Macronissos och det politiska läget i Sverige

150131
 


En morgon vid Macronissos Beach.
 
 
Efter nattens regn har en ny morgon randats, och bloggaren har gått igenom morgonens nyheter.
Förutom misslyckade mordförsök både här och där, fastnar han för en artikel om det politiska läget hemma i Sverige.
 
De rödgröna har enligt Ipsos' senaste mätning 46,3 % av valmanskåren, medan Alliansen bara skrapar ihop 38,3 %, alltså en skillnad på 8 %.
Kd hamnar under riksdagsspärren, men nazzarna går framåt, om än svagt.
 
Efter ett val brukar oppositionen ta ett rejät kliv framåt i opinionsmätningarna, men nu verkar det vara precis tvärsom.
 
Istället för den rödgröna röra hr Bildt m.fl. tidigare talade om, verkar det som om vi istället fått ett blågrönt sumphål, där allianspartierna ett efter ett håller på att gå ner sig, där Kd synes stå i första ledet. 
 
Hr Hägglunds hot/löfte om att lämna politiken innebär med största sannolikhet inledningen på ett rejält kattrakande inom Kd, och skulle det bli så, att en av partiledaraspiranterna, Ebba Busch Thor, istället för att stanna hemma och uppbära vårdnadsbidrag, skulle ta upp kampen på riktigt, och slutligen också bli vald till partiledare, är partiets problem med den s.k.4 %-spärren glömda för alltid.
Det torde nämligen vara en utopi att partiet med henne som ledare ens skulle nosa på denna spärr.
 

Doktorsmiddag med liknöje

150130

Doktorn är död!
Länge leve doktorn!

Travesteringen är väl inte helt klockren, men stämmer ändå tämligen väl.

För kort tid sedan dog dr Tsokkos, som var chefsläkare på den egna kliniken; den klinik, som tidigare bjudit in såväl gamla som presumtiva patienter till en baluns utan like.


Under de tre senaste åren har bloggaren och hans k. hustru lyckats snylta in sig på evenemanget, men i fjol fick de nog.

800 personer i Hotel Atlanticas matsal garanterar rejäl trängsel, vilket gjorde, att bloggaren i samråd med den k. hustrun beslöt sig för att det nu var slutsnyltat.
Tänk själv: Utsökt mat, som man p.g.a. trängseln inte kommer åt.

En skolbespisning är rena paradiset framför köerna på Atlantica.
Om dessa evenemang går att läsa i bloggen 140119, 140118 och 130127.

Men nu har alltså doktorn lämnat oss för gott, och bloggaren trodde i sin enfald, att det nu även var slut på festligheterna, men vad han bedrog sig.
Även i år skall nämligen försäkringstagarnas premier dräneras. 
Det är fest i kväll!

Biljetter, som tidigare varit svåra att få tag på, slänger man nu närmast efter folk, samtidigt som vissa springer runt och undrar varför inte de blivit erbjudna några biljetter.

Nåväl, vare sig bloggaren eller hans k. hustru kommer att besöka festligheterna, trots att de vid flera tillfällen erbjudtis biljetter, men han lovade i fjol, att det var slut på snyltandet, och han står vid sitt ord.

Även om han med fullständigt liknöje ser folket rusa till Atlantica för att trängas i matkön, önskar han dem en trevlig kväll.


Trots att vare sig bloggaren eller hans k. hustru falkar efter gratis käk, kommer de knappast gå hungriga i afton, då de under förmiddagen via fattigmansbussen varit på Metro i Paralimni och fyllt på matförrådet.
Bl.a. inhandlades ett kålhuvud, varför det i afton kommer att vankas kålpudding.
En bloggarens favorit.

Den utvärpta hönan

150129

En helt fantastisk dag i Ayia Napa.
Solstolen under förmiddagen och lunch hos goda vänner under eftermiddagen.
Förmodligen kommer kvällen att ägnas åt slötittande på TV:n.


Bloggarens k. hustru har vid flera tillfällen berättat följande historia, som idag fick helt ny aktualitet.

En faster till k. hustrun hade kommit till Hven, där den k. hustrun växte upp.
Fastern skulle ju, precis som alla andra gäster, utspisas, och värdfolket bestämde sig för en läcker måltid på utvärpt höna.

