Skall ljuset slockna för alltid?

150331
 
I slutet av årets januari uppträdde Alexander Gustafsson - i vissa kretsar känd som The Mauler - inför Mikael Persbrandt och 30.000 andra blodtörstande personer på Tele2 Arena.
 
Han är, eller var, kampsortare, och hade för avsikt att förpassa sin motståndare till John Blunds hörna tämligen omgående, men ack vad han bedrog sig.
 
Uppträdet blev kort. Redan efter två minuter släcktes ljuset, åtminstone temorärt för vår käre kämpe.
Han fick nämligen ett riktigt rejält insomningspiller av sin motståndare; så rejält, att en människa med normalt utvecklad hjärna omgående skulle hamna som ett lallande vrak på långvården för att, totalt knäpp i huvudet, invänta Karon - Down By The Riverside - för vidare färd till dödsriket.
 
 
Hjärnforskare har efter smällen på det allra starkaste sätt avrått vår käre slagskämpe att åter gå upp i ringen, men icke.
 
Idag kan man läsa i media, att han åter skall gå upp i ringen - med eller utan röda gullband - den 20 juni i Berlin för att möta en brasilianare.
 
I Expressen säger en krönikör, att Gustafsson tidigare kommit tillbaka efter en förlust. Därför tror nämnde krönikör, att han gör det igen.
Fan tro't.
 
 
Om solen går upp igen för vår käre kampsportare efter den 20 juni, eller om mörkret blir totalt, står fortfarande skrivet i stjärnorna.
 
 
Att hans hjärna efter ytterligare en smäll skulle kunna vara till nytta för den framtida hjärnforskningen, är dock ytterst tveksamt.
 
 
 
 

Ombyggnad

150330
 
 
Bloggaren avlade idag ett besök vid hamnens norra pir, där ombyggnadsarbetet är i full gång.
 
 

Vintern är slut, eller…

150329
 
Som bloggaren är en synnerligen plikttrogen person, särskilt vad gäller olika pålagor och påfund, påhittade av konungariket, hade han ställt klockan på ringning 03.00.
Han hade nämligen för avsikt att ställa tillbaka klockan en timma, samtidigt som han skulle ställa tillbaka snöskyffeln.
Att ställa tillbaka klockan var inte så svårt. Han hittade densamma på vänster handled, och så var detta fixat.
Värre var det med snöskyffeln. Hur han än letade i mörkret, hittade han den inte.
Det var då han slogs av tanken, att han inte längre hade någon sådan (snöskyffel alltså). Det var sju år sedan han lämnade den, tämligen illa åtgången (snöskyffeln alltså), på tippen.
 
 
Han återvände till sänghalmen, där han på nytt drömde vackra drömmar.
Han drömde om hur fin Hjo hamn kommer att bli efter ombyggnaden.
Han drömde om strandskatorna, som trots kylan verkar trivas i Vättern.
 
 
Drömmar kommer och drömmar går, men slutligen gör sig verkligheten påmind.
Bloggaren slog upp sina blå och satte på sin TV-apparat.
 
Det var då han trodde, att SVT plötsligen var före sin tid (i så fall för allra första gången).
Det visades nämligen program, som borde sänts betydligt (närmare två timmar) senare.
 
Det var då, han slutligen insåg, att allt var fel.
Han slog på sin dator och fick se vad klockan var slagen.
 
Han skulle inte alls stigit upp klockan 03.00 för att ställa tillbaka en icke existerande snöskyffel och ställa tillbaka klockan (den han har på sin vänstra handled) en timma.
Han skulle istället stigit upp klockan 02.00 och ställt fram klockan en timma, samtidigt som han skulle plockat fram trädgårdsmöblerna och placerat dem på altanen.
 
Nu får han stället gå ut i regnet och leta upp dem (trädgårdsmöblerna alltså), ställa fram dem på altanen, vänta på att regnet upphör och duka för frukost, om inte i det gröna, så åtminstone på nyligen framplockade trädgårdsmöbler på altanen.
 
Tänk så svårt livet kan bli…

Fotboll och dans men inte samtidigt

150328
 
SÅ var det dags igen.
I en EM-kvalmatch i fotboll mellan Montenegro och Ryssland igår kväll, slängdes, efter knappa minuten, en s.k. bengal in på planen och träffade den ryske målvakten, som skadades så svårt, att han fick uppsöka sjukhus.
Givetvis avbröts matchen, men bara tillfälligt, och efter en halvtimma kom den igång igen, men Ryssland hade p.g.a. idioten, som kastade bengalen, blivit tvungna att byta ut målvakten, och så hade man bara två byten kvar.
Tala om lika förutsättningar.
M.a.o. hade Montenegro tolv man i laget; elva på plan och en bakom, som roade sig med att skadeskjuta motståndarna med bengaliska eldar.
 
Man frågar sig vart fotbollen är på väg, och man frågar sig varför man låter matchen fortsätta.
Bara fullblodsidioter kan komma på något så dumt,
Tyvärr har man kommit så långt från fotbollens själ man kan tänka sig.
 
