Tidningskrönika

151027
 
1.
 
I AB kan man idag bl.a. läsa följande:

Den saudiske prinsen Abdel Mohsen Bin Walid Bin Abdulaziz har gripits för narkotikainnehav. Han och fyra kompanjoner hade två ton piller i 40 resväskor när de greps i Beirut.

Bloggaren undrar vad straffet kan bli för sådana dumheter. 

 

I sina studier rörande påföljdspraxis har Georg Sterzel funnit, att normalstraffet för innehav av ett halvt till ett kilo amfetamin innebär fyra år på fästning här i Sverige. 10 kilo medför viss mängdrabatt, och straffet blir 10 år.

-  Hur stor mängdrabatt kan prinsen med de många namnen tillgodogöra sig, funderar bloggaren.

 

 
Förresten:

-  Undrar vad prinsens morsa ropade, när hon kallade in honom för lunch? Hon kan väl knappast använt alla namnen. Då hade ju lunchen kallnat, men det räckte kanske med Abbe?

 

2.

 

Det talas i politiska kretsar högt och lågt om amorteringskrav på bolån.

Först försökte Finansinspektionen, men Kammarrätten i Jönköping drog plösen över. Man ansåg inte att Finansinspektionen hade rätten på sin sida för att genomföra detta.

 

Då tog minister Bolån, förlåt Bolund, över och aviserade en lagändring, som skulle tillåta införande av amorteringskrav, men än en gång:

Kammarrätten i Jönköping drar plösen över lagförslaget. Man anser nämligen, att lagförslaget inte håller måttet ur ett grundlagsperspektiv.

-  Hårda ord, menar bloggaren, och fortsätter:

-  Det är ju riksdagen, som stiftar lagar här i riket, och då är det ynkligt, att man vid ny lagstiftning inte sneglar bakåt på vad samma riksdag tidigare beslutat, dessutom i två på varandra följande riksdagar med val till kammaren däremellan, eller enklare uttryckt:
-  Dumstrut på!

 

 
Bloggaren har inte engagerat sig i frågan om amorteringskrav, eftersom frågan inte rör honom det minsta, men han konstaterar, att det var betydligt bättre på Erlanders tid, eller...

 

3.

 

I går spelades en fotbollsmatch i Solna på Friends Arena. Solna AIK mötte IFK Göteborg, och Göteborg vann.

Sedan matchen var färdigspelad skrev Kristoffer Talltorp på Twitter:

"AIK-VAM 1-2"

 

VAM står för det nazistiska nätverket Vitt Ariskt Motstånd, aktivt i början av 1990-talet och misstänktes för en rad grova brott.

Ett fullständigt svinaktigt uttalande, vem som än skulle uttalat det, men till saken hör, att denne Kristoffer Talltorp är - åtminstone än så länge - pressekreterare hos kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke.

 

-  Och jag, som trodde, att fotbollen förbrödrar, säger bloggaren.

-  Var det inte bättre på Erlanders tid, frågar han sig.

-  Hjomenvisst var det så, eller…

 

 
Ingen enda bild hänsyftar till bloggens innehåll. De är endast med för att liva upp en smula i den stora bedrövelsen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0