En sorglig historia, eller…

150406
 
När bloggaren slog på sin TV i går kväll, fick han se hur damlandslaget i fotboll från Schweiz gjorde sitt tredje mål mot Sverige. I och med detta fastställdes Sveriges förlust till 3-1.
 
Experter på TV4 ondgjorde sig.
Spelarna ondgjorde sig, liksom tränaren. Givetvis ansåg man, att siffrorna borde varit omvända - minst. 
 
Förlust med 3-1 i en match man på papperet borde ha vunnit med stora siffror.
När bloggaren fick se de tre målen Sverige släppte in, ifrågasätter han målvaktens agerande. Nog borde hon kunnat göra ett bättre jobb.
Mittbackarna fungerade inte optimalt, och detta beror till stor del  på att landslagets tränare Sundhage hållit på att trixa både länge och väl med mittbacksparet, bara för att konstatera, att det gick åt skogen igår - igen.
 
Och som grädde på moset: Har man inte ett tillräckligt bra försvar, fungerar inte heller anfallet.
En mycket enkel analys på ett problem tränarstaben sedan länge skulle klarat av att lösa, om nu målet i kommande mästerskap är medaljer, helst av ädlaste valör.
 
Men kanske är problemet mycket enklare.
Sverige är kanske inte bättre än så här. Allt snack om VM-medaljer klingar kanske bara tomt.
 
Kanske borde det svenska damlandslaget i fotboll komma ner på jorden, där de hör hemma, och börja hårdjobba istället för att tro, att medaljerna ramlar över dem, bara de sätter ut skorna på plan.
 
Utan hårt jobb kommer man ingenstans vare sig i idrotten eller i livet i övrigt, och ju snabbare damerna lär sig detta, desto större är chanserna att man kommer i närheten av dessa åtråvärda medaljer. 
 
Men som sagt: Man är kanske inte bättre än så här, och då gäller det att rätta in sig i ledet. Det gäller såväl spelare, ledare som journalister.
 
 
Bilden har använts tidigare under veckan, men har fortfarande - åtminstone för bloggaren - kvar sin aktualitet.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0