 
Nu över till något helt annat, som bloggaren har svårt att begripa sig på.
På en av reklakanalerna går ett program, som heter "Letts dääääns" eller något liknande.
I programmet medverkar bl.a. Ingemar Stenmark, och för honom går det riktigt bra. Han får nämligen många röster för fin dans av TV-tittarna, men allt efterhand har översteprästen själv, Tony Irving, surnat till alltmer.
Han säger, att Stenmark får mer fokus än han förtjänar.
Han uppmanar nu TV-tittarna att sluta rösta på honom (alltså Stenmark).
 
Men såvitt bloggaren förstår, sedan han tagit del av tidningarnas kommentarer, dock utan att ha sett programmet, skall deltagarnas framträdanden betygsättas dels av en jury, dels av tittarna, och vad tittarna kommer med för utlåtande, skall nämnde Irving totalt skita i.
-  Det är väl ändå så det är tänkt från början, eller har jag fel, avslutar bloggaren en gnällig blogg. 
 
 

Om avtalsbrott och om att vara lealös

150327
 
Den 9 juni i fjol skrev bloggaren sålunda om ett mutförsök från (S).
Han förärades nämligen av dem en smörkniv.
 
Smörkniven från sossarna verkar vid första anblicken vara ett utomordentligt redskap att använda vid matbordet, men vid en senare granskning märker man, att att den riktiga stadgan saknas. 
Den är följsam, men kanske allt för följsam, vilket gör, att man måste utfärda en varning för att den kommande politiken vid ett eventuellt maktövertagande i höst rentav kan bli lealös.
Smörkniven får därför bara en svag tvåa på bloggarens femgradiga skala.
 
 
Igår skrev bloggaren om sveket från (S) vad gällde de s.k. ROT-avdragen.
Han har inte ändrat uppfattning.
 
I valrörelsen inför riksdagesvalet sistlidna september förklarade fru M. Andersson, numera finansminister, den 17 augusti, att det inte fanns något behov av höjd bensinskatt.
 
Nu låter det annorlunda.
Bensinskattens skall höjas.
 
Nå, vad var det bloggaren skrev den 9 juni?
 
Den är följsam, men kanske allt för följsam, vilket gör, att man måste utfärda en varning för att den kommande politiken vid ett eventuellt maktövertagande i höst rentav kan bli lealös.
 
Just så. Det blev en fullständigt lealös politik.
En sak gäller före valet, en annan, när man äntrat regeringstaburetterna.
Man kan undra vad folket i Norrland tycker om höjd bensinskatt
Sverige är ju - trots allt - ett land långt bortom Stockholms tullar, ja, t.o.m. långt bortom Gamal Uppsala.
 
I verkliga livet kallas det avtalsbrott, för vilket man skulle kunna få sona i allmän domstol.
Inom politiken är det - åtminstone för vissa - vardagsmat.
 
-  Jag skiter i vem som regerar, men - som gamle VPK-ledaren sade: Någon djävla ordning måste det vara i ett parti - de skall åtminstone inte bedra folket, avslutar bloggaren uppgivet dagens blogg.

Om svek och hundpassning

150326
 
I höstas gick (S) till val bl.a. på oförändrade ROT-avdrag, medan RUT-avdragen skulle minskas.
För bloggarens egen del är båda avdragen enbart av rent akademiskt intresse, men han har tyckt avdragen vara bra, eftersom de lockat till att göra svarta löner till vita.
 
Men regeringspartiets löfte varade inte länge. Redan efter ett halvår, skall ROT-avdragen minska väsentligt.
Som sagt: För bloggarens privatekonomi betyder det ingenting, men har man gått till val och begärt mandat från folket för en viss politik, skall man också följa detta.
 
Det, som (S) nu gör, är ingenting annat än rent svek mot sina väljare, och risken är, att de vita lönerna åter blir svarta, vilket betyder, att statskassan istället för en viss förstärkning kan komma att dräneras. De allra flesta är nämligen synnerligen solidariska gentemot sin egen plånbok och betalar aldrig mer än vad som behövs.
 
 
Bloggaren börjar efter en vecka bli vän med det dåliga svenska vädret.
Eftersom han varit hundvakt några dagar, har han varit tvungen att upprepade gånger ta en promenad med lilla Pixie.
Idag fick han t.o.m. gå ut i riktigt ösregn.

Om kungahus och kristdemokrater

150325
 
Den 25 mars, bebådelsens dag och nio månader före juldagen, var under bloggarens barndom en helgdag, men någon klåfingrig dilettant fick för sig, att byta ut bebådelsedagen mot Alla Helgons Dag, vilket givetvis var fullständigt knäppt, åtminstone för den yrkesverksamma befolkningen.
Istället för en arbetsfri dag fem år av sju (skottåren må vara), fick man en s.k. röd lördag, till ingen nytta.
Nåväl, bloggaren bryr sig inte. Han är numera ledig varje dag han så önskar.
 
