Ja, se pengar...

111010

Ja, se pengar,

Ja, se pengar,

Är till bekymmer,

För fattig och för rik!

Penninggaloppen av hr T. Skogman (1931 - 2007)

Hr Skogman citeras i anledning av att SVT:s Rapport hela morgonen körde ett inslag om att bankerna nu tar ut upp till 150 kronor för en enda betalning. Man fick även med sig PRO:s ordförande på vagnen.

 

Visst, det kostar 150 kronor, om man inte är kund i den aktuella banken, men som fast kund i banken, blir avgifterna betydligt lägre, i sig höga nog, men det finns betydligt viktigare problem man skulle kunna ta upp vad gäller bankerna.

 

För det första kan man ställa sig frågan: Var skall jag kunna göra av med de där 150 kronorna. I den lilla håla, där bloggaren bor, finns nämligen inte längre någon bank med kontanthantering.

För det andra kan man fråga sig om bankernas räntegap är skäliga.

 

Men är man nu så dum, att man tvunget skall ha sin pensionsavi hem i brevlådan, och gå med densamma till banken för att  på stället ta ut sina kontanter mot att banken tar ut en avgift och därefter betala sin hyra och TV-licens à 150 kronor per styck, får man nog skylla sig själv.

 

För övrigt finns också möjlighet att hemifrån girera de aktuella betalningarna till ett betydligt lägre pris via sparbanksgiro eller liknande; en möjlighet, som funnits sedan forntiden.

 

Alltså: Skall man på SVT kritisera bankerna, vore det betydligt mera klädsamt att ta upp de verkliga problemen vi har med våra banker i stället för ett udda problem, som knappast borde beröra någon.

Att PRO-ordföranden åker med på samma vagn säger mer om honom än om det s.k. problem SVT försöker spegla.

 

På fint språk kallas det pseudonyhet. Det har bloggaren lärt sig.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0