Nerslag i media

170831

 

Ej blott uti den skandalösa veckopressen, utan jämväl uti drakar, som anser sig stå över veckotidningarnas erbarmliga trams, kan man dagligdags läsa om Anna Book och familjen Wahlgren.

 

Emellanåt halkar också allas vår Kikki in på ett hörn, som i maj månad, när katten dog. Den blev överkörd, och sorgen var enorm.

 

Nyligen uttalade hon sig om sin nuvarande situation.

Hon är nykter sedan fyra år - vackert menar bloggaren, men hon har det svårt med kärleken.

Hon vet inte om männen är intresserade av artisten Kikki eller människan Ann-Kristin.

Därför har hon lagt kärleken på is, vad nu detta har för allmänintresse, frågar sig bloggaren.

Allt detta kan man läsa om i Expressen den 28 augusti i år.

 

Anna Book har annars tagit över Kikkis roll i media.

Det hotas i parti och minut i tidningarna om ett kommande TV-program i någon av reklamkanalerna, som heter Biggest Loser VIP, där Book lär medverka.

 

-  Under programmets gång lär hon ha tappat bort en stor del av sin kroppshydda, och inget fel med det, menar bloggaren, men är det så intressant för Expressens läsare, frågar han sig.

-  Under senare tid har hon dessutom fått helt nytt garnityr någonstans mellan näsan och hakan.

Porslinskronor, vita. Så vita, att man av ren självbevarelsedrift - likt vid solförmörkelse - måste använda sig av sotat glas, när man till äventyrs skulle möta henne.

 

 

Det framgår också, att hon nu ångrar att hon förminskade brösten vid 18 års ålder. Hennes viktnedgång orsakar nämligen en markant minskning av bröststorleken, och hon funderar nu på att göra en - som hon säger - justering.

-  Rätt tänkt, menar bloggaren, något sarkastiskt. Risken är ju annars, att hon får taxöron strax ovanför naveln, men har det någon betydelse?

Blicken fastnar ju ändå bara på hennes nya garnityr, det garnityr som bländar värre än solen vid en solförmörkelse.

Allt detta kan man läsa om i gårdagens Aftonbladet.

 

Familjen Wahlgren skall vi bara inte tala om.

 

Förutom i den veckovis utkommande skvallerpressen, kan man nästan varje dag läsa om familjen i Expressen och Aftonbladet.

Ömsom är dottern Bianca och morsan Pernilla som hund och katt, ömsom hur kärvänliga som helst mot varandra, och i allt detta slinker sonen Benjamin in på ett hörn.

 

Men vad har de gjort för att allt detta mediala ljus skall lysa över dem?

-  Inte mycket, menar bloggaren.

I dagens Expressen kan man läsa om morsan Pernillas plumpa skämt mot dottern Bianca mitt under dennas sorg.

Hon lär nämligen ha fått den s.k. korgen - blivit dumpad…

 

Men vem bryr sig?

-  I vart fall inte jag, framhåller bloggaren, men jag kan inte undgå de stora krigsrubrikerna runt dessa kvällspressens kelgrisar.

 

 

-  Men, menar vän av ordning, du verkar ju vara väl insatt i ämnet?

-  Hjovisst kan man tycka så, svarar bloggaren, men det är inte så lätt att undvika.

-  Varje dag läser jag bl.a. Aftonbladets och Expressens webbupplagor, och då kan jag inte undvika eländet, eftersom Books, Wahlgrens och Kikkis vedermödor ligger nyhetsflödet tillsammans med allvarligare nyheter som Trumps och Uns allt högre samtalston och nio nya trix för att hon skall komma under älskogens gång.

 

-  Om nu de i blogginlägget nämnda personerna skulle vara så kåta på uppmärksamhet och mediapublicitet, vore en sak, men såväl Aftonbladets som Expressens chefredaktörer borde ha så mycket vett i skallen, att man skulle inse, att dessa artiklar saknar allt nyhetsvärde och de hör definitivt inte hemma mellan Trump/Un, orkanen Harvey och Transportstyrelsens fortfarande oavslutade bravader.

 

Gomidda’   

Havsörnen

170830
 
 
Det verkar som om havsörnen gjort ett nerslag i Hjo stadspark.

Vem kör?!?!

170829

 

Den svenska politiken börjar alltmer arta sig som en fars, eller t.o.m. som Musse Piggs, Kalle Ankas och Långbens husvagnssemester i bergen.

 

Moderaterna

Ingen partiledare.