 
Bloggaren läste i gårdagens tidningar, att de europeiska kungahusens fattiglapp - vår egen monark - har det svårt med ekonomin.
Det går inte runt med nuvarande apanage, och därför önskar han sig ytterligere tio millar insatt på kontot.
Tänk om övriga bidragstagare här i landet skulle ha samma möjligheter...
 
Nåväl, han begärde inget extra för den forne kronprinsens stundande bröllop kommande sommar, vilket gjorde bloggaren något misstänksam.
 
-  Skulle det möjligen kunna vara så, att majestätet nu letar efter nya inkomstkällor, och som ett led i detta försöker kränga TV-rättigheterna för bröllopet till högstbjudande reklamkanal, där det skulle kunna vara ett trevligt avbrott i den i övrigt bedrövliga reklamen, funderar bloggaren.
-  Pengar luktar ju inte fortsätter bloggaren, vilket redan kejsare Vespasianus i Rom upptäckte, när han bara några år efter Kristi död på korset avgiftsbelade de offentliga skithusen.
 
Nu över till något helt annat.
 
 
Tronföljden inom KD har nu säkrats, sedan Ebba Busch Thor manövrerat ut sina motståndare om partiledarposten, men nu handlar det om partiets presidium och dess partistyrelse.
Lars Adaktusson, som tidigare tackat nej till partiledarskapet, hade förväntat sig att som vice ordförande få sitta bredvid Busch Thor, men en enig valberedning har placerat andra personer på presidieposterna; personer med betydligt mindre högervridning än Busch Thor och nämnde Adaktusson, och placerat honom som enbart partistyrelseledamot.
Han är nu sur och nobbar - åtminstone för stunden - uppdraget.
Om detta skriver Ingvar Persson på Aftonbladets ledarplats sålunda:
 
 
AMEN
 
 

Om vitsippor, soluppgång och inbrott

150324
 
Nio månader till julafton!
 
En dag som denna var bloggaren - som vanligt, törs man säga - ute och kollade solen, som gick upp även idag.
-  Hjovisst, jag vet, säger han; jag vet, att det går minst 20 soluppgångar per dussin, men detta var den första över Vättern , som jag sett i år.
 
 
Sedan solen bestämt sig för att åter stiga upp på himlen, fortsatte bloggaren sin upptäcktsfärd i Hjo stadspark, och snart fick han se ett bestånd snödroppar.
 
 
Fina, tyckte han, men tänk om jag hittade några vitsippor.
Tre steg söderut, och där stod de.
 
 
Lite hårt åtgångna av senaste dagarnas köld, men där stor de.
-  Man kan undra, om vitskråpen kommit, funderade han, och se! Visst hade de kommit.
 
 
Precis som i fjol, då han satte vitskråpen på bloggen den 23 mars och vitsippor den 28.
Med andra ord: Allt är sig likt.
 
Avslutningsvis vill bloggaren kommentera en liten notis i dagens Hjo Tidning (ni vet den tidning, där det inte står mer än det står i en gubbkalsong).
 
Antalet inbrott i villor och lägenheter har ökat, och polisen har uttalat sig:
-  Målsättningen är, att vi skall åka på varje inbrott, uppger man.
-  Då lär det vara långt kvar innan den målsättningen kan uppfyllas, säger bloggaren.
Han undrar vad alla de, som anmält inbrott och där polisen, innan ens samtalet avslutats, redan avskrivit ärendet, har för uppfattning.
 
-  Men målen helgar medlen, eller något liknande, säger bloggaren, men ibland blir det självmål.

Om apelsiner, kyla och kunglig intervention

150323
 
Bloggaren och hans k. hustru har under tre månader haft förstklassiga apelsiner till sitt morgonmål, och var helt beredda, att lämna denna tradition vid hemkomsten, men icke.
När bloggaren kom till ICA i fredags kväll hade de dukat upp med en stor pall med apelsiner.
Man fick t.o.m. smaka, och de smakade så gott, att bloggaren försåg sig rejält.
 
 
Att borta är bra, men hemma bäst stämmer, men visst tänker bloggaren på vyerna vid Medelhavet, särskilt som kylan gjort ett återtåg över landet.
 
 
På tal om kyla: Förhållandet mellan konungariket och arabländerna är inte bara kallt. Det är iskallt.
Bl.a. nekas företagare inresevisum, men nu har man på UD fått hjälp.
Majestätet har nämligen blandat sig i soppan och erbjudit sig medla.
Han har ju sedan tidigare goda relationer med Saudiarabien, sedan han behängde en potentat där nere med lullull från scoutrörelsen.
Om han skall behänga fler potentater med liknande lullull, är i skrivande stund inte klarlagt, men det hela lär nu hänga på en enda sak:
Får han inresevisum?

Snön borta, men kallt.

150322
 
Snön blev inte långvarig denna gång, och påskliljan utanför bloggarens fönster börjar redan ta sig.
 
