Aftonbladet och en död gris

110716

Mat-Tinas gris nära bli kidnappad av hårdrockare

Nyheten finns idag att läsa på Aftonbladets webbupplaga som en av dagens främsta, men att kalla detta för en nyhet, är att hårt tumma på sanningen.

 

Först av allt: Det är fråga om en död gris, och nämnde gris skulle helstekas över öppen eld.

 

Det hände sig nämligen, att Mat-Tina för ett TV-bolag skulle spela in ett program på Sweden Rock i Sölvesborg, och när TV-teamet satte igång att rigga eldstad mm på morgonen, dök ett stort antal utsvultna (AB:s beskrivning) s.k. hårdrockare upp. De uppträdde på sådant sätt, att TV-teamet fick misstankar om, att nämnda hårdrockare (utsvultna) skulle kidnappa grisen.

 

Det hela avlöpte emellertid fredligt, sedan arrangörerna satt in en rejäl vaktstyrka runt grisen, så att denne (grisen) kunde räddas, om man nu kan tala om räddning för en död gris.

 

Hårdrockarna bjöds på kaffe av tidigare nämnda Tina och friden hade åter lägrat sig över festivalen, samtidigt som grisen stektes i lugn och ro.

 

Nu ställer emellertid bloggaren sig tveksam till nyhetsvärdet i nämnda artikel, och skulle gärna vilja ha svar på följande två frågor.

 

1. Vilket nyhetsvärde har detta den 16 juli? Händelsen inträffade nämligen runt den 10 juni, då nämnda festival ägde rum. Alltså inte bara nattståndet.

 

2. Kan man kidnappa en död gris?

Bloggaren trodde nämligen, att tillgrepp av grisar - levande eller döda - knappast ingick under avsnittet människorov, som kidnapping kallas på juridiskt språk i brottsbalken, utan under det som kallas stöld. Om döda grisar numera faller under människorov, har det i så fall helt undgått bloggaren. Men dennes kunskaper i straffrätt börjar kanske blekna, som en följd av stigande ålder. Vem vet?

 

Men ett vet vi: Nyhetstorkan är total, men det kanske är ett gott tecken.

 

Bloggaren saknar bild på en död gris. Därför bjuder han istället på denna vackra bild på några av de trailrar, som idag finns uppställda på Strömparterren i Hjo. Många fiskare har nämligen kommit till Hjo för att delta i den årliga dragfisketävlingen.

Om de (fiskarena) dessutom får upp en död gris, är emellertid inte känt i skrivande stund.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0