Vår även i år

170430
 
Så här på Valborgsmässoaftonens morgonkula sitter bloggaren och försöker sammanfatta den gångna vintern, som här hemma i Sverige lär ha varit trist.
 
 
Ingen riktig vinter, men bloggaren är härvidlag inget sanningsvittne, eftersom han flydde Sverige redan i mitten av december och återvände inte till Hjo förrän den 21 mars.
Men han kan i sin tur konstatera, att vintern på Cypern var ovanligt kall, även om Cypern var den plats i hela norra medelhavsområdet, som var mildast.
 
 
Förmodligen har medeltemperaturen där nere legat någon eller några grader lägre än normalt, och de svenskar bloggaren känner, som är bofasta där, framhåller, att vintern varit den kyligaste på många långa år.
Men istället för nollgradigt slaskväder hemma i Hjo, var det behagliga temperaturer på bloggarens terass på Sunwing i Ayia Napa.
 
 
Om någon trodde, att bloggaren kom hem till våren i Sverige, var det fel.
Mars fortsatte, så som berättats. Ingen vår i sikte, och april fortsatte likadant, men nu, den siste april, verkar det ändå som om våren kommit för att stanna.
 
 
Det kyligare vädret på Cypern gjorde, att den blå akacian - den som är gul - var mycket sen i blomningen, men hemma i Hjo verkar inte det tråkiga vinter/vårvädret ha spelat någon större roll för blomningens framfart.
Sålunda blommade vitskråpen i stadsparken, när bloggaren kom hem, och de hade blommat länge.
Trots kyla, vågade sig vitsipporna upp, kabbalekan började blomma i bäckarna, pestskråpen tog för sig, och nu, en av de sista aprildagarna började hela Sveriges nationalblomma visa sig.
 
 
I afton skall det eldas i stadsparken, och våren skall hälsas. 
På samma plats skall det i morgon hållas demonstration, som verkar ha förberetts väl, om man skall tro det arrangerade partiets hemsida.
 
 
Bloggaren har dock en fundering:
Hur är man som "plakåt?
 
Nåväl, en annan fråga:
Blir morgondagens demonstrationståg större eller mindre än i fjol?
-  Jag tror de var 34 i fjol, drar sig bloggaren till minnes.
 
Välkommen våren och gomidda'

Brian Towers

170429
 
Ytterligare en bild i en kommande utställning?
 
 
 

Imperiets tid är förbi

 170428
 
Britterna tror, att de skall få samma förmåner utanför EU som de har som medlemmar i samma union, men nu har madame Merkel i Tyskland satt ner foten.

-  Ett tredje land, vilket är just vad Storbrittanien kommer att vara, kan inte - och kommer inte - ha samma rättigheter som EU-länder, säger hon, enligt Omni.
 
Hon gjorde också, enligt Bloomberg, hårda markeringar mot britter, som hoppas kunna förhandla till sig gynnasmma villkor för landet. 
-  Det vore slöseri med tid, säger hon.
 
-  Jag tror, britterna skulle må bäst, om de äntligen insåg, att imperiets tid är förbi, menar bloggaren. 
-  Ett imperium kan knappast bestå av de brittiska öarna mellan Nordsjön och Atlanten, Gibraltar och Falklandsöarna, men svansföringen är fortfarande hög, och kommer säkert att så förbli, hur det går med såväl EU-förhandlingarna som med skotternas hot om att lämna imperiet.
 
-  Problemet är dock, att svansen hamnar så i kläm, att den måste amputeras, menar bloggaren.
 
 
Posten, detta eviga samtalsämne.
Nu hotar Postnords ledning om att portopriserna kommer att höjas chockartat, samtidigt som man nästa dag säger, att postutdelning bara kan ske ett par gånger i veckan.
 
- Vad har vi Postnord till, undrar bloggaren.
-  Höjs priserna så, som man hotar och skall posten bara delas ut ett par gånger per vecka, är det väl lika bra, att man tar bort de där gula lådorna, som finns här och var. Ingen kommer att lägga några brev där. 
-  Det kommer förmodligen i framtiden att vara billigare att själv sätta sig på tåget och lämna breven, dit de skall i de enstaka fall, där man inte kan maila över skiten.
 
Gomidda*
 

Fi mm

170427
 
 
Läst i X:et:
Arbogakvinnan har gjort slut med sin nästan 25 år yngre älskare.
Bloggaren ställer några frågor:
Hur gick det till?
Hur vet X:et detta?
 