 

Kristdemokraterna

Lars Adaktuson mullrar i bakgrunden och gör allt för att komma in i den riktiga politiska stugvärmen. Om han på vägen lyckas köra bort den nuvarande partiledaren Ebba Busch Thor och själv sätta sig i förarsätet, ser han säkert som den högsta av lotterivinster.

 

Liberalerna

Birgitta Olsson gör allt för att få bort Jan Björklund från ledarposten inom partiet, och gör därmed allt för att partiet skall gå mot ett så dåligt val som möjligt till nästa höst och därmed riskera ramla ur riksdagen.

 

Socialdemokraterna

Sommarens kris inom partiet p.g.a. det taffliga hanterandet av Transportstyrelsens affärer har föranlett avhopp från de olika posterna i samma takt som starten i ett skidlopp med individuell start. Nu senast är det statsministerns statssekreterare, som i ren panik tagit sin Emma ur skolan, samtidigt som Löfven lär börja känna sig som den Ikaros, vars vingar smälte, då han kom allt för nära solen och därefter störtdök i Egeiska havet.

 

Miljöpartiet

Syns inte, hörs inte.

Finns inte?

 

Sverigedemokraterna

På ytan lugnt, men med alla de virrpannor som hyses inom ledningen, blir knappast någon överraskad om en grupp av dessa gör revolt mot Åkesson innan valet.

 

Centerpartiet

Lugnt - inte bara på ytan.

 

Vänsterpartiet

Lugnt - inte bara på ytan.

 

 

Nu frågar sig vän av ordning vad detta har med Musse Piggs, Kalle Ankas och Långbens husvagnssemester att göra, och här kommer svaret:

 

Varje julafton klockan 15.00 sedan urminnes tider, eller åtminstone sedan Jesu födelse visas på statstelevisionen:

Kalle Anka och hans vänner.

En av filmerna visar de tre vännernas husvagnssemester.

Allt medan bilen med vidhängande husvagn förarlös - sedan Långben lämnat förarsätet och satt sig vid frukostbordet - far fram över berget i allt högre hastighet, ställer någon frågan:
-  Vem kör?!?!

-  Huh, det är ju JAG som kör, säger Långben, något överraskad.

 

Samma fråga med vidhängande svar är idag mer aktuell än någonsin inom den svenska politiken.

 

Vem kör?!?!

 

För övrigt noterar bloggaren, att makthavare som slirar på sanningen (=ljuger) förr eller senare hinns upp av verkligheten.

 

 

För övrigt noterar bloggaren vidare, att ju mer man gräver i dynga, desto mer skit får man upp och desto mer luktar det.

 

V.S.B.

 


Sensommar

170828
 
 
Blomning i slutet av augusti.

Bottenpluggen?

170827
 
Fortfarande inget svar på frågan:
Vem håller på att dra bottenpluggen ur Vättern?
 
 
Bilden från 2013-09-11
 
 
Samma sten idag.

Djurplågeri

170826
 
Idag är en annan dag och om exakt fyra månader är det dags för en annan annandag.
 
 
Det pågår ett mästerskap i hästhoppning, som statstelevisionen visar.
Hästhoppning är en mycket populär idrott, särskilt för de yngre, och den har genom åren belönats med såväl Dagblads- som Jerringpris.
 
Men tillåt bloggaren ha en avvikande uppfattning om det där med hästhoppning som sport.
Att få hästen att hoppa över små hinder med ett barn på ryggen är väl OK och bör t.o.m. uppmuntras, men att låta en häst fara runt på en bana med ett flertal mycket höga hinder - dessutom på tid - är väl knappast sport. 
 
Det är inte längre ett barn, som sitter på hästryggen, utan en fullvuxen människa som tynger, och i - för hästen - hög hastighet fara över hinder efter hinder och komma ner på sina smala hästben gränsar inte till djurplågeri. 
Det är djurplågeri!
 
Det kan knappast ligga inom hästens "vardag" att hoppa över hinder, som är 160 cm eller däröver, och dessutom flera hinder på rad.
 
Nej, låt hästhoppningen stanna där den hör hemma - på gödselstacken - och låt våra barn och ungdomar syssla med en verksamhet, där såväl häst som människa mår bra!
 
