F*ttpolis på ingång?

161208
 
Mycket milt väder. +10 grader, sol och blåsigt.
 
Det har vl knappast undgått någon - förutom vår käre statsminister - att polisen är i stor kris.
Allt fler brottsutredningar prioriteras bort.
Av AB framgår idag, att 90 % av alla dödsskjutningar klarades upp i början av 1990-talet. Motsvarande siffra är idag lägre än 25 %.
Polisens region syd har haft 27 mord i år, och bara ett fåtal är uppklarade. Allt fler gärningsmän går fria.
Man uppger, att man helt tappat greppet.
Tidigare utreddes komplicerade mordärenden av erfarna utredare på länskriminalen, men denna är skrotad, och mordutredningarna ligger nu på helt oerfarna handläggare, som känner, att de inte får det stöd och de resurser de behöver.
 
 
Men nu jääävlar skall man ta till krafttag!
Den rödgröna regeringen med stöd av vänsterpartiet har lagt fram förslag på att svenskar, som köper sex utomlands, skall straffas i Sverige vid hemkomsten, även om sexköp är tillåtet i det land, där köpet gjorts.
Risken är nu, att förslaget resulterar i lag, eftersom KD bestämt sig för att stödja förslaget.
 
Först måste en sak framhållas: Bloggaren är helt negativ till såväl sexförsäljning som sexköp, och bloggen handlar inte om detta, utan om en lagstiftning, där man vid hemkomsten till Sverige skall kunna ställas inför rätta för något, som var tillåtet, där man befann sig.
Nu handlar det om sexköp. I morgon handlar det kanske om att man äter av en utrotninshotad art, som helt legalt serveras i det land, där man befinner sig.
En skrattretande jämförelse, kan man tycka, och visst är det skrattretande, men när det istället kommer att handla om betydligt allvarligare frågor, är det inte längre skrattretande - tvärsom: Det är en ren skandal.
 
Vi kan se hur det ser ut i vissa av världens bananrepubliker: Personer, som vistats i Sverige under mycket lång tid och kanske t.o.m. har ett svenskt medborgarskap, och här uttalat sig på sådant sätt, att de styrande i det forna hemlandet surnat, häktas och döms till långa straff vid ett återvändande - om de alls kommer ut levande. Detta protesterar vi mot - med rätta.
 
Att dömas vid hemkomsten till Sverige för tillåtna sexköp i det land man besökt, men förbjudet i Sverige, är fullständigt främmande för en rättsstat värd namnet, sade Bill. Bananrepublik var ordet, sade Bull.
 
Men nu till den verkligt springande punkten:
Brotten skall utredas, och detta hamnar på polisens bord - en polis, som idag inte hinner med det mest nödvändiga, nämligen att utreda brott, begångna i Sverige, och tyvärr också mycket allvarliga brott.
Vem skall utreda dessa "nya" brott?
Skall vi införa en ny avdelning inom polisen, en ny f*ttpolis eller prioritera bort ytterligare nomala polisinsatser, om det skulle finnas mer att prioritera bort?
 
Att de övriga tre partierna i den s.k. alliansen protesterar lika mycket som bloggaren, visar, att det - trots allt - fortfarande finns några politiker, som vet hur en rättsstat fungerar, men det borde väl ändå resten av riksdagen också begripa.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0