Konstigt folk

150417
 
Hr Assange
Julian Assange är i Sverige misstänkt för sexualbrott, men han stack som en oljad blixt till London, och där har han suttit på en ambassad i åratal, mer eller mindre inlåst, eftersom den brittiska polisen griper honom så snart han sätter fötterna på brittisk mark, och skickar honom till Sverige för förhör. Han är nämligen rädd, att den svenska rättvisan skall skicka honom till USAmerika för ett möte med Old Sparky.
 
 
-  En dum fråga: Var han inte eftersökt av amerikanerna, redan när han i Sverige besteg de kvinnor, som nu anmält honom?
 
Nåväl, han har länge framhärdat, att han skulle kunna låta sig förhöras av den svenska rättvisan på ambassaden i London, där han numera befinner sig, men fått nobben.
Nu har emellertid det svenska åklageriet ändrat sig, och kan tänka sig en resa till London - i vårvärmen.
 
Då kan man läsa i Aftonbladet:
-  Assange går med på att bli förhörd  - i London.
-  Är det inte detta han hela tiden önskat, frågar sig bloggaren.
 
-  Sitter det där bortruttnande ägget på Ecuadors ambassad och styr över den svenska rättvisan och ställer det ena kravet efter det andra på svenska myndigheter?
-  Är det inte då bättre, att han ruttnar bort helt, där han sitter, tills preskriptionstiden för de brott han i sin bortovaro häktats, undrar bloggaren?
 
-  Han har säkert suttit inlåst betydligt längre på ambassaden än han skulle fått leva på svenska statens vatten och bröd, om han skulle fällts för de brott han misstänks ha begått, menar bloggaren, och fortsätter:
-  Att svenska staten skulle överlämna Assange till USAmerika är knappast något realistiskt alternativ. Dä år förmodligen risken större, att NATO-landet Storbrittanien låter Old Sparky omfamna honom.
 
 
Migranter och religion
Bloggaren läste också i Aftonbladet, att 12 migranter slängts överbord utanför Italien. Deras religion stämde nämligen inte överens med övriga migranters.
-  Det där med att sitta i samma båt, har fått en helt ny innebörd, menar bloggaren.
 
 
Hr Fridolins eskapader
Hr Fridolin har, liksom andra regeringsmedlemmar, låtit försvarets flygplan hämta upp honom på Bromma istället för att ta taxi, egen bil, buss, båt, you name it, till Arlanda, varifrån planet utgick.
Samtidigt som denne lillgamle gosse i alla sammanhang, och inte minst i miljöfrågor, vet bäst, låter han försvarsplanet vräka ur sig en massa klimatpåverkande avfall.
Han skyller nu ifrån sig på försvaret och menar, att han visst skulle kunnat dyka upp på Arlanda.
 
-  Om han nu med lätthet skulle kunnat dyka upp fyra mil längre bort, varför har han då inte - till skillnad från alla andra frågor han så snusförnuftigt lägger näsan i - sett till att frågan hamnat på regeringens bord och försökt få en ändring till stånd, frågar sig bloggaren?
-  Då hade han, åtminstone i min värld, stigit betydligt i aktning, säger bloggaren.
 
 
Hr Hyséns tidigare fjälla
I Aftonbladet idag kan man också läsa om att Glenn Hyséns tidigare fjälla gråtit hela veckan.
Vem bryr sig?
 
 
Indras dotter
Hur var det nu Indras dotter gång på gång upprepade i August Strindbergs drama Ett Drömspel?
- Hjo, så här var det, utbrister bloggaren:

-  Det är synd om människorna.
 
-  Han, den där August, han kunde allt få till det, avslutar bloggaren dagens utgjutelser och begivenheter. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0