Första halvåret 2017

170630
 
Snart kan vi lägga första halvåret 2017 till handlingarna.
Världen verkar inte ha blivit tryggare att leva i, vilket lilla pippin på bild fått erfara.
 
Tänk att med full kraft flyga in i fönstret, bryta nacken och därefter bli upplockad i en bajspåse, främst avsedd för hundar, och sedan hamna bland hushållssoporna, utan vare sig psalmsång eller andra högtidligheter.
 
 
Dessutom verkar det som om den bangladeshiska säkerhetspolisen är betydligt mera nitisk än den svenska, eller vad sägs om att mitt framför dignitärer i den svenska regeringen omhänderta en journalist, som ackrditerats för att utföra sitt jobb under den bangladeshiske premiärministerns möte med bl.a. den svenske statsministern och radera hans bilder, utan att vare sig dignitärerna själva eller den svenska säkerhetspolisen ingriper.
 
Är det så lätt att välta grundlagsskyddade rättigheter precis framför nosen på de, som står för svensk lagstiftning, undrar man hur de där tre legosoldaterna på Gotland med sin stridsvagn skall hindra ryssen att komma hit (se bloggen 170626).
 
 
Även om det läcker i Vätterns bottenplugg, finns fortfarande tillräckligt med vatten för fritidsbåtarna i Hjo hamn. Värre är det för Ångaren Trafik, som snällt får stanna i hamn p.g.a. slöa tjänstemän på kommunen, som inte fått tummen ur det berömda hålet för att ansöka om muddringstillstånd.
 
 

Fira och Pippa

170629
 
Sveriges kronprinsessa fyller om några veckor 40 år.
Nu står det klart, att Svensk Damtidning sponsrar jippot med - enligt chefredaktören - ett tämligen högt belopp.
 
Bloggaren ser sponsringen som synnerligen anmärkningsvärd.
Tidningen anser sig ju att granska kungahuset och i ett sådant läge sponsra den som skall granskas är synnerligen tveksamt enligt bloggarens sätt att se på granskande journalistik.
 
Tyvärr är tidningens granskande arbete i klass med det, som Nordkoreansk media visar upp för såväl sina egna som för omvärlden.
-  Inte bara ett evigt bugande och bockande, utan jämväl skrapande med foten inför kungligheterna står inte efter Nordkoreanskt fjäskande inför sin diktator ett enda dugg, menar bloggaren, och tur är, att det finns bättre mediala organ, som fortfarande visar sanningen.
 
Dessutom står att läsa, att tidningens chefredaktör, en viss Johan T Lindwall, kommer att visas upp för offentligheten på torget i Borgholm den 13 och 14 juli vid pass 11.30, 12.30 och 14.30.
Om han kommer att visas upp i bur, som en attraktion liknande sevärdheter på Kiviks marknad, eller enbart i koppel är fortfarande en öppen fråga.
 
Bloggaren undrar om inte de kulor tidningen satsar skulle göra bättre nytta hos Rädda Barnen eller Lutherhjälpen.
 
                                   _____________________________
 
Bloggen förgylls idag med en bild på älgjägaren Gustav.
Förnöjt sitter han och tar ett bloss, medan han väntar på älgen, som aldrig kom.
 
 
På framsidan i ett tidigare nummer av den aktuella tidningen läste bloggaren denna rubrik.
 
 
-  Tänk om jag blir bjuden, hoppades bloggaren, men snart togs han åter ner på hjorden av sin k. hustru.
Hon meddelade, att Pippa är en kvinna från England med en syster ända uppe i den yppersta kungaeliten, och inte alls det, som bloggaren tänkte på.
 
Så det kan gå.
 
gomidda'
 
 
 

Vardag

170628
 
En helt vanlig vardag i kungariket beskrivet av TextTV:
 
Arbogakvinnan skyldig till mord....108
Kvinnan åtalad för två mord.......160-
Två anhållna för dubbelmord........109
Man gripen för mord i Katrineholm..110
26-åring ihjälskjuten i Stockholm..111
Kent Ekeroth fälld för misshandel..112
 
 
 
 

 

 


Besök på apotek

170627
 
Idag har bloggaren gjort apoteksbesök, närmare bestämt två.
Först gick han till Apoteket Kronan, där han hämtade ut sin blodtrycksmedicin.
 
 
Därefter styrde han kosan mot det andra apoteket - Blå Näsan - där han hämtade ut sin hjärtmedicin.

