Frankrike 1982

131103
 
Bloggaren satt en dag och slötittade i ett album från en semester i en liten bondby i Normandie.
Montanel var inte särskilt stort; kanske bodde där några hundra människor, men i byn fanns såväl bageri som affär och bar.
Ett ungt par drev allt.
På väg till baren passerade bloggaren och hans k. hustru en liten gård, och där bodde paret Bouteloup. De utövade också tillsynen över huset, som bloggaren hyrde.
 
-  Allt som oftast stod M. Bouteloup och väntade, när vi på väg till baren passerade hans gård. Han viskade Calvados och vinkade in oss. Inne i köket slog han upp i små glas, men oftast blev det två per man.
 
-  Det sägs, att man aldrig blir inbjuden hos fransmän, men här hittade vi undantaget, som bekräftade regeln, säger bloggaren.
-  Men det fanns fler undantag. Efter någon vecka bjöds vi in till barägarna, som alltså dessutom drev affär och bageri, och mot slutet av vår vistelse i Montanel bjöds vi också in till en ung lantbrukarfamilj, där vi blev bjudna på mat och VM-fotboll.
 
-  Vi avslutade Frankrikeresan med några dagar i Paris, och därifrån har jag ytterligare ett bestående minne, säger bloggaren.
-  Det var mycket varmt den dagen vi kom till Paris, och på väg upp till Montmartre svalkade vi oss med cola i strängt taget varje gathörn, där vi kunde hitta en bar.
-  En av barerna befolkades helt av brasilianare, som på TV:n såg VM-matchen Brasilien - Argentina. Under tiden vi var i baren fick Maradona, som spelade för Argentina, rött kort, fortsätter bloggaren.
-  Jublet i baren visste inga gränser, särskilt som matchen också slutade med brassevinst.
 
-  Ibland blir får man ett anfall av nostalgi, men det brukar gå över snabbt, avslutar bloggaren.
 
M. Bouteloup med sin hustru i bakgrunden.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0