s/s Trafik

121031
 
 
Nytt däck har lagts på ångaren Trafik, och snart ser hon hemmahamnen igen.

Strippan

121030
 

Bloggaren erfor under dagen, att en kvinna från Skåne tjänat 1,5 miljoner på nätstripp.

Inte dåligt strippat!

 

Men Skatteverket ser allt, och hon åkte dit, som man säger, och dömdes till samhällstjänst 160 timmar samt tre års näringsförbud. Det kallas nämligen för inkomst av egen rörelse.

 

-  Samhällstjänsten skulle hon ju, säkert med framgång, kunna avtjäna inom Kriminalvården, varför inte på Kumlaanstalten, menar bloggaren.

 

-  Men hon har ju näringsförbud, säger vän av ordning, vilket torde innebära, att hon under tre års tid inte får klä av sig…

 

-  Ja, ja, då får man väl hitta en annan arbetsplats, där hon får utföra sina 160 timmar - utan klädbyte - avslutar bloggaren sina tankar.

 

OBS! Slottet på bilden har ingenting med strippan att göra, utöver att såväl strippa som slott kan hittas i Skåne.


Regn igen

121029
 
 
Efter några dagars riktigt vackert höstväder, var det idag återigen dags för det vanliga svenska höstvädret. +2 grader, blåsigt och regn.
Inte mycket att skriva hem om.
Bloggaren har under dagen besökt järnvägsknuten Herrljunga.

Normaltid

121028
 
 

Idag är bloggaren trött.

 

Han lade sig i rimlig tid i går kväll, sedan han nogsamt beställt väckning kl. 01.55. Han trodde sig nämligen veta, att fem minuter efter detta klockslag skulle klockorna ställas om till normaltid, alltså flyttas fram en timma, och som den oförvitlige samhällsmedborgare han försöker vara, ville han givetvis uppfylla kravet på att klockorna i huset (eller åtminstone den enda, den, som hänger samman med spisen i köket) skulle gå rätt, när han och hans k. hustru lämnade sängvärmen, och morgonen infunnit sig.

 

Han tog tiden, som visas på Text-TV som sitt rättesnöre, men fann till sin förvåning, att ingenting hände. Klockan blev 02.00, 02.01, 02.05 och så småningom också 02.30.

 

Hade Text-TV klantat till det för sig? Hade man glömt, att Sverige skulle återgå till normaltid?

 

När han satt där i soffan och tittade på klockan på TV, började han fundera.

 

-  Jag har väl rätt? När det är dags att ta fram snöskyffeln, skall klockorna ställas fram en timma, eller…

 

Det var då allt uppenbarade sig för honom. Han hade tagit fel totalt. Återigen tagit fel på snöskyffel och trädgårdsmöbler. Det är nämligen på så sätt, att när trädgårdsmöblerna ställs tillbaka i förrådet, skall även klockorna ställas tillbaka.

 

Nåväl, tänkte bloggaren. Jag får väl sitta här och vänta tills klockan blir 03. Då skall den ju flyttas tillbaka en timma i stället för framåt. Ingen skada skedd, tänkte han, och lutade sig tillbaka i soffan, men vad hände?

 

Hjo, vår bloggare somnade, och vaknade först, när klockan på Text-TV visade 04.14. Han missade alltså totalt, men ingen större skada skedd, tänkte han och gick ut i köket och ställde om klockan på spisen, så att den skulle visa rätt tid, när han och hans k.hustru kom ut i köket på morgonen. Därefter återgick han till sängen.

 

Men: Sömnen, som tidigare överfallit honom i soffan, hade nu gett upp. Bloggaren blev mer och mer klarvaken, ju mer han snurrade runt i sängen.

 

Klockan 05.50 lämnade han sängen, gick ut i köket och tog sig några flingor i mjölk för att stilla den numera påtagliga hungern.

 

Om klockan var 05.50 sommartid eller normaltid, förtäljer inte historien. Bloggaren är nu allt för trött för att reda ut begreppen.

 


Gordon

121027
 
 
Detta är Gordon, en mycket trevlig hund.
Han har bott hos bloggaren den senaste månaden, men snart flyttar han hem igen.

Äntligen...

 121026
…en riktig höstdag.