Men hur nu bloggarens k. hustrus morsa beredde den utvärpta hönan, blev den inte mör.
Först stekte hon den. Därefter kokte hon den under ansenlig tid, men med samma nedslående resultat.
Den förblev seg.

Det var då hon fick hon den ljusa idén att köra den genom köttkvarnen, vilket innebar, att det till slut blev en tämigen god måltid, men fastern uttalade sig något besviket:

-  Jag hade gärna sett hönan.

Men idag fick historien alltså helt ny aktualitet.

När bloggaren under morgonen gick genom hotellets reception, hejdades han av den norska receptionisten, som triumferande förklarade, att Norge vunnit VM i matlagning.
En av rätterna bestod i att tillreda en bäckforell, eller liknande, medan den andra bestod i att tillreda en måltid på pärlhöna.
En synnerligen vacker tallrik komponerades, och bilden har bloggaren stulit från den norska tidningen Verdens Gang.


Men precis som bloggarens k. hustrus faster utlät sig om den sega utvärpta hönan, konstaterade tjejen i receptionen:

-  Jag hade gärna sett hönan.

-  Men som jag bedrog mig, utbrister bloggaren.
-  Jag som trodde, att norrmän levde på enbart lax och klappgröt.
 
För övrigt noteras, att bloggaren och hans k. hustru idag har en gemensam högtidsdag, vilket celebreras med denna lilla bukett. 
Livets orättvisor

150128

-  Livet är inte rättvist, utbrister bloggaren, där han ligger i sin solstol.
-  Här skall jag underhålla bloggen och underkasta mig hälsokostvandringar, cykla till Gustafsson för inhämtande av livets nödtorft och underhålla solbrännan liggande i en solstol på terassen, medan min k. hustru ligger nere på klipporna invid Medelhavet och har det gott.
 

-  Nåja, hon har ju penslen i näven och drar ett streck då och då på papper jag inhandlat uppe i pappersaffären, men ibland kommer hon hem med riktigt fina saker.
-  Det måste jag tillstå, avslutar bloggaren.

För övrigt meddelar bloggaren, att han tillsammans med sin k. hustru idag bjöds på en ytterst välsmakande lunch på Odyssos.
Härligt med generösa vänner.

Tisdagsnöje

150127

Bordet dukat.


Hälsokosten väntar.
Fortsättning om helgens slagsmål i Fjollträsk

150126

Enligt Aftonbladet var misshandlaren, som själv blev misshandlad natten till söndagen, helt knäckt och grät efter förlusten.


Enligt samma källa fick han den korta tid matchen varade (2 minuter) ta emot inte mindre än 500 (femhundra) slag inför 30.000 dreglande personer, väntande på att svårt blodvite eller total hjärndöd skulle inträffa.

Men bortförklaringar finns: Motståndaren hade tur. 
Tränaren, som är stolt över sin adept, framhåller, att han, som blev så skändligt misshandlad är en legendar i Sverige (Fan tro't), och man satsar redan på en come back; förmodligen en come back som slagpåse med en väntande anställning på Karolinska Sjukhuset i Solna  som försökskanin inom området obotliga hjärnskador, om han nu mot förmodan skulle överleva ytterligare en holmgång.


Risken är alltså stor, att han skulle trilla av pinn. 

Smällen

150125

En underbar dag på Cypern.
Lugnt och stilla men lite fukt i luften, som gjorde sitt till.


Men i Sverige verkar det vara en sorgens dag.
Alexander Gustafsson, känd under namnet The Mauler fick på truten i morse på Tele2 Arena i Stockholm, där 30.000 personer med Mikael Persbrandt i spetsen bespetsat sig på att The Mauler skulle slå sin motståndare på käften och därmed få en match mot världsmästaren, en kokainmissbrukande slagskämpe, men vad de bedrog sig.
Efter bara två minuter var det slut.


Men nu till allvaret.
The Mauler - namnet ett substantiv av verbet maul - lär betyda misshandlaren, om man skall översätta till engelska.
Skulle man istället översätta till tyska, betyder ordet stor trut, och det är väl för dagen mer adekvat än den engelska översättningen.
"Håller du inte käft, blir du av med skallen" och det var just det som hände i morse, för stor i truten var han in i det sista.