Vet älskaren om det?
Vem är hennes budbärare?
Det är nämligen så, att båda sitter häktade med de strängaste restriktioner man har i kungariket, och då är det inte så lätt att få igenom ett meddelande mellan två olika häkten (Uppsala och Karlstad), men X:et har kanske hjälpt till?
 
 
Läst i AB:
Fi:s nye partiledare, doktorand i genusvetenskap vid Linköpings Universitet, lär ha skitit i det blå skåpet.
Hon har nämligen inte uppgivit källan till det material hon presenterade vid en genuskonferens i Göteborg, utan presenterade det som egen forskning, samtidigt som materialets upphovskvinna, doktorand i samma ämne vid Göteborgs Universitet, satt i publiken.
 
Partiledaren har nu sträckt sig så långt att hon bett om ursäkt för sitt misstag(?!?), men med detta nöjer sig icke forskningsbranschen. Partiledaren är nu polisanmäld för sitt tilltag.
Företrädare för Göteborgs Universitet uppger, att alla inblandade är inskolade i forskningsetiken från dag ett, därmed punkt.
 
Bloggaren har tidigare konstaterat, att vi har de politiker vi förtjänar, men det vore ändå väl magstarkt att få in denna fuskande kvinna i riksdagen.
Så illa har vi väl ändå inte tjänat???
 
 
OBS!
Bilderna har inte det minsta med blogginlägget i övrigt att göra. De är bara med för att i viss mån liva upp dagens eländiga text.

Utställning?

170426
 
Bloggaren fick idag förfrågan om ny utställning.
Var är ännu en väl förborgad hemlighet.
Skulle kanske denna bild passa?
 
 
För övrigt noteras, att MP önskar en särskild fredsminister, alltså ett nytt departement inom regeringen.
Bloggaren tänker söka. Lättare jobb lär inte finnas.
Tänk er, när en sketen fredsminister från Sverige kommer till Syrien, hötter med näven och säger: 
Nog! Nu skall det bli fred.
 
Eller kommer till halvfiguren Un i Nordkorea och säger:
Fred!
Nog får ministern se sig omkring i världen, och detta skulle bloggaren gilla.
Att han inte utför något arbete delar han med så många andra ministrar i den svenska regeringen.
Gomidda'

Aprilväder

170425
 
Nere vid Vättern, där bloggaren bor, var det på morgonen en plusgrad och snöfall.
M.a.o. ett alldeles underbart väder, eller…
Men - om man skall tro på SMHI - det lovas riktigt bra väder i slutet av veckan.
Alltid något att glädjas över.
 
 

När stöddigheten fick ett ansikte

170424
 
Alla som känner bloggaren sedan tidigare vet, att han inte varit särskilt förtjust i den tidigare Volvo-chefen hr Gyllenhammar.
TV-programmet, som Kristina Hedberg förtjänstfullt gjort förändrade definitivt inte bloggarens uppfattning, men det finns ingen anledning att här redogöra för bloggarens ytterligare uppfattning om mannen ifråga. Det räcker att läsa Tommy Jacobsons debattartikel i dagens "Dagens PS".
 
http://www.dagensps.se/ps-exclusive/skribenter/tommy-jacobson/historien-om-pg-ar-en-klassisk-tragedi/
 
Skulle inte detta räcka, hänvisar bloggaren till Åke Ortmarks mycket intressanta bok "JA-sägarna", där Gyllenhammar sågas jämnt med knävecken.
 
 
OBS!
Detta är inte en Volvo. Det är en Opel.

Björsjön

170423
 
En vacker vårdag, men fortfarande inte tvåsiffrigt.
Bloggaren och hans k. hustru gjorde en biltur runt Hjo.
 
 
De passerade Björsjön, där man förr spelade bandy på den vintertid frusna sjön, men såväl bandyn som isvintrarna är ett minne blott.
Klimatförändring?
 

Vårtecknet

170422
 
Vårtecknet framför alla andra: Ångaren Trafik kläs av inför sommaren.
 
 
 
 

Vad ont har vi gjort?

170421
 
En tidsfråga?
 
 
Nu över till något helt annat:
 
Fotboja!
 
Fotboja, eller elektronisk övervakning, som det egentligen heter, är något, som kriminalvården har hand om.
Vid kortare fängelsestraff måste den dömde uppehålla sig på en yta, som kriminalvården bestämt. Går hen utanför denna, larmar det, och den dömde förpassas snarast möjligt till närmaste häkte för att frihetsberövad avtjäna straffåterstoden.
 
Men nu börjar fotbojan sprida sig i allehanda andra miljöer.
Utlänningar, som skall, men inte kan avvisas, skall ha fotboja, men hur skall man kunna övervaka dem?
Det är ju bara att klippa av snöret, som håller fotbojan och lämna den på säkert ställe, samtidigt som man själv "går under jorden".
Så är problemet löst, och vem skall jaga dem?
 