 
Tusenskönorna i gräsmattan väntar på att slå ut.
 
 
Kylan biter inte på ankorna, som tillbringat hela vintern nere vid strandkanten.
 
 
Men strandskatan verkar ångra att den lämnat värmen i söder.
 
 
Bara en vinterbadare kan se charmen i Vätterns kalla vatten.
 
 
 
 

Hemma igen

150321
 
Efter tre månaders fin vistelse på Cypern, är bloggaren och hans k. hustru tillbaka i Hjo.
Bostaden stod kvar och den såg precis likadan ut, som den gjorde den 19 december i fjol.
Direkt kände de sig hemma.
De hoppas dock återvända till Cypern om cirka nio månader.
 
 
Första dagen hemma gick i överraskningens tecken.
När bloggaren i morse slog upp sina blå, överraskades han nämligen av snö och nollgradig temperatur.
I den lilla rabatten utanför hans fönster hade såväl påskliljor som krokus fått känna på mars månads allvar.
 
 
Avslutningsvis konstaterar bloggaren, att k-prinsessan Victoria återigen väntar barn. Vilket i ordningen kan han inte hålla reda på, men Hänt i Vecken, som återigen står för nyheten, vet säkert. 

Cypern - adjö för denna gång

150320

Som vanligt - frestas man åter konstatera - vaknade bloggaren tidigt, men till skillnad från andra dagar fick morgonpromenaden stå tillbaka. Han har annat att göra.
Han skall nämligen under förmiddagen transporteras till Larnaca Airport för vidare befordran Landvetter och så småningom Hjo.


Tre månaders härlig vistelse på Cypern är slut.
Till skillnad från fjolåret, har vinterns väder inte varit lika bra, men så var ju fjolåret exceptionellt vackert.


Naturligtvis finns de som gnäller över vädret och påstår, att de aldrig under sina många år på Cypern upplevt något sämre.Bloggaren har inte fört bok över vädret - det räcker så gott med bloggen - men när han kollar tidigare års bildbank, varifrån dagens bilder hämtats, verkar skillnaden inte särskilt stor, förutom gentemot fjolåret.


Och förresten…
Vill man ha riktigt varmt, rekommenderas andra resmål.
Man kan i år jämföra Cypernvintern med en fin svensk försommar, men man skall inte förglömma ovädret i början av januari med temperturer omkring nollstrecket och storm.


Kamelfotsträdet, normalt ymnigt blommande vid den här tiden, fick sig en rejäl smäll i kylan. Bladen vissnade och blomskotten frös, men trädet verkar återhämtat sig. Idag finns, bland allt det vissna, nya blommor.  Nu väntar bloggaren och hans k. hustru på den svenska våren. Den vill de inte missa.


Cypern, adjö för denna gång.
Hoppas på återeende strax före jul.  

Time To Say Goodbye

150319

Tidigt i morgon går bussen till Larnacka Airport, och denna gång är det dags att åka med.
Idag är en dag, då man säger: 
Vi ses till jul!


Arbetet med poolen, som tidigare omnämnts i bloggen, har tagit mycket personalkraft i anspråk, men när den nu står nästan klar, har det blivit tid över att tukta palmerna.Lång tid har nu gått, sedan Sunwings kejsare sågs för sista(?) gången.
Det är bara att vänja sig vid tanken, att han fått en efterträdare.


Läst idag i Aftonbladet:
Persbrandt lämnar "Beck-filmerna".
Fansen rasar.

-  Så synd om dem - alltså fansen, tycker bloggaren, som funderar vad det hela handlar om.
Han tycker sig ha hört talas om och även läst böcker av Maj Sjövall och Per Wahlöö, som handlar om en polis vid namn Beck, men det var länge sedan.
-  Och den där Wahlöö, frågar sig bloggaren, är inte han död?

Han har även tyckt sig förstå, att man på TV4 sänt några konstiga filminslag mellan de alltför långa reklamavsnitten sena kvällar, men om det är i de inslagen hr Persbrandt ikläder sig rollen som Beck, har bloggaren inte minsta aning.
Gomidda'


Skräp som skräp

150318


Först en braskande nyhet i AB om Let's Dance:
Stordomaren Tony Irving anklagar andra domare.
De bryter nämligen mot reglerna beträffande Ingmar Stenmarks deltagande.
De andra domarna anser sig inte ha begått något fel.
Vad var det salig Fröding en gång utbrast:
"Snus är snus och strunt är strunt om än i gyllne doser..."

Mangas Restaurang i Ayia Napa. Hela muren är uppförd i papier maché.


I SVT-Nyheter kan man läsa, att det vare sig var en appattack eller apattack i Melodifestivalens omröstning.
Under alla omständigheter:
Vi lär kunna sova lugnt även i fortsättningen.

Vem tar disken?