Inom de rent mänskliga idrotterna har vi i Sverige under massvis av år haft förbud mot proffsboxning.
Numera är förbudet hävt och allsköns kampsport har fått sitt fotfäste i kungariket.
Att i en inhägnad hage göra allt för att försöka slå ihjäl varandra är vidrigt, men till skillnad från den hästsport, som idag visas på statstelevisionen, är det fullvuxna män och kvinnor som slåss, och skadorna som uppstår torde i detta fall vara "den resandes ensak". 

I väntans tider

170825
 
E. Nordevall i Forsvik i väntan på bättre tider, förmodas det.
 
 

Lantisarna

170824
 

Det var en gång (så börjar alla sagor, eller…) en ung flicka från Stockholm som i sin iver att profilera sig i så hög grad, att hon skulle kunna hamna på en riksdagsplats hos sitt parti, gjorde ett uttalande, som hon säkert aldrig glömmer.

 

Inte heller har det fallit särskilt djupt i glömska hos invånarna i kungariket, särskilt som det fortfarande vevas fram och tillbaka i media.

 

Nåväl, tiden går, och så småningom kom hon in i riksdagen, där hon gjorde så bra ifrån sig, att hon plötsligt var ett statskvinnoämne.

Inte nog med att hon valdes till ordförande i sitt parti, hon var också den självklara statsministerkandidaten i partiet och även i den allians, i vilken hon satsat hårt.

 

Men det går inte alltid som man tänkt sig.

Hennes parti har nämligen efter senaste valet gått s.k. kräftgång i sprintertakt, samtidigt som hennes egen stjärna hos såväl partikolleger som hos invånarna i kungariket dalat betänkligt.

Det har t.o.m. gått så långt, att en massa riksdagsplatser riskerar att gå upp i rök.

 

Enligt - som vanligt obekräftade - rykten lär kön hos arbetsförmedlingen ringla lång av riksdagsledamöter och andra partiföreträdare från hennes parti så att man har sitt på det torra, när nästa val - det förmodade katastrofvalet - 2018 sammanräknats.

 

Många riksdagsplatser och med dem feta arvoden lär s.m.s. gå upp i rök eller åtminstone tillfalla andra partier, men nu djävlar…

 

  

Nu har det börjat mullra i partiets olika lokalavdelningar. Man har plötsligt insett, att man står utan försörjning fr.o.m. oktober nästa år. Därför har man nu börjat försöka hitta orsaker till partiets kräftgång i sprintertakt.

Att det skulle vara fel på partiets politik, är inte att tänka på. Nej, nu djävlar skall den tidigare så glappkäftiga flickan, som vuxit upp till partiledare och statsministerkandidat bort.

Då löser man alla problem och slipper hamna som ett parti i spillror på politikens baksida.

Man har ett år på sig.

Under detta året skall man slänga ut den tidigare nämnda glappkäftiga flickan från politikens köttgrytor, samtidigt som en ny partiledare skall presenteras och helst konsolidera sin ställning som duglig partiledare, men för bloggaren verkar det som om man glömmer det mest väsentliga:
För man rätt politik och hur skall man i så fall entusiasmera invånarna i kungariket, så att kräftgången i sprintertakt abrupt avbryts?

 

Nå, vad sade nu den unga flickan för bortåt 20 år sedan?
Hjo, hon sade så här:
”Stockholmare är smartare än lantisar.”

 

Vem håller i det berömda skaftet, när man nu vill avlägsna henne från partiledarposten?
Hjo, lokalavdelningarna i Stockholm.

 

Nu får vi se, om hon fortfarande anser stockholmare vara smartare än lantisar.

Den som lever får se.


Kajan

170823
 
Hamnens bevakare.
 
 

Muddring

170822
 
Äntligen har man i stadshuset fått tummen ur det berömda hålet och påbörjat den muddring i hamnen, som skulle skett under våren.
 
 
Dröjsmålet i kombination med det låga vattenståndet har gjort, att Ångaren Trafik mest hela sommaren fått ligga vid kaj och därmed förlora sköna slantar.
 
 
Men, som någon vis man - eller var det en vis kvinna - sade:
Bättre för sent än aldrig.

Spelning i Ransberg

170821
 
Som tidigare nämnts i bloggen:
Spelning i går kväll i Ransbergs kyrka med New Orleans Jazz Cats.
Såvitt bloggaren förstår var det en lyckad afton för såväl publik som orkester.
 
 

Ransberg

170820
 
Spelning i kväll i Ransbergs kyrka.
 
 

Jazz i Tibro

170819
 
Idag var det åter dax för Tibro Jazzfestival. En liten och trivsam festival.
 