Inga problem

170626
 
Oron invid Östersjön blir allt starkare. Ryssen kommer allt närmare och orosmolnen tornar upp sig.
 
 
Men håll ut!
Ingen anledning till oro.
-  Vi gör ju allt för att stoppa ryssen, säger försvarsministern.
-  En stridsvagn och tre legosoldater stationerade på Gotlands östkust garanterar freden.
 
 
Svampsäsongen har inletts.
 
 
All svamp går att äta, men vissa äter man bara en enda gång.
 
 

Usel nivå

170625

 

En moderat politiker - invandrad, men sedan 26 år bosatt i Sverige - skriver i en debattartikel i veckan som gått, att SD:s ledare inte är välkommen i förorterna, och han tycker det är skandal, att SD inbjöds till politikerveckan i Järva.

 

Arrangörerna av detta evenemang tror sig kunna bli en direkt motpol till Almedalsveckan på Gotland, en i sig mycket vällovlig tanke, men då är det nog viktigt, hur illa man än tycker om SD, att alla riksdagspartierna inbjuds att tala. I annat fall lär Järvaveckan bara bli en kort parentes i den politiska historien, men med det lär vi kunna leva.

 

Däremot borde det inte vara särskilt svårt, att kupera svansen på partiet på så sätt, att andra nazzeorganisationer inte ges tillfälle att föra sina åsikter till torgs. Det handlar nämligen bara om att låta bli att ge dem handlingsutrymme.

 

Men nu jääävlar har det hettat till ordentligt.

SD:s partisekreterare har i en annan debattartikel framfört till den invandrade M-politikern:
”Du är inte välkommen i Sverige”.

 

Att partisekreterarens debattnivå inte ens hör hemma längst ner i en gödselstack är en sak, men innehållet i den redovisade åsikten lär tydligen prägla partiets mörkbruna ställning i det politiska Sverige. Detta löser man emellertid knappast genom att neka ett av de största partierna i Sveriges Riksdag att delta i evenemang, där övriga partier inbjudits att medverka.

 

Länge har SD ignorerats av den övriga politiska eliten, men med vilket resultat?

Partiet bara växer och växer, och den dag de riktiga - såväl bildligt som bokstavligt talat - busarna satts åt sidan till förmån för personer, som kan föra sig i den politiska sfären, är det politiska mörkret nära.

 

 

Det borde snart vara dags för övriga partier att ta den riktiga fajten med SD och därmed klä av dem ända in på det politiska skinnet.

Skulle inte invånarna i kungariket därmed se SD:s totala skröplighet, får vi det politiska samhälle som har sina rötter i det tyska som började växa fram på 1930-talet och slutade i…

Ja, ni vet vad.


Ute och cyklar

170624
 
Midsommardag såväl i år som efter den gamla ordningen.
Bloggaren läste idag på TextTV, som hänvisar till Kyrkans Tidning, om att vår statsminister, hr Löfven, är sur. Man skulle t.o.m. kunna påstå, att han är ute och cyklar.
 
Enligt gällande lagstiftning framgår nämligen, att vigselförrättare inte är skyldiga att viga samkönade par. 
Hr Löfven uppger, att han stöder motioner till kyrkomötet om att viljan att viga samkönade par skall vara ett villkor för att bli prästvigd.
 
 
Bloggarens inställning i frågan är totalt ovidkommande, men hr Löfvens inställning är synnerligen märklig.
-  Jag trodde nämligen, att Svenska Kyrkan sedan många år är skild från staten, säger bloggaren.
-  Detta innebär, att hr Löfvens uppfattning i frågan är precis lika ovidkommande som min, och hur ställer han sig till alla andra samfund, frågar sig bloggaren.
-  Såvitt jag förstår, gäller kyrkomötets beslut enbart Svenska Kyrkan.
 
-  Skall det bli någon ändring lär han få gå lagstiftningsvägen med allt vad detta skulle kunna innebära.
-  Om nu hr Löfven är så glad för att vara ute och cykla, får han såväl som alla andra cykelfantaster anmäla sig till nästa års runda runt Vättern.

Pluggen läcker

170623
 
Det verkar som om packningen till bottenpluggen i sjön inte tätar ordentligt.
 
 
Måsarna kan snart vandra runt i sjön utan att bli våta om tårna.
 
 

Det har vänt

170622
 
Igår passerade - utan man märkte det - sommarsolståndet, vilket innebär, att det har vänt, och dagarna blir allt kortare.
 