Nu har fotbojan tagit nya proportioner.
Monica Green, riksdagsledamot och NTF-ordförande menar, att man skall använda fotboja även efter avtjänat straff på brottslingar, som gör sig skyldiga till upprepade trafikförseelesr såsom rattfylla och bilstölder.  Detta uttalande gör hon i anledning av ett dråp, som skedde utanför Hjo för en tid sedan. En drogpåverkad biltjuv körde ihjäl en ung kvinna.
 
Men nu undrar bloggaren och vän av ordning: Hur i hela friden skall detta administreras.
För att kunna beslås med fotboja, måste man ha blivit dömd. Det går inte att sätta fotbojor på var och varannan människa för att man misstänker de skall göra sig skyldiga till brott. Det strider nämligen helt mot rättsstatens normer, men sådant glömmer fru riksdagsledamoten Green tydligen.
 
Och återigen: Sådana, som dråparen utanför Hjo, lär knappast hålla sig på den av den aktuella myndigheten anvisade ytan, vilket innebär, att åtgärden är helt utan verkan, och återigen: Hur skall det övervakas?
 
Skulle man nu ändra lagarna, så att man under längre tider, utöver straffavtjänande, skall kunna beslås med fotboja, fordras en mycket stor organisation.
Vad händer, om hen ger fullständigt faen i åtgärden och avviker? Skall hen då sättas i fängelse? På vilka grunder i så fall?
 
Vi har brist på fängelse- och förvarsplatser, och därför gapar regerings- och riksdagsledamöterna om att fotbojor skall ersätta, men det är inga snälla och söta skåningar det handlar om.
Nej, det handlar om stora busar, som skiter fullständigt i om fotbojan sitter på höger eller vänster tass eller helt enkelt hängs upp på närmaste offentliga toalett någonstans i Sverige.
 
Men vi har ju de riksdagsledamöter vi förtjänar, sägs det, men vad ont har vi gjort för att få sådana som fru Green och likartade?
 
 

Efterlysning

170420
 
Våren verkar ha gått vilse. Den har i vart fall kommit av sig helt.
Men pinken i parken har kommit igång - kanske ett vårtecken.
 
 

Bullshit

170419
 
Igår presenterade regeringen sin budget, men den föll inte alla i smaken.
Hr Björklund (fp), förlåt (L) vräker trött ur sig: Rödgrön budget en stor besvikelse.
Men vad kunde man vänta av ett litet oppositionsparti?
Jubel och fanfarer, eller…
 
Uttalandet följer gängse principer:
Allt vad i viljen människorna skola göra eder, det skolen aldrig den politiske motståndaren göra dig.
Ty så är lagen och profeterna, eller hur det nu står i bibeln.
 
 
Men håll med om att passionsfruktens blomma är magnifik.

Våren smyger fram

170418
 
 

Trump har i USAmerika lovat att sänka skatterna för de rika och för företagen. Han lär ha trott, att detta skulle få igång ekonomin.

 

Men det begriper varenda fårskalle med något så när insikt i ekonomi, att detta inte på något sätt sätter igång ekonomin, eftersom de rika bara kommer att stoppa in dessa extradollar på sparkontot.

De har ju redan så mycket pengar, att de ändå köper allt de behöver och mer därtill.

 

Men nu har äntligen även de, som är bättre skolade än fårskallarna, fått upp ögonen för problemet och föreslår därför sänkta skatter också till låg- och medelinkomsttagare. Det är nämligen de grupper, som jobbar mer, när skatterna sänks, och därmed sätter ekonomin igång.

 

 
Våren smyger sakta men säkert framåt. Igår pestskråp idag kabbaleka.
 
 
Men det är fortfarande kallt och jävligt.

En annan dag

170417
 
Idag är en annan dag. Annandag påsk.
Vid bloggarens morgontur fick han se några fåglar, fjädrande för varandra.
Det var knipor
 
 
och det var storskrakar.
 
 
-  Fy fan vad vattnet är kallt!
 
Men bloggaren tänkte också på det, som ventilerats i media under de senaste veckorna. 
 
 
Landets president tog, precis som en viss Adolf, aldrig makten.
Han fick den.
 
 
Precis så som en distrikssköterska i Hjo under forntiden vid kritiskt läge konstaterade:
-  Utgången är oviss.