Trafik och Forsvik

121025
 
 
Hjo hamn är inte sig lik. S/s Trafik saknas, men bloggaren hittade henne i Forsvik, där hon får däcket bakom styrhytten utbytt. 
Snart återser hon hemmahamnen.

Framtidshopp

121024
Med två månader kvar till julafton visar bloggaren ytterligare en bild från sommarens dragspelsstämma.
Onekligen ser framtiden ljus ut.


121023

Bildsortering av sommarens begivenheter.
Varför gubben klätt sig så här på en dragspelsstämma är i skrivande stund inte utrett.


Slutregnat?

121022
 
 
I avsaknad av nya skandaler i slott som koja, nöjer sig bloggaren sig idag med att meddela, att det verkar vara slutregnat för denna gång. Faktiskt verkar det bli torrare väder några dagar framåt, och det skadar inte.

Turiststadens skyltar

121021
 
 

För många år sedan bestämde de styrande i turiststaden Hjo att skyltningen i stadsparken skulle bli bättre, och visst blev den bra. Åtminstone för stunden.

 

Men, skyltarna är utformade på sådant sätt, att det inte går att ändra innehållet. Vid förändringar måste skyltarna göras om helt och hållet, men styrande i turiststaden Hjo har kommit på en genial idé.

 

Tejp!

 

Genom åren har man kunnat se övermålningar, den ena fulare än den andra, men detta torde ta första pris. Det är helt oslagbart, men säg vad man inte kan göra med lite tejp…

 

Kanske något att mönsterskydda?

 

Onekligen kan man konstatera, att ledarstabens i Hjo kommun höga svansföring knappast motsvarar verkligheten.

 

Gomidda' 

 

Prata allvar

121020
 
 
Silvia har pratat allvar med Viktoria.
-  Jag är djupt bekymrad för Estelle säger hon, om man får tro Hänt Extra, och det skall man, eller…
-  Vore det i så fall inte bättre om ovannämnda Silvia talade allvar med den tramsige monarken, som hon fortfarande lär vara gift med, frågar sig bloggaren.

Värmerekord

121019
 
 
Det är höst.
En enda husvagn står såsom kvarglömd ute på campingplatsen, men i sydligaste Sverige har hösten stannat av. Man lovar t.o.m. värmerekord för årstiden, men i Hjo är det grått, disigt och 12 grader.. 

Den knugen, den knugen

121018
 
 
Tidigare har vårt kära statsöverhuvud delat ut priset till Världsnaturfondens "Årtets Miljöhjälte".
Samma statsöverhuvud har dessutom dekorerat Saudiarabiens diktatoriske kung och Rumäniens numera avrättade, men lika diktatoriska ledare.
 
Men i år passade inte galoscherna. Sedan han delat ut ett pris vid en ceremoni anordnad av Världsnaturfonden, satt han flinande i sin stol och såg på, när detta års miljöhjälte dekorerades.
Hovets informationschef, den där Ternert, konstaterar, enligt media, att det där statsöverhuvudet inte kommenterar frågan mer.
 
Att hänga medaljer och annat glitter på diktatorer världen över passar väl för vårt statsöverhuvud, men att hänga en medalj på eller dela ut ett diplom till årets miljöhjälte passar tydligen inte.
 
Då sitter monarken istället flinande stilla på sin stol.
 
Skulle det inte vara på plats, att denne monark omgående förpassas dit han passar, alltså bland alla andra tiggare, som syns framför ICA- och Konsumhallar.
Kanske skulle han t.o.m. kunna lära sig spela Donauwellen på ett ostämt dragspel.
 
Kanske skulle den där Ternert kunna lära honom hantera dragharmonikan, vem vet…

Graviditeten

121017
 
 
Tänk, så trevligt - om det nu vore sant.

Fången

121016
 
 
Vätterns nya fånge på väg in i dimman.

Kikki - fortsättning

121015
 
 

Allas vår Kikki blev ju, som de flesta säkert minns misstänkt för narkotikabrott sedan hon försökt föra in 230 tabletter av det narkotikaklassade läkemedlet Diazepam. Hon säger, att hon beställt narkotikan i god tro.

Normalstraffet för brottet är fängelse två månader (Georg Sterzel: Påföljdspraxis m.m. 2001), men Kikki friades i tingsrätten.