Promenader och hälsokosttallrik

150317

Efter en kortare morgonpromenad, var det dags för bloggaren att ockupera tvättstugan.
Hemresa sker nämligen om fredag, och sådana kläder, som skall stanna kvar i hotellets vård, tvättades.


Sedan tvätten omhändertagits i nytvättat skick, tog bloggaren en liten tripp till Nissi Beach, där han fascinerades av färgerna på Medelhavet.Innan dagen övergick i slapp eftermiddag, begav sig bloggaren tillsammans med två gentlemän ut på en stärkande promenad till Odyssos, där en - som vanligt frestas man påstå - läcker hälsokosttallrik presenterades - English breakfast enligt kostens (inte konstens!) alla regler.
Kommunal utrikes- och biståndspolitik

150316

I morse nåddes bloggaren av följande nyhet.


-  Och jag som lärt mig, att kommunen är förhindrad att berdriva utrikes- och biståndspolitik. Det är en fråga för staten, säger bloggaren.
-  Dessutom skulle en sådan insats strida mot kommunallagens likställighetsprincip, menar han.Men nu över till bloggarens morgonpromenad.


Han hittade många nyligen uppkomna blommor.


Det gäller bara att ha ögonen i marknivå.


Andra - till synes - oansenliga blommor, som gör sig bra på bild.Och som ett stoppljus presiderar vallmon lite varstans.

Landa - Melodifestivalen - En limerick

150315

Bloggaren visar idag några bilder från en utflykt till Landa.


Han förvånas över all publicitet den där tävlingen om utslätade melodier fått.


Aftonbladet leder kampen med sina 15 sidor, medan Expressen blir tvåa eller hellre sist med sina 11 ynkliga.


Vad skall man nu skriva om kommande söndagar?


Bloggaren lovar, att han vare sig satt i soffa eller stol hemma i lägenheten lyssnande på eländet. 
Han satt istället på krogen och gav fullständigt tusan i vem som vann.
Han behöver inte bry sig. Det finns så många andra som gör det.

Avslutningsvis vill han återge en limerick han fick på Facebook.

En dansk yngling från ön Mön
Gick till doktorn och bytte kön
När detta var gjort
Han ångra sig stort
För nu får han mindre i lön


Skål!

Åter en lördag

150314

Som vanligt gav sig bloggaren ut på en motionstur så snart han slagit upp de blå.


Han var så tidig att han såg solen gå upp över Landa. 


Han kollade även Landas mandelträd och noterade, att det fortfarande bara blommar sporadiskt.


På fälten norr om Sunwing hittade han några vackra liljor. 

Efter första frukost bar det iväg till Nissi Beach, där han stekte fläsket ett par timmar.


Därefter var det dags för riktig frukost.
Matjessill, bakad potatis mm.
Därtill serverades såväl öl som en lille en eller två. 

Grönska och fredspris

150313


Kylan och stormarna i början av året rensade på vissa ställen helt rent på akasiorna, som är vintergröna, men redan börjar nya blad komma.


Nya blommor kommer.


Christofer Fjellner, moderat EU-parlamentariker skriver idag i Aftonbladet bl.a. följande.
Margot Wallström har under sin tid som utrikesminister lyckats med en sak, som av många beskrivs som omöjligt att förena.
Arabvärlden och Israel.


-  Läge att kontakta den norska nobelkommittén, undrar bloggaren?

Hr Fridolin och hans prioriteringar

150312

Bloggaren slötittade - som vanligt, alltså - på SVT:s morgonprogram.
Då fick han höra en välkänd röst, nämligen oraklet från Vittsjö, hr Fridolin.
Denne Fridolin förorenar numera etern i klass med hr Simpson på betalkanalerna, och han har alltid lösningen på allt.


Idag handlade det om mindre grupper och högre personalbemanning inom förskolan.
Inga problem, menade hr Fridolin galant.
Han vet nämligen, att detta prioriteras ute i kommunerna, och tillsammans med dem löser staten problemet.
Enkelt, lätt som en plätt, eller…

Men vänta nu.
Tillsammans med kommunerna, säger han, vilket innebär, att kommunernas kassor dräneras av förslaget, men kommunerna prioriterar, eller vad var det han sade.


Bloggaren vill nu märka ord.
Vad betyder prioritera?
Enligt NE betyder det: Ge företräde åt.
Kommunernas kassor är synnerligen ansträngda, vilket betyder, att något måste försakas, när något annat får företräde, men vad?

Äldreomsorgen är redan synnerligen ansträngd, och man kan idag klaga sig till insatser, även om kommunen nekar.

Övrig skolverksamhet?
Var det inte inom detta område hr Fridolin ville satsa förra, eller om det var förrförra gången han uppträdde i SVT?

Alltså skall vi prioritera förskolan, grundskolan, äldrevården, Fan och hans moster, men varifrån kommer pengarna?

Till detta kommer VA, vägar och fastigheter, vars underhåll är synnerligen viktigt, om inte nerlagt kapital skall förstöras.
Men hr Fridolin prioriterar, då blir det pengar till allt.