Hade slagsmålet skett utanför ringen i Tele2 Arena, hade kombattanterna kunnat påräkna vatten och bröd i minst ett år för grov misshandel, och hade man kunnat styrka synnerligen grov misshandel, hade minimistraffet blivit fyra år.

Det bloggaren vänder sig mot är, att man legaliserar denna grova misshandel genom att man drar ett rep runt ett visst område och låter två personer helt laglöst göra upp där inför hela den våldshungrande kändiseliten med hr Persbrandt i spetsen, precis som tuppfäktning och hundslagsmål, som tack och lov är förbjudet.

I fjol var det Frida Wallberg, som gjordes invalid i boxningsringen och i natt kunde Alexander Gustafsson gått samma väg, om inte en alert domare brutit matchen redan efter två minuter, så att den grova misshandeln slapp gå över i synnerligen grov misshandel, dock utan påföljd, eftersom misshandeln skedde på en arena, inhängnad av ett rep.
Bloggaren trodde, att misshandel förklädd till sport tillhörde en svunnen tid, men tvi vad han bedrog sig.


Blomman tillägnas alla de, som tar avstånd från jippot i Tele2 Arena sistlidna natt.

All these cats

150124

Cypern är känt för sina katter.
För många hundra år sedan importerades de för att hålla rätt på alla de ormar som finns på ön, men allt eftersom har de domestiserats, och det skulle onekligen vara trevligt att se hur de klarar av att ta död på en orm.

En del av katterna går till de sälla jaktmarkerna av olika skäl.


Man kan bli påkörd.Man kan lägga av genom orsaker, som aldrig utreds.


Råttgift?


Man kan bli uppäten av andra katter.


Men över allting härskar kungen av katter.


Han tar sig alla friheter, som är möjliga.


Han ser dessutom till att de döda katterna får sina efterträdare.

Gomidda'En bloggares vardag

150123

Tidigt uppe, som vanligt.
En tur till Medelhavet och Nissi Beach vid soluppgångsdags.


Turen avslutas i Sunwings affär, där bloggaren förser sig med såväl frallor som mjölk.


Efter frukosten börjar dagens vedermödor.

En tur till byn för inköp av bröd hos Eurobaker och några liter juice hos Gustafsson.
Därefter en tur upp till pappershandeln för inköp av papper för k. hustruns akrylmålning.

Väl hemkommen ställs kosan om och färden går åt motsatt håll, där bloggaren så småningom hittar kiosken med Ayia Napas bästa apelsiner. En påse med 2 kg till ett pris av 2 € inhandlas.

Därefter går färden tvärs över gatan, där bloggaren köper 9 liter vatten till ett pris av 2 €. Han behöver nämligen tvätta fötterna innan kvällens begivenheter tar vid.

Nåväl, skämt åsido.
Än så länge råder ingen brist på whisky i bloggarens skafferi, men han har fått höra, att Best Buy säljer Bells billigt. Förutom lågt pris, ger man 10 % rabatt.
Dryga 10 € för 1 liter Bells.
Ett bra pris, men om man skall kunna tillgodoräkna sig rabatten på 10 %, måste man idag handla för minst 10 €. Därefter kan det bli aktuellt med rabatten på whiskyn.

Bloggaren tar fram telefonen, där det finns en miniräknare, och när han räknat färdigt, finner han, att 1 liter VAT 69 hos Gustafsson är lika billig, och som bloggaren föredrar VAT 69 framför Bells, är beslutet lätt. Det blir ingen affär av hos Best Buy. Det blir Gustafsson istället nästa vecka.


När bloggaren äntligen kommer hem efter sina vedermödor, är det dags för lunch. En läcker sådan. Potatisgratäng och köttbullar nerskjölda med nypressad apelsin- och grapefruitjuice.

Bloggen skrivs, och därefter kommer bloggaren att ta igen sig i solstolen hela eftermiddagen innan det är dags för en dusch och rakning, innan kvällens begivenheter sätter in.