 

Givetvis överklagade åklagaren. Det är hennes jobb. Tingsrätten hade ju skapat helt nya regler och gett tusan i den praxis, som finns på området, men Kikki är förbannad, och i dagens AB kan man läsa, att åklagaren är stygg mot henne, eftersom hon är känd och kvinna.

 

Det intressanta är emellertid inte om Kikki är aldrig så känd och aldrig så mycket kvinna. Tingsrättens dom är konstig, och nu skall hovrätten avgöra målet.

 

Frias hon även i hovrätten, bör åklagaren givetvis se till att målet kommer till högsta domstolen, som skulle kunna ändra gällande praxis, vilket i realiteten skulle innebära, att det i mål liknande detta bara är att hävda god tro. 

Då blir man friad, men var går gränsen? 

Är det vid 300 tabletter diazepam eller ett kilo heroin?

 

Skulle nu Kikki bli frikänd, kan hon skryta med att hon lyckats ändra praxis för narkotikabrott, och det måste i så fall betraktas som en smärre bragd.


Kikkis livskamrat

121014
 
 
Redan den 30 september kunde bloggaren, sedan han upptäckt kvällstidningarnas grävande journalistik på de s.k. kändisarnas bakgård, konstatera, att Kikkis hund Eddie tagit ner skylten och lagt tassarna i vädret.
Nu har även Hänt Extra grävt i dyngan.

Manlighetssymbolen

121013
 
 
Bloggaren undrar:
-  Varför bygga en sådan där manlighetssymbol utstickande från den gamla vackra samskolefasaden, när det redan finns en dylik i stadsparken.

Fros

121012
 
 
Första frostnatten här invid Vättern, men vilken fin dag vi fick!
Kallas visst Brittsommar.

Gnäll från en pensionär

121011
Den så ståtliga bläcksvampen, som bloggaren publicerade för några dagar sedan, håller nu på att förtäras av sin ålder.
Han kom då på, att mänskligheten är utsatt för exakt samma förvandling, men samhället glömmer allt för lätt bort de, som uppnått mogen eller ibland övermogen ålder.
 
 

-  Det är inte lätt att bli gammal, konstaterar bloggaren idag.

 

-  Först läste jag, att det kommer att bli en 100-procentig höjning till 43 kronor för ett samtal till 118118. Har man en dator, så kostar det ingenting. Då kollar man Hitta.se:s eller Eniros hemsida, och vips har man numret, men har man ingen dator måste man alltså betala 43 spänn för att få fram ett telefonnummer, och att läsa telefonkatalogen, som snart är borta för gott, är inte lätt med gamla och trötta ögon.

 

-  När jag därefter på datorn beställde tid för bilbesiktning, kunde man betala via internet, och det gjorde jag. 300 spänn och saken var klar.

-  Men hade jag ingen dator och skulle boka besiktning per telefon, kostade det 320 spänn.

 

-  Dessutom beskattas pensionen hårdare än lönerna.

 

Det bloggaren vill ha fram med sitt gnällande är, att man måste ha en dator i huset och dessutom kunna använda den, om man skall få lägsta pris i dagens samhälle, men det finns faktiskt människor, oftast lite upp i åren, som inte har någon dator, och som inte tror att de skulle kunna lära sig hantera densamma.

 

-  Då straffas men i dagens samhälle, och det är mest de äldre, som straffas.

-  Det måste väl ändå vara en självklarhet, att man skall kunna ringa nummerupplysningen för en betydligt lägre kostnad än 43 kronor samtalet, även om detta är den s.k. självkostnaden.

-  Ge oss exempelvis tre fria samtal per månad, så skulle mycket vara vunnet.

-  Att Bilprovningen subventionerar oss med datorkunnande, är absurt.

-  Det borde vara ett rättvisekrav att missförhållandena snarast försvinner. Regeringen, som skulle kunna lämna ägardirektiv håller käft, precis som oppositionen, fortsätter bloggaren.

 

- Och PRO och SPF verkar vara inskrivna i bok över blinda och döva, avslutar bloggaren, glad över att ha lärt sig hantera sin dator i så stor utsträckning, att han både kan utföra diverse ärenden och därutöver underhålla sin blogg på sin Mac.


Puma Swede?