 

Pajaskonster

170621
 
Som alla vet vid detta laget, är den svenska polisen i stor kris.
Man kan fråga sig, om den har gått helt i stå. Trots utredningsförutsättningar avslutas ärendena, vilket innebär, att de får samma status, som de, där brottet lösts.
 
Pappan bakom det hela heter Dan Eliasson och han har visat att han inte under några omständigheter är vuxen rollen som rikspolischef.
 
Den senaste fadäsen måste väl vara den, där han lägger ner polisstationen i Järva, utanför Stockholm. Järva omfattar tre synnerligen kriminellt belastade områden, kanske de mest kriminella, men istället utökar han dessa områden med sex nya.
 
Idag har han i en presskonferens bett om hjälp för att polisens situation skall klaras upp.
 
Vore det inte bättre om han ägnade sig åt det, som han är satt att sköta, nämligen polisens organisation.
Räcker inte pengarna, får han väl gå till sin huvudman och begära mer, så att buset inte tar över Sverige helt och hållet.
Skulle huvudmannen (regering och riksdag) inte gå med på detta, har det bara funnits en väg ut ur det hela för Eilasson, nämligen att lämna in den polisbricka han aldrig gjort sig förtjänt av.
 
Han har haft så mycket i sitt CV-bagage, att det inte borde varit några problem att skaffa ett nytt jobb, men han har framhärdat i sitt tramsande om den svenska poliskåren i så hög grad, att den idag inte ens gör skäl för namnet, samtidigt som han själv försatt sig i den situation, där hans CV totalt utraderats.
 
Han har nämligen bevisat för såväl sig själv som för alla andra, att han är en odugling, som snarast borde vallas in  i statens elefantkyrkogård, där han knappast skulle kunna göra någon särskild nytta, men inte heller ställa till med mer jävelskap, fast med bibehållen lön ett tag framöver. Det borde dock vara värt priset för alla oss svenskar, som under senare år berövats den polis vi förtjänat. 
 
 
Låt denna bedrövliga piluska symbolisera den lika nervissnade polisorganisationen i Sverige.

Kallingar på köpet

170620
 
Det finns ett bettingbolag, som har synnerligen goda erbjudanden.
Sätt in 500 kronor, så får du spela för 1500.
 
Dessutom fick du tidigare av bolaget en pizza på köpet. 
Om den kom per post med omlastning ett par gånger eller med annat bud är okänt, men nu har man övergivit pizzan och lovar istället ett par kalsonger
-  Vem väljer bettingbolag utifrån några sketna kallingar, undrar bloggaren?
-  Jag tror nog, att jag köper dem själv.
 
 
Håll med om att Villa Eira, vandrarhemmet i Hjo Stadspark, är en vacker byggnad, men nu över till något helt annat.
 
Inom äldrevården kan man idag få plats som medboende till sin make/maka, som fått bistånd i form av särskilt boende.
Detta hände sig även i småländska Gislaved, där en 91-årig man fick plats som medboende till sin 88-åriga hustru.
 
Nu gick det så illa, att hustrun dog.
Direkt, innan hustrun ens kallnat, fick mannen veta, att han nu blev tvungen att flytta ut från boendet. Varthän förtäljer inte historien.
 
Men nu har ordföranden i den ansvariga kommunala nämnden tagit bladet från munnen och sagt ifrån, men ungefär i samma tonläge, som den berömda musen som röt.
 
Rutiner skall ändras, och visst får farbror bo kvar, något annat kan hon inte tänka sig.
 
Bloggaren, som har mångårig erfarenhet av äldrevård blir synnerligen upprörd över hanteringen inom Gislaveds kommun.
-  Har man rutiner, likt de, som man nu skall förändra, är det nog dags för IVO att ryta i, och då betydligt högre än den där musen som röt.
 
-  Man undrar onekligen om det är fullt friska månniskor å huvudets vägnar, som hemfaller till slikt förfaringssätt. Varje sunt tänkande människa begriper, att Gislavdes handläggning av frågan inte hör hemma i Sverige, vare sig igår eller idag, och inte heller i morgon, får man hoppas.
-  Men man är kanske inte sunt tänkande i Gislaveds kommun, och då hoppas jag, att IVO - normalt helt tandlösa - för en gångs skull tar i med hårdhandskarna, menar bloggaren.

Vätternrundan

170619
 
Så har Vätternrundan genomförts även i år, till mångas förtrytelse.
Tack och lov var bloggaren söderöver.
Det är helt omöjligt att med bil ge sig ut på de vägar, där cyklisterna härskar.
Men faktiskt kan det var så, att man behöver komma fram, men - som sagt - omöjligt.

