Den Lutande Dunken

140921

 

Bloggaren har vid upprepade tillfällen under den gångna veckan kommenterat ett av konstverken, som visats i Hjo Stadspark under utställningen "Parklek".

Han åsyftar givetvis ”Snöre Med Fågelholk”.

 

Under gårdagen gjorde han en ny upptäckt bland konstverken, nämligen ”Den Lutande Plastdunken”.

 

 

Av någon, för bloggaren, outgrundlig anledning finns inte konstverket  presenterat bland de, som satts upp på kartan över utställningen.

 

Konstverket harmonierar till stor del med det konstverk, som stadens styrande satte upp på Stora Torget för två år sedan.

Han åsyftar givetvis ”Den Lutande Svampen” avbildad på denna blogg 2012-07-03, men visas även här i repris.

 

 

Tillsammans med svampodlingen i Societetshuset, bidrog den till att 2012 av bloggaren utsågs till Svampens År. (Se blogg 2012-12-31)

 

Bloggaren förstår, att stadens styrande vill närma sig den italienska stad, där ett torn lutar i så stor utsträckning, att det håller på att ramla omkull helt och hållet.

 

Nu har emellertid något hänt med den lutande svampen. På senare tid har den stått helt rak, och detta kan förmodligen skyllas på s.k. kulturmarodörer.

 

För den konstintresserade torde det vara en ynnest, att man återigen försöker anknyta till den lilla, men också gamla staden i Italien med sitt lutande torn.

 

När bloggaren upptäckte detta nya konstverk, fick han en känsla i öronen av att han på avstånd hörde Antonio Vivaldis konsert i D-dur RV 93 för luta och orkester.

 

-  Äntligen något att åter kunna luta sig mot, avslutar bloggaren.

 

För övrigt: Sommaren 2012 avslutades under morgonen med en synnerligen rejäl åskknall.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0