Först en drink i goda vänners lag och därefter med samma goda vänner avmarsch i samlad tropp till Sunwings restaurang, där det vankas grillad lax.

Som var och en ser, är en bloggares vardag ingen dans på rosor, utan istället en dag fylld med slit och släp.

Utflykt och skatteskulder

150122

Bloggaren och en kompis deltog idag i en resa, som Fritidsresor ordnat, till nordöstra spetsen av Cypern.
Resan blev mycket lyckad.


En Opel, förmodligen inte till försäljning.


En bild från Cyperns bästa sandstrand.


Ett annat strandavsnitt.


Har man navigerat helt fel, eller väntar man på högvatten?


På hemresan besöktes en konstnär/musiker, Kemal.


Längst uppe på ön ligger en kyrka tillägnad Jesu apostel Andreas.
Varje dag i 50 år har samma präst suttit där och hållit vakt, men vid besöket hade han gått in för middagsvila. Istället höll hans fru ställningarna.På det område, som idag besöktes finns vildåsnor, men de åsnor som finns vid Andreas kan knappast betraktas som vilda, snarast frigående.


Men innan bloggaren besteg bussen för utflykten, läste han Expressen, där han fick se det galanta paret O'Neill, som riskerar såväl indrivning som införsel i lön för skatteskulder i USAmerika på 350.000 kronor.

Nu undrar bloggaren vem, som skulle kunna starta en insamling på Facebook, så att skulderna betalas och så att det galanta paret får ordning på sin ekonomi och fortsättningsvis kan fortsätta sina galanterier.

Kanske är det ett fall för Lyxfällan i TV3, vem vet.


Hälsokost och morgonpromenad

150121

Såväl hälsokostinstitutionen i hamnen som den på Landa  är stängda, men sådana futtigheter stoppade inte de tre äldre gentlemän, som tillsammans med bloggaren igår under hr Anderssons ledning drog mot nya äventyr.

Denne hr Andersson hade nämligen i en uppenbarelse informerats om att det fanns fler institutioner, som tillhandahåller hälsokost, varför de andra äldre gentlemännen tillsammans med bloggaren följde denne hr Andersson västerut.

Snart kom de till en för alla känd restaurang, nämligen Odyssos, där de fick se en stor skylt:


-  Det var det djävligaste, tänkte bloggaren. Det hade jag ingen aaaaning om.
-  Att Odyssos, där vi brukar ta en pizza då och då även gått in i hälsokostbranschen är för mig något helt nytt, men sagt och gjort.

De tre äldre gentlemännen satte sig tillsammans med bloggaren vid ett bord och beställde in en rejäl hälsokostmåltid:
2 ägg, 2 skivor bacon, 1 korv, bönor och en champinjon tillsammans med en stor öl till ett pris av 6 € slank snart ner i såväl de äldre gentlemännens som bloggarens magar, och aningen dästa styrde de så småningom, åter under hr Anderssons ledning, kosan mot Sunwing, en stärkande promenad på cirka 500 meter.


Morgonen randades, och bloggaren satte på sig lämpliga kläder och begav sig ut i naturen.
Efter en stund upptäckte han, att solen även gick upp idag.
I parken tillhörande Nissi Beach fick han se en vacker blomma, som han förevigade. Vad den heter, vet han inte, den presenterade sig nämligen inte.


Vid Adams Beach fick han se något underligt. Solens strålar reflekterade sig i något, som hängde ner för räcket.
-  Riktigt vackert, tänkte han.På väg hem igen fick han se en katt på stenläggningen. Den var förmodligen död, eftersom den inte rörde sig.


Väl hemkommen till en delikat frukost, satte han sig vid paddan och författade dagens blogg.

Gomidda'


Madeleine är ledsen

150120

Nu är "den lede" åter på tapeten.
Innan Madeleine O'Neill fick ihop det med den där O'Neill, skall han ha dragit över Madeleines väninna, och nu är Madeleine ledsen, åtminstone om man skall tro Hänt Extra.

