Anonyma lapplisor

151203
 
 
Igår fick bloggaren höra, att parkeringsbolagen vill hålla parkeringsvakternas namn hemliga. Anledningen är, att de utsätts för olika former av trakasseri, vilket bloggaren naturligvis anser vara fullständigt oacceptabelt, men att hemlighålla namnen är precis lika oacceptabelt, anser han.
 
-  Det handlar om myndighetsutövning, och konsekvenserna av ett hemlighållande skulle kunna resultera i fullständigt rättshaveri, menar han.
 
Men bolagens hantering överklagades, och nu har högsta förvaltningsdomstolen dömt precis tvärsemot parkeringsbolagens önskemål.
 
Parkeringsvakternas namn kan alltså inte hållas hemliga, men nu måste parkeringsbolagen ta itu med frågan på ett rimligt sätt.
Att låta sin personal utsättas för trakasserier, är inte OK, som en viss hög potentat i riket idag skulle kunna säga.
 
-  Kanske måste man införa dubbelbemanning, menar bloggaren, men då blir det inte lika lukrativt för parkeringsbolagen, när man inte kan terrorisera parkerare med hemliga agenter.
-  Onekligen skulle det vara ett steg i rätt riktning.
 
 
-  Att vi behöver ordning på parkeringen är oomkullrunkeligt, men det löser man inte med anonyma lapplisor, avslutar bloggaren dagens svammel.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0