Vilken nytta cyklisterna har att åka runt sjön, är för bloggaren oklart.
-  De stirrar ju ändå bara ner i cykelstyret och på framhjulet, så bättre vore, om arrangörerna hyrde in sig på Axevalla Travbana och där lät cyklisterna trampa sina 300 varv, vilket för bloggaren blir ungefär samma sträcka som det är runt sjön.
 
 
I övrigt kan från tram(p)set ifråga konstateras två dödsfall. Ett under den "riktiga" rundan och ett under "Halvvättern".
Om det är bra eller dåligt, undandrar sig bloggarens bedömning, men två dödsfall är två för många, eller man kanske tillåter sig lite svinn från arrangörernas sida.
 
Gomidda'

Hemma igen

170618
 
Hemma igen efter några sköna dagar på Ven.
 
 

Missen

170617

 

Från vardagsrumsfönstret - medan det fortfarande var morgon - kunde bloggaren se MSC Magnifica missa inloppet till Bäckvikens hamn med bara några få meter.

 

 
Nere i hamnen fick han se en fiskeskuta med diverse attiraljer. Han kunde inte motstå frestelsen, utan plockade upp sin kamera och tog bilden.
 
 

En vacker regndag

170616
 
Det hade utlovats regn hela dagen, men det inskränkte sig till någon enstaka skur. I övrigt riktigt bra väder.
 
 
I avvaktan på regnet, som inte kom, gick bloggaren och hans k. hustru en fin promenad, som började vid hamnen.
 
 
Båten från Råå med Stjerneborg i bakgrunden.
 
 
Hoddorna i Bäckviken.
 
 
Turen fortsatte därefter mot Haken, där den gamla och tämligen gistna pilen står kvar under mottot:
"Vad gör det om stubben är rutten, bara kvisten är frisk".
 
 
Hakenstigen.
 
 
Hakens fyr.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ven

 170615
 
Bloggaren och hans k. hustru begav sig återigen till Ven, där de skall tillbringa några dagar. 
På resan fick de höra om långa köer på E20, som började vid södra infarten till Landskrona. Därför körde de av motorvägen betydligt tidigare och kom förbi Glumslövs Backar, ett fantastiskt fint naturreservat med Ven i bakgrunden.
 
 
Tidigare fick bloggaren höra, att den borgerliga oppositionen med hjälp av SD skulle förhindra de skattehöjningar regeringen föreslagit.
 
Idag fick han höra på nyheterna, att såväl finansministern, fru Magalena Andersson (s), som hennes underhuggare hr Per Bolund (mp) surnat till över oppositionens s.k. hotelser. De menar, att "det är farligt" att göra som oppositionen planerat.
 
Men för bloggaren, som fullständigt skiter i hotade skattehöjningar, förmodligen beroende på att han inte berörs, klingar fru Anderssons och hr Bolunds jämmer synnerligen falskt.
 
Bloggaren har nämligen för massvis av år sedan, när han läste statsvetenskap, lärt sig, att den svenska parlamentarismen bygger på att regeringen skall ha majoritet i riksdagen för sin politik. Annars hamnar man ju i en ren diktatur, där regeringarna, oavsett färg, kan gör precis som de vill.
 
Kanske skulle fru Andersson och hr Bolund plocka fram sina gamla och avlagda böcker i statsvetenskap, där den svenska parlamentarismen beskrivs, men risken är, att just detta avsnitt saknas i deras böcker.
 
Gråen, den lilla ön utanför Landskrona, där ålakråkorna gör vad de kan för att fördärva ön.

Passionsfrukten

170614
 
Passionsfrukten börjar blomma på nytt.
 
 

Rhododendron

170613
 
 
Snart överblommat.

Ingen utflykt

170612
 
Kyligt och regnigt.
Alltså en helt ordinär svensk sommar.
 
 
Efter regnet hittade bloggaren denna lilla vackra snigel.
Dock är det fortfarande höljt i dunkel vart snigeln är på väg.
 
 
I Expressen kan man idag läsa, att allas vår Kikki inte fick följa med på TV4:s utflykt på Gotland med fågelskådning på programmet.
Synd om Kikki.
 

Nävor

 170611
 
Nävorna börjar komma i parken.
 
 

Test

170610
 
Idag testade Trafik djupet i hamnen, men med nedslående resultat.
 