Givetvis kan man tycka, att det är något snopet för Madeleine, att hennes väninna fått pröva honom först, men samtidigt har hon fått en buksvägerska, med vilken hon på riktigt kan diskutera såväl makens företräden som hans tillkortkommanden i sängen, men enligt Hänt Extra skall Madeleine blivit sur.
Över vad hon blivit sur framgår dock inte. 
Vad den där O'Neill sysslat med innan han träffade sin maka, kan han ju knappast ha ogjort, eller...


Men nu skiter vi i kungligheternas pippande och istället vilar ögonen på den vackra klippan i Medelhavet i Brittas Vik i Ayia Napa.

Lugnet återställt

150119


För några dagar sedan blåste det storm. Det blåste så hårt, att fiskarna i fiskodlingen slet sig, som nämndes i gårdagens blogg.Men nu har lugnet återställts.
Fiskelycka

150118


Den hårda blåsten förra veckan orsakade ett haveri i fiskodlingen utanför Potamos.
Mängder av fisk befriades från sin fångenskap och spolades mot Ayia Napas stränder, och alla med fiskespö tog chansen under helgen.
Ingen behövde gå hem lottlös.


Fisket påminner bloggaren om saligen insomnade Gustaf Klykas älgjakter på Halle- och Hunneberg, där älgarna mer eller mindre leddes fram, så att majestätet sittande på sin stol - synnerligen enkelt - med en kula från sitt gevär - likt en slaktmask - skulle kunna slakta de arma djuren.
Ändå lär han ibland bommat.

Tveksam kvalitet

150117


Kondomkvaliteten på Cypern verkar inte vara särskilt hög.
-  Undrar hur man känner sig, när bara ringen är kvar, säger bloggaren?
Omslag

150116

Väderomslag.
En vacker morgon föjdes av en lika vacker dag, men någon solning på altanen var aldrig något alternativ för bloggaren.

Först följde han nämligen med fattigmansbussen till Metro för diverse inköp.
Därefter övade han allsångslåtar i kyrkan inför aftonens allsångskväll, som gick bra; åtminstone om man skall tro bloggaren.

Väl hemkommen välkomnades han av sin k. hustru med en utsökt kvällsmat med bl.a. hemgjorda köttbullar, parmaskinka och stiltonost.


Hjomenvisst: Han glömde dryckerna till den delikata måltiden, men det är en fråga, som knappast behöver noteras, eller: Först en whisky och därefter rött vin.
-  Kan man begära bättre, frågar han sig.

En helt vanlig morgon

150115


En kvarglömd historia. 
Inte många av de pensionärer, som under vintern invaderar Ayia Napa bryr sig om denna skapelse, som finns invid Sandy Beach.


Kvarglömda bildskärmar och colaburkar till ingen större nytta.En kvarglömd pelargon.


Katter - knappast kvarglömda - i väntan på mat.


En varningsskylt - inte heller kvarglömd.


-  Det måste känts i rumpan, särskilt kaktusarna, säger bloggaren, sedan kvarglömt maginnehåll äntligen åter fått se dagen.
Dagen efter

150114

I går kväll var det åter Taubeafton i Skandinaviska Kyrkan.
Helt fullsatt och mycket nöjd publik, vilket naturligtvis var till stor glädje för pianisten, vars namn - naturligtvis av ren blysamhet - inte nämns.
Tidig mättnadskänsla

150113

Åter en fullmatad Hjo Tidning, men hungern var tydligen inte särskilt stor idag. Det räckte med 16 sidor för att den skulle bli fullmatad.

Av dessa 16 sidor har redaktionspersonalen gjort:
Framsida
Ett reportage på 2 sidor med samma innehåll som framsidan
Sammanfattning av idrottsåret i Hjo på 2 sidor med 13 bilder. 
Därutöver finns några få notiser, som personalen snickrat ihop.
Ett journalistbarn har gjort 1 sida om handboll och TT står för 1 sida om Astrid Lindgren.
Insändarna tar 1 sida och övrigt insänt material 1 sida.
TV-tablåerna tar 3 sidor och annonserna cirka 4 sidor.
Redaktionspersonalen har alltså (helt självständigt får man hoppas) ritat ihop 5 sidor, där framsidan är en ren upprapning av ett reportage inne i tidningen och en sen sammanfattning av idrottsåret 2014 - ett rent utfyllnadsreportage med sina 13 bilder. (Borde inte detta utfyllnadsreportage getts förtur i årets första tidning?)
Summa sumarum har alltså redaktionspersonalen sammanställt en tidning med 2 egenproducerade sidor.