Uppståndelsen

170416
 
När elden nyss kom lös på söder, mitt i natten,
hos brodern Rusius, man anmärkt därvid,
att han för första gången uti sin levnadstid
skrek efter vatten.
Så långt Anna-Maria Lenngren.
 
 
Men när det hos Hollywooddamen Gunilla P var eld mitt i natten
skrek man inte efter vatten,
istället saknade man katten.
Så långt Bladet.
 
 
Men påsken är en underbar tid - uppståndelsens tid.
Vi har alla hört om Jesu uppståndelse.
Så långt bibeln.
 
Vi vet också vad som skedde i Änglarnas stad. 
Katten Tusse Tiger, som ansågs död efter branden (dock icke korsfäst) kom tillbaka.
Han återuppstod.
Så långt Bladet igen.
 
Men åter till dagens verklighet.
Kallt och jävligt.
 
 
Is på vattenpussarna i parken.
 

 


Beviset

170415
 
För många dagar sedan, den 28 mars, spelade bloggaren tillsammans med några kompisar på en tillställning i Källby.
Gaget var bl.a. en liten blomma till var och en.
Väl hemkommen överlämnade han blomstret till sin k. hustru, som satte den i vatten, och där har den stått, lika fin.
 
-  Det är en plastblomma, har bloggaren vid flera tillfällen dristat sig påstå, men varje gång fått mothugg av sin k. hustru.
 
Idag kom beviset.
Det är ingen plastblomma, eftersom den börjat vissna, och bloggaren har aldrig upplevt, att en plastblomma vissnar.
Alltså är det en äkta blomma, som nu åker ut bland soporna, men tänk: Den har prytt sin plats under de gångna 18 dagarna.
V.S.B.
 
 
Noterat 1: En synnerligen bedrövlig påskhelg, vädermässigt. Kallt och tidvis snö i luften, och det lovas fortsatt kallt fram till mitten av nästa vecka.
 
Noterat 2: Enligt Bladet var alla chockade i går kväll. 
Inte för vapenskramlet mellan Trump och Un eller över utvecklignen i Syrien.
 
Nej chocken gällde en figur vid namn Samir Badran, som visst lär vilja jämföra sig med Zlatan, men det framgår inte på vilket område.
Chockvågen mildrades dock totalt, innan den kom in på Redarvägen 11 F i Hjo. Bloggaren märkte ingenting alls.
 
Långfredagen blev nämligen för denne Badran en verklig sorgens dag, och då gällde inte enbart vad som skedde på korset. Han blev också utsparkad ur ett TV-program, som lär heta Letts Dääääääns och går på TV4, om nu någon till äventyrs skulle vara intresserad.
 
För dessa på morgonen utkommande aftontidningar verkar världen endast bestå av Mello/ESC, Letts Däääääääns och Så Mycket Bätttre. Vad som sker i världen i övrigt, verkar för dessa fortfarande på morgonen utkommande aftontidningar vara av totalt underordnat intresse.
 

Väntan

170414
 
Som skärtorsdagens vindar inte var förliga nog, får hen stå kvar och vänta på nästa års skärtorsdag, eftersom dörren till Blåkulla stängdes vid midnatt.
 
 

Påsk

170413
 
 
Av Bladet framgår idag, att en man vid namn Birro förlovat sig med sin ex-flickvän.
-  I det skiter jag fullständigt, slår bloggaren fast.

Ormbunk

170412
 
Kyligt…
 
 
…men växtligheten fortgår enligt schema.
 
 
 
 
 
 

Svårt att förklara

170411
 
Vissa saker svåra att förstå.
 
 
Bloggaren har aldrig dragit hem några löv, inte heller några tomglas.
Ändå samlas löven utanför hans ytterdörr, precis som tomglasen på vasken.
 
 
På gräsmattan utanför hans altan har det tidigare bara varit gräs, men i år finns där också en liten vacker bukett helt utslängd mitt på gräsmattan.
Bloggaren har inte planterat dem där, ej heller hans k. hustru eller hans granne.
Men skit samma:
Löven kan sopas bort, tomglasen inlämnas till återvinning och blommorna är vackra.
 
 

Vårväder men blåsigt

170410
 
Våren infinner sig så sakteliga, men blåsten hindrar det slappa utesittandet.
 
 
Förresten kolla länken:
 
https://www.youtube.com/watch?v=FtaxGSB7X3M
 
WinterSunshine: "The International Band".
Riktigt bra, tycker bloggaren.
Inspelningen gjordes på Bude Jazzfestival, Cornwall, GB 2008 med bloggaren vid pianot.
 
 

Vårväder

170409
 
Bloggaren begav sig idag i det vackra vårvädret ut till Mullsjön.
 