OBS!
Bloggaren har i dagens blogg inte gjort några som helst jämförelser med gässen på bilden.
Det skulle nämligen vara en mycket stor kränkning - mot gässen.

Dagen efter

150311

Idag är det dagen efter.
Dagen efter några dagars sol och värme.
Men efter regnet utlovas mer sol och värme.


Idag är dagen efter.
Dagen efter att den svenska regeringen med utrikesministern i spetsen retat upp Arabförbundet till den milda grad, att Saudiarabien kallat hem sin ambassadör från Stockholm.


Allt detta strul med Arabförbundet har sin upprinnelse i den svenska utrikesministerns feministiska korståg mot arabstaterna.Bloggaren påmindes, när han hörde talas om allt detta strul, om förre ägaren och chefredaktören Stig Jönsson på Hjo Tidning, när han konstaterade, att det är bättre att hålla käften och låta folk tro, att man är en idiot, än att tala och skingra varje tvivel.

Tänk, så rätt Stig Jönsson hade.

Äntligen - eller - Calle var är du?

150310Katter finns det gott om på Cypern.
Det finns så många, att man ibland vill inordna dem under avdelningen ohyra, men det finns även personligheter.


Denna sötnos håller till vid Elektra, där han tillfredsställer kattfröknarnas behov, liksom denne nye efterträdare, som sköter sitt ämbete på Sunwing.


För övrigt noteras, att utrikesministern i vårt kära hemland hamnat rejält i motvind.
Först blev hon inbjuden som talare vid Arabförbundets möte för att sedan nekas tala för dem.
De politiska aspekterna lämnar bloggaren, åtminstone i bloggen, åt de, som begriper bättre, men det kan onekligen konstateras, att fru Wallström äntligen lyckats sätta ett avtryck inom svensk politik, genom att på mindre än ett halvår lyckas göra sig till ovän med såväl Israel som med hela Arabförbundet.
-  Så nära en politisk bragd man kan komma, menar bloggaren.


Om avtrycket blir positivt eller negativt får framtiden utvisa, men allt fler ropar idag:
-  Calle, var är du!I

Varför bada?

150309


Irisen på stranden blommar för fullt.


Bloggaren är något konfunderad.
Det badas i pool och i havet, men efter badet måste man duscha av salt och annan skit.
-  Jag har ratonaliserat, säger bloggaren.
-  Varför bada, när man kan gå dirket in i duschen, förklarar han.
Och givetvis ligger det mycket i detta, eller hur?
  Bloggare med huvudduk mot den starka solen

Årets varmaste dag - hittills

150308

Idag, den internationella kvinnodagen är, enligt rapporter hemifrån, årets hittills varmaste dag.
Så ock på Cypern med sina 22 grader på Sunwings termometer.
Dessutom lugnt, även utanför bloggarens altan.


Så går - äntligen - tävlingen i utslätade melodier mot sitt slut, aftontidningarna sörjer.
Ett avsnitt kvar och därefter blir förmodligen blaskorna tvungna att minska sidantalet radikalt.
Tänk, bloggaren kan inte, trots viss musikalitet, gnola en enda av låtarna från senare år.


Skräp och sopor finns det gott om i världen, så ock på Cypern.Skulle det möjligen finnas en ledig plats, vips är den en sophög.


Sunwings nya badbassäng blir för varje dag allt färdigare, och snart är den så färdig, att gäster kan inhysas i de lägenheter, som skall ha nöjet att utnyttja poolen.
Bloggaren tänker på sommaren, med 35 grader i skuggan och mycket mer i solen. 


-  Det måste bli olidligt hett invid den lilla poolen, tänker bloggaren.
-  Men så har jag inte en tanke på att utnyttja vare sig poolen eller Sunwing på Cypern sommartid, konstaterar han.


Aktea, grannhotellet, har satt upp vägvisare på bergknallen utanför hotellet.
Kairo: 611 km
Tel Aviv: 330 km
Beirut: 186 km eller lika långt som bloggaren har från Landvetter till Hjo.Onekligen befinner han sig mycket långt hemifrån.

Blåser det?

150307

En helt vanlig lördag i Ayia Napa.
Sol och cirka 20 grader.
Det finns de, som påstår, att det varit en allt för blåsig lördag; av detta har bloggaren ingen erfarenhet.

På hans altan, där han tillbringat det mesta av dagen, har det varit osedvanligt lugnt, på vad det nu kan bero?


I går noterade bloggaren, att en Malmöspelare i hockeymatch mot Rögle sänktes på det mest misshandlande sätt man kan tänka sig.

Nu kommer straffet från hockeyns disciplinnämnd.
Tio matchers avstängning, varav fyra omvandlas till böter, som enligt bloggaren är tämligen ringa.
Sex matchers avstängning från hockeyspel för ett brott, som lett till minst ett års fängelse, om det skett utanför rinken.

När bilderna granskas på TV syns tydligt avsikten hos brottslingen.
Hoppas, att åklagaren för ärendet vidare.