-  Jag tror, att jag skall sätta in en annons i tidningen, där jag skall sälja min inloggningskod för tillgång till nättidningen, säger bloggaren.
-  Om jag säljer den för 20 kronor till 20 personer, har jag tidningen gratis.
-  Den är inte värd mer, säger han.
-  Att det på sikt innebär, att tidningen måste läggas ner, ser jag endast som positivt. Då kanske vi kan få en seriös informationssida på nätet i stället, avslutar bloggaren.


-  Finns det någon som tror, att HT skulle ta in en sådan annons, frågar bloggaren?


Stoppa pressarna

150112
 
Att varje dag hitta innehållet till en blogg är inte det lättaste.
-  Men då finns ju alltid skandalblaskorna, och inte nog med det, säger bloggaren.
-  Det finns på nätet något, som kallas "Stoppa pressarna", och det är mumma för en bloggare, fortsätter han.
-  "Stoppa pressarna" sammanfattar allt.
 
Sålunda kan vi idag läsa bl.a. följande nyheter - betydelsefulla för alla och envar.
 
1. MADELEINE FÅR TVILLINGAR
Det är mediet och skådespelaren Regina Lund, som fått en uppenbarelse om att en dam vid namn Madeleine O'Neill skall få tvillingar. Hon (Lund, alltså) känner nämligen väldig aktivitet i damens ifråga äggstockar.
-  Tänk, att en kvinna kan känna en annan kvinnas aktivitet i dennas äggstockar, säger bloggaren. 
Helt fantastiskt!
 
2. MONTAZAMIS SVÅRA SKILSMÄSSOKRIS
Hon klappade till maken så hårt rakt i trynet, att han fick fläskläpp.
-  Så synd om honom, tycker bloggaren, men han var kanske värd smällen.
 
3. ANNA BOOK PÅKÖRD BAKIFRÅN
Hon skadade sig så illa, att hon ligger sömnlös nattetid. Det är så illa, att hon kanske t.o.m. kan ha brutit sitt ena pekfinger.
-  Det kan finnas vissa risker med att bli pååkt bakifrån, men att pekfingret skulle drabbas så hårt, är väl ändå inte så vanligt, tror bloggaren.
 
4. JUSTIN BIEBER UTSATT FÖR SNOPPHÅN
I en reklamkampanj har denne Biebers s.k. paket förstorats, så att han skulle se betydligt mer välutrustad ut, än vad verkligheten dolde, men originalbilderna, som visats senare lär tyda på, att han tydligen är som karlar är mest.
Bieber rasar och hotar med stämning.
-  Han får väl lägga upp saken inför rätten, så får vi se hur det går, menar bloggaren.
 
5. KIKKI DANIELSSON DRABBAD AV SVÅR SJUKDOM
Hon fräts upp inifrån.
-  Ständigt denna Kikki, men när hon är tillräckligt uppfrätt, ligger banan helt öppen för hennes arvtagare, Anna Book, påstår bloggaren.
 
 
Nu lämnar vi skandalerna, eller vad det nu skall kallas, och går över till dagens bild, som bloggaren gjorde under tidiga morgontimmar på Landa Beach.

Tillägnan

150111

Denna bok tillägnas
FARBROR KUNGEN
som genom sin blotta existens bevisar att vi lever i ett sagoland.

Denna tillägnan fann bloggaren idag genom en tillfällighet, när han öppnade Tage Danielssons bok "Sagor för barn över 18 år".

I alla sagor är kungen störst, starkast och förmodligen också vackrast.


En som inte längre är störst, inte starkast och förmodligen inte heller vackrast är den röda katten, som hellre flyr än illa fäktar.

Liksom i sagolandet verkar hackordningen tillfredsställande återställd.

Kylan består

150110

Igår var bloggaren tillsammans med k. hustrun och en massa andra pensionärer och handlade på Metro. 
Det var ju gratisbuss.
Innan hemfärden kom affärspersonal in med ett nytt klädställ fyllt med vantar, luvor och annat gott för vintern.