121010
 
 

Bloggaren hade höga krav i går kväll.

Ingenting passade på public servicekanalerna, och ingen fotboll.

Därför började han zappa, men hann bara till trean, där han förbluffad stannade kvar, åtminstone för en liten stund.

Plötsligen började han djupt beundra denna kanal, som han tidigare inte ägnat något större intresse.

Tänk, att först lyckas engagera Anna Anka och därefter den nu aktuella Gunilla Persson.

Vilka fullträffar!

Vad kommer härnäst? Spänningen stiger.

Det kommer nämligen bli svårt, förmodligen omöjligt, att konkurrera ut dessa fullständigt fantastiska damer.

Men ryktet går.

Puma Swede hårdporrdrottningen med 85 hardcorefilmer i bagaget har annonserat sitt inträde i cirkusen.

Utgången är oviss.


Manifestationen

121009
 
 
I söndags kväll var det stor manisfestation runt Vättern.
Man protesterar mot utökat övningsflyg, och bloggaren hoppas, att protesterna hjälper.

Bläcksvamp

121008
 
 
Svampar likt dessa växer invid bloggarens promenadstråk.
 
Han har försökt examinera dem, och kommit fram till, att det är fjällig bläcksvamp, en läckerhet enligt expertisen, men den skulle eventuellt kunna förväxlas med den grå bläcksvampen, som inte alls är lika kärleksfull mot människokroppen.
 
Den innehåller nämligen ett gift, som gör, att alkohol inte bryts ner, alltså en form av naturens eget Antabus, och en sådan förväxling ligger inte i bloggarens intresse.
 
Därför nöjer han sig med de redan plockade kantarellerna.

Höst

121007
 
 
En bild, som andas höst.

Om ett ord

121006
 
 

PRIORITERA

är ett lustigt ord.

Enligt SAOL betyder det: GE FÖRTUR ÅT NÅGOT.

 

Bloggaren och hans k. hustru vistas en dryg fjärdedel av året på Cypern. Då prioriteras Cypern.

Tämligen enkelt, eller…

 

Men…

…betyder det inte också att välja bort. Under de kalla vintermånaderna väljer ju bloggaren bort Sverige, genom att han prioriterar Cypern.

 

Vart vill bloggaren komma, undrar ni?

 

Hjo, alltför ofta hör man, att nu skall vi prioritera det, eller det, och senast bloggaren lade märke till fenomenet var i fredags, när han på radion hörde, att man i Helsingborgs Dagblad framhållit, att man nu måste prioritera miljöbrotten.

 

Det är bra, tänkte bloggaren först, men sedan funderade han vidare.

Om vi nu skall prioritera miljöbrotten, måste vi ju välja bort något annat, eller...

 

Prioritering är nämligen ingenting annat än vanlig nollbasbudgetering. 

 

Alla projekt sorteras upp och läggs i ett litet paket, och därefter läggs paketen i den ordning de anses värdefulla att genomföra.

När alla paketen lagts i en stapel med de mest angelägna överst och de minst angelägna nederst, kommer sanningens minut.

 

Varje paket är kostnadsberäknat, och man har en viss summa pengar att fördela. Plötsligt ser man, att pengarna bara räcker till hälften av paketen. Man skär av dessa, och resterande paket hamnar i tystnad och glömska. 

 

Nu har man prioriterat.

 

Men nu skall man prioritera miljöbrotten.

Var finns de. Finns de inom prioriterat område eller inom glömskans?

I första fallet är det tämligen enkelt. Då väljs inget paket bort. Endast rangordningen ändras. Men i det andra fallet betydligt värre.

Då måste man nämligen göra en ny prioriteringslista, eftersom pengarna inte räcker till ett nytt paket.

Ett redan prioriterat paket måste alltså skippas.

 

Då har betydelsen av ordet PRIORITERA fått en ny betydelse, nämligen: ATT VÄLJA BORT.

 

Tycker du, att det låter märkligt? 

Då skall du sätta dig i din favoritfåtölj och fundera en stund, och snart inser du, att bloggaren är på rätt spår.

 

 
 

Eskils ordbajseri

121005
 
 

Under morgonen lyssnade bloggaren på radions P1, där det samtalades om Arjeplog.