 
 

Fången

170609
 
Medan Vätterns Fånge, s/s Motala Express, lyckats rymma till Stockholm, har Vättern och Hjo hamn fått en ny fånge.
S/s Trafik är nu instängd i hamnen, sedan vattennivån i sjön sjunkit avsevärt, samtidigt som kommunen inte tagit det planerade muddringsarbetet på allvar.
Hon ligger där hon ligger, och planerade turer är inställda.
Betyget för Hjo som turistort sjunker nu snabbare än vattnet gjort i Vättern.
 
 

Kikki D och Anna B

170608
 
Av media framgår idag följande.
 
Kikki D skall snart uppträda i TV.
Anna B räddades - av en läkare - till livet med en Coca Cola.
 
Sverige är räddat!
 
 
 

Välgöraren

170607
 
Under de sista dagarna i maj meddelade en viss hr M. Birro, att han var bankrutt.
Bloggaren frågade i sin blogg 170530: Vem bryr sig?
Nu har svaret kommit.
MTG!
De låter honom nämligen parkera sin podd på deras kanaler.
Förmodligen kan podden dra in några sköna slantar, så att hr M. Birro inte i förstone svälter ihjäl.
 
Vem kunde tro, att MTG och Kinnevik hyste en så stor människokärlek.
-  Riktiga filantroper, skiulle jag kalla dem, menar bloggaren.
 
 
-  Jag skulle vilja ge dem ett exemplar av denna vackra piluska, som gått som en farsot på bloggen under senare tid.
-  Det har ju visat sig, att i riktig jordmån tar sig det mesta, vilket kanske även omfattar hr M. Birro.
 
 

Nationaldag

170606
 
 

Uppståndelsen

170605
 
I bloggen 170602 noterades, att en piluska av märket Lyckliga Lotta var riktigt illa ute, så illa, att döden konstaterades i den efterföljande bloggen.
 
 
Efter detta konstaterande transporterades piluskan i sin kruka till bårhuset bakom altanen, och när den under dagen skulle vidare till piluskernas kyrkogård (läs: soptunnan) fick bloggarens k. hustru en smärre chock. Hon kallade på bloggaren, och båda kunde konstatera, att piluskan återvänt från de döda.
Ett under hade skett.
 
Piluskan fick lämna sin - förmodligen alltför trånga - kruka och bosätta sig i rabatten utanför herrskapets (=bloggaren och hans k. hustru) köksfönster.
 
Nu undrar bloggaren hur det där med kanonisering fungerar i den katolska kyrkan.
 

Tiveden

170604
 
2017-års första besök i Tiveden är avklarat.
Mycket folk vid Stenkälla, sett till antalet bilar, men som vanligt var man ensam i den totala stillheten.
 
Ösjönäs
 
Ösjönäs
 
Stora Trehörningen
 
Vid Stenkälla
 
Vid Stenkälla
 
Vid Stenkälla, där man anlagt en handikappanpassad väg ut till utsiktsplatsen.

Inte längre oviss

170603
 
 
Trots upprepade och omfattande återupplivningsförsök, är utgången inte längre oviss för "den lyckliga Lottan", som omnämndes i gårdagens blogginlägg.
Bloggaren får trösta sig med några lupiner.
 
 

Gröna fingrar

170602
 
I veckan var bloggaren och hans k. hustru på utflykt och hamnade så småningom i en butik, där det såldes blommor.
De köpte ett par stycken av märket "Lyckliga Lotta" och var mycket nöjda.
Hela kalaset gick på 60 SEK.
 
Men den ena Lottan var tydligen angripen av någon farsot och utgången är nu oviss.
 
 

Kris?

170601
 
Kris i Sverige, eller…
 
För moderaterna går det knackigt. Partiledaren är ifrågasatt.
För liberalerna går det så där. Vare sig bättre eller sämre än tidigare, men partiledaren är ifrågasatt.
Kristdemokraterna får det svårt att komma med i finrummet efter nästa val, och miljönissarna riskerar gå samma väg. Partiledarna synes ha skitit inte bara i det blå skåpet utan jämväl uti fläkten.
 
Sossarna verkar stabiliserat sig, medan det går som tåget för de förklädda nazzarna.
Om allt detta går att läsa i SCB:s stora väljarundersökning, som publicerades idag.
Men kris?
Knappast.
 
 
Det ska Fan vara teaterdirektör, eller åtminstone partiledare för att travestera August Blanche i sin komedi "Ett resande teatersällskap".

RSS 2.0