Idag var det +1 på hotellets termometer kl 07, så temperaturen går stadigt nedåt.
Det syns på potatisen, som fått en smäll av kylan.


Men anemonerna står tappert kvar i enskild ställning.


Många har stavar med sig ner till Cypern. Kanske de nu ångrar, att skidorna fick stanna hemma...

Något varmare, eller...

150109

Något högre temperatur på morgonen än i går.
+3 på hotellets termometer, men i gengäld snö!
Dock inte så mycket att den lade sig.    
Men förbaskat kallt.


Bloggaren och hans k. hustru lider dock ingen nöd.
Hotellet bjuder på värme i det stora värmesystemet, och bloggarens värmeelement, inköpt för tre år sedan för 20 € gör sin plikt.


En cykeltur i kylan till Gustafsson för inköp av tre liter juice, en burk lingon till en alldeles förträfflig kålpudding och en liter Vat 69 hjälpte bloggaren hålla värmen.Kallt

150108


Vinden har mojnat, men istället har kylan kommit till Cypern.
Ovanför Ayia Napa frös det under naten. 
Karin i receptionen hade skrapat is på bilrutan, innan hon kunde köra mot Sunwing.
I Ayia Napa var det +2 grader, när bloggaren kl. 06.30 gav sig ut på sin vansedliga motionspromenad.
Fortfarande +2 en timma senare. M.a.o. handskväder.
Under dagen som max +8 grader, men solsken och tämligen lugnt.


Havet och stranden tar igen sig i kylan.Katterna sitter utanför konkursade Callisto och väntar på en bit mat.
Trapporna

150107

En trappa i Ayia Napa, Cypern.


En trappa i Tibro, Sverige.
Oväder

150106

Igår drog ett enormt oväder in över Cypern.
Det blåste runt 20 m/sek och i vindbyarna förmodligen upp mot 30 m/sek.
Samtidigt regnade det, och när det regnar på Cypern, så regnar det.

Det var välkomstmiddag på hotellet, och bara att gå de 150 meter från bostaden upp till restaurangen var en kraftansträngning, och allt gjordes för att slippa bli alltför våt under den korta promenaden.


Ovädret fortsatte under natten, men när morgonen kom, kulminerade vinden. Man kunde åter gå ut, utan att riskera nedfall från palmer och andra träd. 
Det var då bloggaren upptäckte, att den fina kaktusen vid block 7 hade gjort sitt.Väl nere vid vattnet såg han Medelhavets vågor slå mot stranden - ett fantastiskt skådespel.


Noteras kan, att det i skrivande stund, kl. 13.55 Cyperntid, är helt lugnt utanför bloggarens terassfönster, men det hotas om att ovädret bara gjort en kortare paus och skall återuppta sina härjningar fram emot aftonen.

Fullständigt onödigt

150105
I går kväll satt bloggaren, som brukligt, i soffan i apt 621 på Sunwings anläggning i Ayia
Napa.
Som han var såväl mätt som nöjd lät han, i slapphetens tecken, anläggningens TV rulla fram bilderna på SVT World.
Det var då anakronismen fick ett ansikte.
Owe Thörnqvist, denne figur, som hade sin storhetstid före 1960, fick under 45 minuter återigen framföra alla de slagdängor, som bloggaren mot sin vilja lyssnade till i RadioNilssons hörna i Lund medan han, efter avslutad skoldag, väntade på bussen till Bjärred.
Även om det idag endast förflutit knappa fem dagar av det nya året, utser bloggaren programmet som 2015 års allra mest onödiga TVprogram.
Svärmaren

150104
På Hej Street hittade bloggaren idag denna svärmarlarv. 


En lördag

150103

En lugn och något kylig lördag.
En dag som gjord för torrsim.


En pall för vila efter ansträngande simtur.
Åter en annan dag

150102

En annan dag, då havet visade sig från sin vrenska sida.


En annan dag då det hemma i Sverige rustas för storm.


En annan dag då många kompisar anlände från Sverige.
Trevligt.

Vila efter en hård natt

150101
Nyårsnatten verkar ha varit hård.
RSS 2.0