Där har man inte längre råd med det, som är nödvändigt i en kommun. Nu vill man, att invånarna börjar arbeta ideellt åt kommunen…

 

För att kunna driva vård och skola, har man varit tvungna att minska kommunens tekniska underhåll med 34 %.

Enligt kommunalrådet är tätortens huvudgata ingenting att skryta med, och hon ser inte ljust på framtiden.

 

Skatteinkomsterna minskar, eftersom invånarantalet minskar.

Arbetstillfällena är få, även om det varje vinter, enligt Wikipedia, kommer 2.300 tekniker för att provköra bilar i den kalla vintern.

 

Intäkterna från dessa turister torde till största delen stanna hos staten i form av moms och eventuella bolagsskatter.

De jobb, som bilprovarna genererar, är tillfälliga, och ger ingen större effekt på arbetsmarknaden och höjer definitivt inte invånartalet i kommunen.

 

Att samarbeta med grannkommuner verkar svårt. Närmaste granne ligger nio mil bort, och där finns knappast några större vinster att hämta. De lär ha samma problem att brottas med, förutom att de inte heller får några bilprovare vintertid eller med andra ord: 

 

En blind leder en blind.

 

Skolor måste finnas. Äldreomsorg måste skötas, liksom handikappomsorg. Det är nämligen samma lag som gäller i Arjeplog och Stockholm.

 

Höjer man skatten, minskar invånartalet allt mer, och med handen på hjärtat: Hur attraktiv är Arjeplog som inflyttningsort.

 

I radioinsalget medverkade en tjänsteman från kommunförbundet, och han hade ingenting att föreslå, men han presenterade ett än värre scenario. I framtiden kommer detta, som drabbat Arjeplog att drabba hälften av Sveriges kommuner, alltså kommuner under 15.000 invånare.

 

Efter detta var det dags för regeringens minister på glesbygdsområdet, Eskil Erlandsson (C).

Bloggaren har tidigare tyckt, att nämnde Erlandsson gav ett gott intryck, men det han presenterade i radioprogrammet var fasansfullt.

 

Han tyckte bl.a. att kommunen skulle inventera sina företräden. Man skulle satsa på sitt näringsliv, sin turism och bla, bla, bla…

 

Att man på en så liten stund kan häva ur sig så mycket hämtat ur ett avträde, är fullständigt osannolikt, och för bloggaren innebar det inga svårigheter att betygsätta denne minister.

Han hamnar nämligen i det fack, som Salong Gahlin en gång så underfundigt konstaterade i DN, och som bloggaren även tidigare hänvisat till:

 

Till skillnad från matematiken innebär i politiken summan av alla nollor ett stort och farligt tal.

 

Så sant, som det var sagt och skrivet.

 

Men bloggaren kom även att tänka på ett annat citat, nämligen ett, som i form av en köksbonad prydde sin plats:

 

En stor kuk

Är en klen tröst

I en fattig familj

 

Även detta så sant som det sagts och skrivits.

 

Och till Eskil E. vill bloggaren hälsa följande:

 

Utnyttja omgående, och så länge det går, din rätt till pappaledighet!

 


Halledudane

121004
 
 
-  Men vad gick den hemliga dealen ut på, frågar sig bloggaren?
-  För övrigt är det väl inte särskilt hemligt nu längre, fortsätter han.
Hjo, i artikeln kan man läsa, att damen ifråga fixade en deal mellan hennes döde far och Herren Jesus uppe hos Sankte Per.
-  Kan det möjligen vara så, att det handlar om den andra jungfrufödseln i världshistorien, undrar bloggaren?
-  Men visst skulle det kunna vara sant. Själv skulle jag nämligen aldrig kunna tänka mig inleda en affär med damen ifråga, inte ens för en kort minut, även om jag skulle vara ytterst svältfödd.
-  Alternativet skulle faktiskt te sig mycket trevligare, även om det skulle ske i ensamhet, avslutar bloggaren sina funderingar.

Stor högtidsdag

121003
Bloggarens hustru fyller år idag.
Hon får hans allra varmaste gratulationer.


En utflykt

121002
Bloggaren åkte under dagen på en några dagar lång utflykt tillsammans med sin hustru.


Björkstammarna

121001
 
 
Oktober inleds med några vackra björkstammar.

RSS 2.0