djävulen tar över

170901

 

För 17 år sedan skildes statskyrkan från staten och heter numera Svenska Kyrkan.

Givetvis var uppfattningen lite till mans, att klåfingriga kommunalpolitiker skulle inse, att såväl riks- som kommunalpolitik är en sak och kyrkans väl och ve en annan, men vad man bedrog sig.

 

Sedan skilsmässan har mången avdankad kommunalpolitiker funnit en ny arena - kyrkan, varifrån de försöker sprida sitt politiska budskap, och det stundande kyrkovalet om två veckor är inget undantag.

 

Socialdemokraterna, Centerpartiet och Sverigedemokraterna ställer upp på många platser, medan de andra partierna håller tassarna borta.

 

SD har tidigare försökt komma åt makten i kyrkan, och därför är det viktigt, att gå till valurnan i de församlingar, där SD ställer upp.

 

Den ideologi SD visat sig ha, med anor från gamle Adolf kan knappast anses höra samman med den, som kyrkan företräder.

 

I kyrkovalet är valdeltagande mycket lågt, vilket innebär, att det är lätt att kuppa sig in. Bloggaren vet från den tid han själv var valförrättare.

 

 

Att Svenska Kyrkan, till skillnad från friförsamlingarna, har den enorma förmånen att ta in avgiften från medlemmarna via skattsedeln anser bloggaren vara synnerligen tveksamt. Kanske skyller man på att alla landets invånare fortfarande är medlemmar i Svenska Kyrkan, men bara lite grand, eftersom alla måste betala begravningsavgiften, men detta är mycket lätta att komma runt, bara viljan finns.

Låt kommunerna ta över begravningsavgiften. De har ju redan hand övrig renhållning i samhället.

 

Men för bloggaren är det synnerligen suspekt att SD försöker skaffa sig makt genom att ta sig in i Svenska Kyrkans finrum.

Många kanske skulle säga, att det är som att göra bocken till trädgårdsmästare.

Eller skulle man kanske kunna uttrycka det så här:

Där Gud slutar tar Djävulen vid.


RSS 2.0