April, april…

150401
 
April, april…
 
Bloggaren och hans k. hustru besökte Ayia Napa på Cypern ett par månader vintern 2007. Därefter har de förlagt tre månader av vintern varje år i Ayia Napa, men nu skall bloggaren berätta om hemresan 2007.
 
Först måste dock utresan noteras.
Det var nämligen inte samma flygbolag på utresan som hemresan, vilket gjorde, till många passagerares förtret, att man inte kunde beställa kröken för hemresan på utresan, vilket tydligen är brukligt. Kröken, som kommer från Tibro, ligger då, efter en lång resa till Cypern, och väntar i flygstolen på den rättmätige köparen, men den här gången var alltså detta omöjligt.
 
 
Bloggaren, som detta första år bodde på Callisto tillsammans med sin k. hustru, märkte att något var på gång.
Det var ett tjafsande såväl här som där om den där kröken, som skulle ligga och vänta i flygstolen, men som inte gjorde det.
Då kom någon - förmodligen vettig - människa på den geniala idén att beställa kröken på flygbolagets - i detta fallet Sterling Airways' - hemsida.

Det var på den tiden, då någon uppkoppling till internet inte fanns i lägenheterna, utan man fick för ett cypriotiskt pund i timman (cirka 15:-) koppla upp sig på Callistos kunddatorer.
 
Det var alltså ett djävla rännande runt datorerna, som levde sitt eget svårflirtade liv, men till slut, efter många pund, kunde alla känna sig nöjda - alla utom bloggaren och hans k. hustru. De hade nämligen försett sig hos Gustafsson med whisky på plastflaska; ett ansenligt antal, och var nöjda redan tidigare.
 
 
Nåväl, nu hade man gjort sin beställning, och kröken skulle ligga i flygplanssätet och bara vänta på sin rättmätige köpare, som tidigare nämnts.
 
Det var ett tämligen glatt gäng, som bordade Sterlings flygplan på Larnaca Airport, men gläden förbyttes för väldigt många snart i sorg.
Den 1 april blev en svart dag, trots att den i almanackan var röd.
 
 
När alla satt sig på sina platser, och många, kanske de flesta, letat sig fördärvade runt flygstolen efter kröken, tog en av flygvärdinnorna till orda.
Hon berättade, att all maten och kröken hade gått till Oslo med fel plan på morgonen, vilket gjorde, att man inte hade något brännvin med sig till Larnaca, inte ens det, som skulle serveras till den beställda måltiden ombord.
Man hade fått tag på mat, men bara vatten att dricka.
 
Då hördes från passagerarna: April, april…
Vilket festligt aprilskämt…
 
Då genmälde flygvärdinnan: Tyvärr är det inget aprilskämt. Det är allvar.
 
 
Hela resan hem präglades av molokna diskussioner såväl här som där om hur man skulle kunna få kröken hemskickad direkt till hemadressen.
Bloggaren, som känner till bestämmelserna visste, att man inte kunde göra så, men nämnde det aldrig.
Han ville inte strö mer salt i de så öppna sår, som uppstått på Sterling Airways' flight hem till Stockholm.
 
Själv brydde han sig inte särskilt nämnvärt.
Han hade ju fixat sina inköp redan hos Gustafsson, och det han behövde komplettera hade han fixat i flygplatsens taxfreeshop.
 
Tänk, så det kan gå.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0