Skulle åtal väckas och domstolen lämna fällande dom, kanske man ändå skulle kunna tänka sig, att misshandeln på rinken äntligen upphörde och spelarna kunde ägna sig åt det, som de inköpts för:
Att använda medhavd klubba att fösa pucken istället för att köra den i ryggen på nämast stående motståndare.


Avslutningsvis hänvisar bloggaren till en notis i Aftonbladet:
I Uddevalla hittade man tre döda i ett villaområde.
Polisen misstänker brott.
-  En tämligen välgrundad misstanke, tänker bloggaren, där han sitter och författar dagens blogg.

Skulpturpark, andra konstverk och hockeyvåld

150306


Idag blev bloggaren och hans k. hustru inbjudna till Sungarden av goda vänner från Hjo.
De bjöds på en välsmakande lunch med gott dricka därtill.
Men besöket inleddes med en tur runt den nya skulpturparken, som onekligen kommer att bli en stor sevärdhet. 
Konstnärer från många länder medverkar.
Här bearbetar en indisk konstnär sandsten.


En skulptur kallad "Mosquito".
Konstnären kommer från Israel.Dessutom anläggs en vacker kaktuspark.


För några dagar sedan, 150223, skrev bloggaren om ett nybygge lite varstans på Sunwing. Han förstod så småningom, att det skulle kunna bli telefonautomater, men han har nu nåtts av meddelandet, att avsaknaden av svenska tioöringar gjorde projektet omöjligt att genomföra.
Istället har ett av dessa nybyggen blivit ett konstverk, och av olika uppgifter, dock fortfarande obekräftade, framgår, att konstverket skall skäras loss och transporteras till skulpturparken.Under morgonen nåddes bloggaren av nyheten att en hockeyspelare från Rögle i matchen mot Malmö fult crosscheckade en Malmöspelare.
Att en spelare snart dräps på hockeyarenan torde i dagsläget ge mycket låga odds.
Nu har emellertid en åklagare beslutat undersöka fallet, något som bloggaren ser an med tillförsikt, men inom hockeykretsar rasar man.
-  Vi har redan regler för sådana förseelser, säger man, och hänvisar till sin disciplinnämnd.

Utvisning och några matchers avstängning motsvarar det, som man döms för till minst ett års fängelse utanför hockeyarenan.

-  Jag undrar hur många matchers avstängning ett dråp ger i hockeykretsar.
-  Utanför arenan ger det många år i finkan.en Tycho Brahedag

150305

Bloggaren vaknade sent - så sent, att solen redan stod högt på himlen.
Klockan var nästan sju.

Nåväl, det var väl inte hela världen.

Under förmiddagen planerades kvällens festlighet.
Bloggarens k. hustru skulle börja med att göra efterrätten, men det ville sig inte. Den elektriska vispen pajade, så det blev för henne att vispa för hand...


Till slut verkade dock det mesta löst.
Varmrätten planerades och allt var frid och fröjd.

Så småningom skulle de äta sin lunch.
En frugal frukost med ägg och bacon med öl därtill.

När bloggaren pysslade med ölburkarna i kylen, råkade han tappa en av dem, och den gick sönder.
Öl över golvet och öl i kylen.
Där gick det ena av bloggarens för dagen nya badlakan.

Ett klart fall av alkoholmissbruk.


Men sedan fick oturen nog, och planeringen för aftonen fortsatte.
Man håller nu tummarna för en lyckad fest.

Till slut kan noteras, att Anders Borgs (f.d. finansminsiterns) f.d. hustru, enligt Expressen Extra, kastade ut ringen genom fönstret.

Ett klart fall av kapitalmissbruk.

Dagen efter

150304

I går kväll spelade bloggaren i Skandinaviska kyrkan. 
Mycket folk, som i många fall strödde lovord. 
Han är nöjd.

Efter hemkomsten satt han och hans k. hustru framför TV:n och åt en bit mat.
Efter Rapport började ett program med titeln "Under samma tak".
Det går ut på att man tussar ihop fem personer under 30 med lika många över 70.

En sur recension

-  Tänk om de hade hittat något så när normala människor, tänkte bloggaren, där han satt framför TV:n.
De skall bo tillsammans tre veckor, och en blonderad ung man, som kallar sig Partyprins, hade tagit med 48 brallor för att inte tala om alla andra kläder han asat med sig.
Ett tämligen svårslaget rekord.

En betagande utsikt mot Paralimni

-  Programmet var så dåligt, att jag inte ens gitte slå av TV:n säger bloggaren.

Men domen föll snabbt.

Bloggaren fick rätt.
Jan-Olov Andersson i Aftonbladet säger följande.
-  Programmet har sågats jäms med fotknölarna redan före premiären, och SVT:s nya realityserie "Under samma tak" är inte gräslig. Den är ännu gräsligare.
Han fortsätter med att konstatera, att den ta mig fan är värre än jag kunnat ana.

