Ett världsmästerskap

151204
 
Bloggaren satte sig tillrätta i sin favoritfåtölj, lyssnade på den hårda blåsten och löste korsord, samtidigt som ett spektakel visades på TV.
Världsmästerskapet i innebandy för damer, första gruppspelsmatchen för Sverige, som tänker ta sitt femte raka VM, mot Tyskland.
 
Förra gången de möttes i VM vann Sverige med 17-2!
Idag orkade svenskorna inte fullt ut. De gjorde bara 16 mål. I gengäld gjorde tyskorna dock bara ett enda, men vilket jubel det blev på dem, när de vid ställningen 0-10 gjorde sitt reduceringsmål.
 
 
Att det tyska laget tog timeout vid ställningen 1-15 med 90 sekunder kvar att spela, vittnar om på vilket allvar man tar mästerskapet, eller…
-  Skulle man möjligen ta ut målvakten och på dessa 90 sekunder ta igen de 15 mål, med vilka man låg under???
 
-  Men världsmästerskap, frågar sig bloggaren. 
-  Det börjar ju likna hockeyVM i forntiden, då Kanada sänkte Danmark med 47-0, och då är det svårt att tala om världsmästerskap.
-  Att dessutom de två kommentatorerna på fullaste allvar försökte ge matchen legitimitet som en fullvärdig VM-match är knappast någon större reklam för sporten som sådan, säger bloggaren.
-  Man får verkligen hoppas att motståndet ökar kommande matcher. Slagpåsar av Tysklands dignitet hör inte hemma i ett världsmästerskap.
 
 
När det pinsamma spektaklet var slut, slog bloggaren över till SVT1, där SimEM pågår och fick se Sarah Sjöström ta sin andra vinst av två i ett startfält, där man verkligen kan tala om konkurrens, men så har hon ju också gjort årets idrottsbragd.
Att innebandydamerna skulle få samma utmärkelse för utklassningen av Tyskland, är en fullständig utopi.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0