 
Torkan har nästan torkat ut sjön, men man kan hoppas, att det finns vatten i pumpen.
 
 
Men nu över till något helt annat:
När bloggaren gick in på sitt kontor för att författa dagens blogg, fick han i ögonvrån på TV4 se Ingvar Oldsberg.
Denne duktige TV-personlighet, har tydligen numera avancerat till en sketen bingoutropare.
Inte illa pinkat, halva byxan torr, skulle man kunna säga, men bloggaren avstår.

Tidaholmare

170408
 
Bloggaren håller på med en artikel om biltillverkningen i Tidaholm.
 
 
 

Terror

170407
 
 
En dag som denna finns ingenting att skriva. 
 
 

ESC och Mellon än en gång

170406
 
Ukraina har nobbat den av Ryssland utsedde artisten framföra sin sång i ESC, p.g.a. politiska skäl.
Christer Björkman, ESC:s store man är i Ukraina för att försöka få evenemanget att fungera, om man skall tro media.
 
Att man försökt påverka Ukrainas regering att agera för artistens rätt att framföra sången har båtat föra.
Nu har nämligen Ukrainas regering vista klon och vräkt ur sig mot övriga världen:
I landets inre angelägenheter skall ingen lägga sig.
 
Men vore det inte snart dags för denne Björkman att sätta ner galoscherna med kraft i backen, visa sin klo och med kraft säga ifrån:

Antingen får artisten framföra sin sång annars flyttas hela skiten från Ukraina till ett annat land.
Någon gång måste det vara nog med daltandet, men tyvärr verkar denne Björkman vara infödd i detta synnerligen osmakliga dalteri, som omfattar hela denna osmakliga historia.
 
Eller än bättre:
Lägg ner skiten!
 
 
Bloggaren anser, att det nu är dags, att förpassa hela skiten till den pissepotta han hittade på Larnacas flygplats.
Gomidda'

Kyligt och blåsigt

170405
 
En kylig morgon följdes av en kylig och blåsig dag.
Vitsipporna hukade i kylan.
 
 

Tranor i tusental

170404
 
Bloggaren såg på TV ett inslag från fotbollsmatchen Örebro - Jönköping, där domaren bjöd Örebro på en straffspark, som inte alls var någon straffspark - alltså en ren filmning från Örebrospelaren.
 
Bloggaren har lärt sig, att domaren skall blåsa för det han ser och inte för det han tror sig se.
Han kan omöjligen se någon straffsituation, eftersom det inte finns någon. Dessutom visade han ut en Jönköpingsspelare för något han aldrig gjort.
 
Givetvis bör det kära fotbollförbundet med det avdankade kommunalrådet i spetsen - precis som i ishockey - i efterhand straffa såväl den filmande spelaren som den troende domaren. Åt Jönköpings poängtapp finns förmodligen ingenting att göra.
 
Är tron så stark, som domaren visade, bör han omgående sluta döma fotboll och istället ägna sig åt religiösa övningar.
 
 
Bloggaren och hans k. hustru har idag genomfört Lilla Skaraborgsrundan.
Först biblioteket i Tidaholm, därefter diverse affärer i såväl Tidaholm som Falköping.
Innan återfärden till Hjo åkte de via trandansen i Stora Bjurum,

Tramsjippon

170403
 
Bloggaren läste idag i Bladet, att den svenske deltagaren i ESC måste ändra i sin låt, eftersom reglerna är olika för de, som framförs i ESC:s final och i den svenska Mellon.
 
-  Borde man inte tagit hänsyn till detta inför den svenska uttagningen, frågar sig bloggaren?
-  Men skit samma. Vem bryr sig?
 
 
Blomman på bilden tillägnas i vart fall inte de arrangörer av tramsjippona, nämnda ovan.

Leksand - ajö

170402
 
Så blev det då klart:
Leksand har för denna gång gjort sitt i ishockeyns finrum.
Många lär sörja, dock icke bloggaren.
 
 
Under gårdagskvällen tittade bloggaren en stund på ett TV-program, där man skall bevisa, att man inte är sämre än en femteklassare, men såväl de tävlande som femteklassarna hade svårt att svara på frågorna, varför programmets titel borde ändras till något, som motsvarar dess innehåll eller konstruera frågor, som i vart fall femteklassarna kan besvara.

April

170401
 
Våren verkar vara här, om vitsippor och allsvensk fotboll får bestämma.
 
 
Allsvensk fotbollspremiär inför 33.000 på Nya Ullevi.
IFK Göteborg - Malmö FF, ett resultet särskilt MFF skall vara nöjda med. 

RSS 2.0