 

Högtidsstund

170818
 
Färska signalkräftor från Tidan gjorde gårdagens afton till en högtidsstund.
 
 
 

Trafik

170817
 
Idag gjorde Ångaren Trafik årets första och enda resa till Visingsö.
 
 

Bilföraren

170816
 
Nu och då diskuteras äldres och yngres förmåga att köra bil, och nu har (i vanlig ordning) Höglundskan hoppat in i debatten, liksom företrädare för olika pensionärsorganisationer.
 
Äldre kör bättre än yngre, och därmed punkt!!!!
 
Bloggaren är emellertid av annan åsikt.
Vi som är äldre har sämre syn och hörsel. Dessutom är vår iakttagelseförmåga och reaktionsförmåga långt ifrån den vi hade som ynglingar, men ändå stretar en massa gamlingar emot.
Låt oss för en gångs skull fastslå, att vi - äldre bilförare - har tappat mycket av vår körförmåga, vilket en massa gamlingar inte vill höra.
 
Det är ungefär som med hörselprov.
När man kommer ut från hörseltestet konstaterar man, att man hört allt mycket väl, men sanningen är den, att man vare sig hört allt eller hälften.
Samma sak gäller körförmågan, antingen Höglundskan vill eller ej.
 
 
Men kanske har bloggaren fel och Höglundskan rätt. Detta skulle dock kunna lösas mycket enkelt.
Låt alla över 70 år göra syn- och hörsletest exempelvis vart femte år. Låt de också köra upp i simulator. Klarar de inte simulatorn, är det dags att köra upp på nytt. Klarar man uppkörningen är allt OK. Om inte, är det dags att lämna tillbaka lappen och tacka för lånet.
 
Bloggaren är nu 74 år och har aldrig tidigare känt några problem med att köra i Nordens stora städer som Köpenhamn, Göteborg eller Stockholm.
Idag inser han sina begränsningar och tar tåget istället.
 
Att ungdomar är inblandade i fler olyckor än äldre är en helt annan sak och har inte det minsta  med debatten om äldres körförmåga att göra. Det problemet får lösas i annan ordning.
 
 

Ett hårt liv

170815
 
Mördarsnigeln på jakt.
 
 
Men plötsligt händer det.
 
 
Och jakten verkar helt ovidkommande.

Rasande

170814
 
Bladet idag:
 
 
 
 
X:et idag:
 
 
Dessutom rasar vintern ut vartenda år - åtminstone hittills.
 
 
Och i Tiveden är det rasande vackert.
 
 

Ny frisyr

170813
 
Bloggaren funderar på ny frisyr.
Här fick han ett tips.
 
 
Nu återstår bara ett litet moment:
Att håret åter skall börja växa på bloggarens flint.

Som sagt:

170812
 
Dragspelsstämma i Hjo.
 
 

Dragspel igen

170811
 
Hjo Camping är fullsatt av dragspelare. Det spelas i varenda buske, och bloggaren gjorde en tur för att ev få höra god dragspelsmusik, och det fick han.
 
En grupp annonserade högtidligt, att man skulle sätta igång kl 20, och första nummer var gamla Arefeldtlåten Hjärtats röst, med en gitarrist vid mikrofonen sjungande hellre än bra för att vara lite snäll.
 
 
Bloggaren fortsatte sin vandring och strax intill hittade han denna grupp. På bilden ser det inte särskilt märkligt ut, men vad de kunde lira.
 
Helt suveräna inom hela dragspelsrepertoaren, och så lätt det gick.
Bloggaren har aldrig tidigare hittat en så kompetent grupp på Hjo Dragspelsstämma.
 
Vad strängaspelarna heter, undandrar sig bloggarens vetskap, men dragspelaren heter Leffe Jonsson, och han kan hittas på YouTube.
 
-  Går du inte in och lyssnar, får du skylla dig själv!

Dragspelen anfaller

170810
 
Så är det dags igen. 
Dragspelsstämma i Hjo.
 
 
Den annonseras till lördag och söndag, men redan i början av veckan började dragspelarna anfalla Hjo och dess camping, där den riktiga festen med buskspel sker.
 
 
Och har man inget dragspel, går det lika bra med mungiga och kastajett, vilket Kurt Jacobsson från Jönköping demonstrerar.

Regn

170809
 
 
En regndag. Cirka 7 mm enligt SMHI, men ändå allt för lite för att Sjörydsbäcken skall börja porla.
 
 
Knappast till någon större hjälp för att höja Vätterns nivå.