Övriga recensenter håller med honom.

En annan betagande utsikt, denna gång över Konnos Bay

Men nu till något helt annat.
Så här dagen efter både det ena och det andra tog bloggaren, hans k. hustru och några vänner till dem 101:an till en restaurang bortom Konnos Bay.
God mat, trevlig miljö och härligt sällskap.
Så småningom tog de 102:an hem igen.


Bläckfisk - dock ingenting för bloggaren

En cykeltur

150303

Bloggaren vaknade tidigt- som vanligt, nödgas han erkänna.
Han klädde sig och tog därefter sin cykel, sedan han torkat av sadeln ordentligt, och körde mot hamnen.


Allt var sig likt.


Han cyklade vidare och fick syn på det tidigare Folkhälsoinstitutet, alltså krogen, där han tillsammans med sina gelikar ätit närande hälsokost, efter en krävande promenad.
Men nu är institutet stängt, och ingen vet, när det åter öppnas. Han får nöja sig med hälsopromenaden till och hälskosten på Odyssos, vilket inte alls är det sämsta.


Sedan han inspekterat havets vågor, fortsatte han sin cykeltur.


Han tittade till de två godisbutikerna.


Den förste var stängd.


Men Gustafsson hade, trots den tidiga timman, butiken öppen.

Han passerade på hemväg krogen Mama Mu; en krog han aldrig ansett värd ett besök, helt beroende på den korkade reklamen med stora kor utplacerade lite varstans på bygget.Reklamen påminner i viss mån om SVT:s trailrar om Babbens helgunderhållning.
Han upplever reklamen så motbjudande, att han nästan får sura uppstötningar.

Avslutningsvis en artikel i dagens Aftonbladet.

Bloggaren hoppas, att köparen drog nytta av investeringen.


En tidig cykeltur genom Ayia Napa

150302

Bloggaren vaknade tidigt i gryningsljuset.
Som vädret var mycket vackert, bestämde han sig för en tur per cykel.


Först styrde han kosan mot Medelhavet och "Brittas Vik" (förmodligen knappast döpt av någon med cypriotiskt ursprung).
Solens strålar hade just kommit över Cape Gkreco.


Därefter cyklade han vidare och strax före Fedra passerade han den grundstötta fiskebåten.


I andra delen av byn fick han se några katter på ett tak, varav två var mest aktiva.


"Nu har jag dig" tyx svartingen säga, men på något sätt upplöstes föreställningen, och katterna skingrades - tycktes det - åt olika håll, men marskatter kan man inte lita på.
Det sänkta fartyget

150301

Under gårdagens förmiddag var bloggaren på väg till Klostertorget, men redan vid infarten till Callisto stoppades han av en folksamling.
Han undrade vad som stod på, och då inbjöds han till en fest, som snart skulle inledas nere vid stranden.


Innan han kom fram, frågade han en polis om vad som skulle hända, och då berättades det, att ett fartyg skulle sänkas, men han förstod inte varför.
Han fick däremot svar på en annan fråga, som han försökt, men ännu inte fått svar på.
I torsdags fick han nämligen syn på ett mindre krigsfartyg och ett större, liknande ett mudderverk.
Det lilla fartyget skulle sänkas.Framme vid stranden fick han se gubbarna redan bänkade.


Barn förberedde sig och dignitärer samlades.
Plaststolarna var draperade.


Talen avlöste varandra.


Barn dansade och sjöng.


När talen var avslutade, gick prästen omkring och samtalade.


Servering inleddes. Man bjöd på såväl vin och juice som tilltugg av olika slag, såsom köttbullar, haloumi och kakor.


Men vad handlade det om?
Att sänka ett fartyg ute på Medelhavet bör väl knappast föranleda välsignelse av prästen eller tiotalet tal av olika dignitärer?
Svaret kom idag, när bloggaren läste Cyprus Mail.


Det sänkta fartyget utgör det femte konstgjorda revet utanför kusten. De andra finns i Protaras, Paralimni, Limassol och Paphos.
Ministern för agrikultur, Nicos Kouyialis framhöll, att sänkningen av fartyget, som heter (hette?) Kyrenia är en satsning från regeringen för stödjande av den marina turismen i omådet.


Borgmästaren i Ayia Napa, Yiannis Karoussos (inte gubben på bilden) räknade med, att fartyget, som nu utgör ett konstgjort rev, skall locka till sig 20.000 turister om året, och dessa turister kommer att generera inkomster på cirka 30 miljoner  € - årligen (Fan tro't).


Naturligtvis är EU medfinansiärer.

Innan bloggaren lämnade festligheterna, hittade prästen ytterligare en syndare - en svensk. Amen.

Här kommer ett tillägg till gårdagens hyllning av Svend Asmussen.

Bloggaren hade inte namnet på den unge danske violinisten, men en läsare av bloggen har meddelat, att hans namn är: Christian Jörgensen.


Bloggaren tackar!RSS 2.0