Festen

120129
Det finns två sjukhus i närheten av bloggarens vinteride. Båda är privata.
Ett ligger i Paralimni, och hotellet har kontakt med detta. Läkare kommer dagligen för att ta hand om de, som av olika skäl känner sig lite dåliga, och det behövs. Medelåldern är hög på stället.
-
Ett ligger ett stenkast från vinteridet, och många anser, att det vore bättre om detta anlitades.
Det tycker förmodligen även ägaren doktor Tsokkos.
Doktor Tsokkos, eller åtminstone hans familj är mycket förmögna. De äger hotell lite varstans på ön, och det är inte några direkta skithotell, snarare tvärsom.
-
I Ayia Napa äger familjen flera olika, och till ett av dessa inbjuds alla gamla patienter till doktor Tsokkos klinik på en hejdundrande fest, men han är dessutom förutseende, så han bjuder också in nya presumtiva patienter, vilket gjorde, att bloggaren och hans k. hustru igår var inbjudna till en sådan fest. Flera hundra personer kom och det serverades en fantastisk måltid, vilket tydligen är brukligt.
Vinet flödade.
Nu hör till saken att detta var den andra festen för säsongen. Den föregående hölls för en dryg vecka sedan, och dit kom mer än dubbelt så många besökare, men ordningen är, åtminstone så tidigt på kvällen, mycket god och köerna förvånansvärt lätthanterade, till det stora gående bordet.
-
Efter middagen var det dans till alldeles utsökt musik.
-
När bloggaren och hans sällskap lämnade festen vid midnatt anträddes den vingliga färden hem till vinteridet, men för bloggaren mötte detta inga problem. Han hade nämligen sin cykel att hålla sig i.
-
Varför skriver bloggaren all denna smörja om en fest i Ayia Napa?
Hjo, han är något förvånad över hela spektaklet.
Denne generöse läkare bjuder alltså bortåt 1.000 (ettusen) männsikor varje år på en hejdundrande fest, men vem betalar egentligen?
Hjo, det gör du och jag och alla andra, som har hemförsäkringar.
-
Att bli sjuk i Ayia Napa är ju trist, men man kan vara säker på att man får mycket god vård.
För minsta småsak läggs man nämligen in på sjukhuset, och vårdtiden för den lindrigaste åkomma är i undantagsfall två dagar, normalt längre.
Dropp sätts in för det mesta, och då måste man ju ligga kvar där ett tag.
Men allt detta kostar ju pengar. Det är inte särskilt billigt att ligga på sjukhus, vare sig i Sverige eller på Cypern, men i Sverige skickas man hem nästan omgående, medan man drar ut på hemgåendet på Cypern, vilket gör, att det kostar mer, och vem får betala?
Hjo som sagt, du och jag genom våra försäkringar.
Det är inte bara ökad brottslighet, som ökar försäkringspremierna. Även överkonsumtion av vård kan skjuta premierna i höjden, men i Ayia Napa kan farbror doktorn bjuda på ett hejdundrande kalas, och säkert fick han en hel del presumtiva kunder under gårdagens festligheter.
-
Det gäller att smörja sin publik, så må det vara tegelmutor i Göteborg lika väl som fantastiska bjudningar som gårdagens.
Men trevligt var det!

Kommentarer
Postat av: Peter

Och hur är det med den privata vården i Sverige?

Man har hört om undersökningar av privata tandläkare, resultatet var om jag minns rätt ungefär som när man gjorde blindtest av bilverkstäder.

Bilverkstäderna lär ha blivet bättre, har inte hört något om tandläkarna....

Möjligheten göder kreativiteten, eller som man sa förr när till och med ocker var förbjudet.

-Tillfället gör tjuven.

(nu låter jag onekligen som om jag varit på bussresa i Stockholm sydöstra delar)

2012-01-30 @ 19:27:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0