Henrik - igen

170808
 
Bloggaren har under senare tid uppehållit sig vid den franske prinsen i Danmark, gift med självaste drottningen.
Nu vill han inte ligga med henne som död, såvida han inte utropas som kung, och i Expressen kan man idag läsa om att han inte är särskilt nöjd:
 
 
Och narr är väl det minsta man kan säga om honom.
Tänk, iklädd en mundering utstyrd som en avbarrad julgran i mars med tingel-tangel han inte gjort sig förtjänt av, så visst är det en narr. Förmodligen det mest sanningsenliga uttalande han någonsin gjort.
 
 
 
Bloggaren vill gärna avsluta med en tweet från Republikanska föreningen.
 
 
-  Tag gärna med Sverige i svepet! 
 

Invasibla?

170807
 
 
Vackra blommor vid Sjörydsbäcken. Förmodligen invasibla.
 
 

Så sant

170806
 
Bloggaren med stor erfarenhet i ämnet, kan inte annat än hålla med Wumo, som publicerats i AB.
 
 

Henrik igen

170805
 

SVT rapporterade på nyårsafton 2015, att mannen bloggaren skrev om i går, alltså prins Henrik i Danmark, vid 81-års ålder, skulle gå i pension med omedelbar verkan.

Nu har han bestämt sig för att inte längre ligga tillsammans med sin hustru, drottningen - åtminstone inte som död.

 

Bloggaren trodde då, att hans aska inom en framtid skulle spridas någonstans i Frankrike, men tänk så fel han hade. Ingenstans talas det ens om aska.

 

Han vill inte alls begravas i Frankrike utan i Danmark, dock inte på den kungliga begravningsplatsen i Roskilde, vilket hans hustru - drottningen - accepterat.

 

-  Hon tycker väl, att som död kommer han inte att vara till särskilt stor nytta, tror bloggaren.

 

I sig tycker bloggaren, att den där Henrik är en riktig vekling.

Redan vid 81 års ålder lämnade han alla sina plikter.

 

 

-  Tänk på Philip i England, menar bloggaren.

-  Han har slitit och strävat ända tills 96-årsdagen, då han lämnade sina plikter, vilket annonserades med buller och bång vid en särskild pressinformation.

-  Man trodde minst, att gubbtjyven eller kanske hans hustru - drottningen - bestämt sig för att åka nästa års Vasalopp.

 

Nåväl, nu njuter han livets otium hemma i slottet, medan hans 91-åriga hustru sliter vidare i sitt ämbete, allt medan hennes äldste son bara väntar och väntar.

 

Nåväl, livet är inte bara till för arbete. Man skall också njuta, men när man njutit för länge, kan tristessen komma smygande.

I så fall har bloggaren ett bra förslag till dessa två herrar.

 

-  Börja blogga!

-  Fortfarande efter 2520 blogginlägg tycker jag det är en trevlig sysselsättning, och kan 105-åriga Dagny, som firade sin senaste födelsedag med krogbesök och limousinåkning, borde väl även herrar Henrik och Philip kunna sätta sig vid datorn och knåpa ihop ett litet blogginlägg.

 

Avslutningsvis:

Till bloggaren har från Danmark kommit förslag om lämplig begravningsplats för Henrik:
-  Ströget i Köpenhamn, inunder en lyktstolpe.

 

Gomidda’


Ligga eller ligga?

170804
 
Bättre ligga så länge man lever än som död, kan man tycka, men ingen vet, åtminstone inte med säkerhet, inte ens den prins, som varit missnöjd hela sitt vuxna liv för att han inte fick tituleras "kung", vad man upplever som död.
Kanske skulle han som död uppleva en högre tillfredsställelse att strös ut som aska någonstans i Frankrike än att ligga med sin lagvigda i Roskilde Domkirke, dock platoniskt, förutsätter bloggaren..
 
 

Alla visste...

170803
 
För varje dag som går framkommer, att fler och fler visste om Transportstyrelsens agerande.
Nu senast statsrådet Lindhe.
Enda ovetande verkar vara statsministern själv.
Fan tro't.
En så frånvarande chef är ingen chef och bör bytas ut omgående.
Mycket har hänt under sista tiden, men sanningen har hela tiden lyst med sin frånvaro.
Dags att lägga alla kort på bordet, kan tyckas.
 
 

Lugnt

170802
 
Lugnt och stilla.
 
 

Sverige räddat!

170801
 
AB idag:
 
 
Känns tryggt.

RSS 2.0