Nytt häkte?

110831
Är detta möjligen det nya häktet i Hjo?

Trästaden

110830
Åter en bild från trästaden.

Mördarens spår

110829
Även mördarsnigeln lämnar sina spår.

Bjurbäcksdagen

110828
Boggaren har, som tidigare anmälts på denna blogg, utställning denna och nästa helg i Bjurbäcks Konsthall.
Söndagen var dessutom utsedd till Bjurbäcksdgen med försäljning och andra aktiviteter utanför konsthallen. Dessutom bjöds inte bara på ögonfröjd inne i konsthallen utan även på öronfröjd, som synes.

Marilyn

110827
Det blev en fantastisk konsert i går kväll.

Jazzkonsert i kväll

110826
I kväll skall bloggaren och h.h. åka till Bjurbäcks kyrka (strax utanför Mullsjö) på jazzkonsert.
Det är hans gamla spelkompisar New Orleans Delight från Danmark, som kommer på besök tillsammans med Marilyn Keller, en förtjusande sångerska från Portland, USA.
Det lär bli en trevlig kväll.

Utställning i Bjurbäcks Konsthall


Augustimorgon

110824
Sensommarmorgon vid snipbryggan.

Badsäsongen över på söder

110823

-  Ingen ordning längre, tänker fru Anka högt och ljudligt.

-  Ingen tar tempen på vattnet, sedan badvakten på söder åkt till Alcudia och förmodligen tagit såväl termometer som temperaturskylt med sig på resan, så jag vet inte om jag vågar hoppa i.

-  Det kan ju vara kallt, avslutar fru Anka sitt tänkande.


Härligt

110822
Det ser onekligen härligt ut.

Sista resan för i år

110821
Idag gör s/s Trafik sin sista resa till Visingsö för denna sommar. Nu återstår bara någon chartertur.
Hösten är nära.

Jazzfestival i Tibro

110820
Idag har bloggaren spelat i Tibro. För detta uppvaktar han sig själv med en liten blomma.

De kallar sig journalister

110819

Idag blir det långt, och det kommer inte bara en bild, utan flera stycken.

 

Det skall komma barn på Haga Slott, vilket bloggaren i sin blogg i förrgår nogsamt konstaterade för ev. oinvigda, sedan han fått höra nyheten på radio. Detta har han sedan länge (två dagar) lämnat bakom sig, men något han aldrig lämnar bakom sig är den fullständigt idiotiska press, som svenska folket fått för sina synder.

 

Redan i går morse satt bl.a. Aftonbladets s.k. hovreporter i TV:s morgonsoffa och bredde ut sig. Hon konstaterade, att nedkomsten förmodligen skulle ske i februari och inte i mars, som de, som verkligen vet, hade uppgett. Samtidigt förmodade Expressens dito, ni vet han Lindwall med fläskotlettfrisyr mm, att det fanns risk för tvillingar. Han hade förmodligen varit med...

 

Förresten det där med att vara hovreporter verkar vara ett bra jobb. Man behöver aldrig skriva något. Istället finns det andra, för journalistyrket helt intelligensbefriade personer, som intervjuar denne hovreporter, där han får breda ut sig i sällan skådat format.

 

Så kom gårdagen, och den gick lika hastigt, som den kom, men under dagen kunde man ändå skåda den s.k. kvällspressens löpsedlar, där den ena imponerades över, att den blivande modern kunnat hålla käft, medan den andra konstaterade, att modern pressades av det hårda babykravet, var man nu fått detta ifrån. (Se bild nedan!)

 

Men det stora hånet måste var det, som riktats mot tidskrifterna Hänt här, Hänt där och Hänt i Vecken. De hade ju inte fått reda på något i förväg. Ingen hade skvallrat för dem, vilket inneburit, att man fortfarande snaskat i Madeleine Bernadottes tidigare förhållande. (Se bilder nedan!)

Att hennes tidigare trolovade numera inte längre är en offentlig person skiter man fullständigt i. Han måste varje gång han går förbi en löpsedelspelare behöva läsa lögner om sig själv. Lögner, som kanske är negativa för honom i hans yrkesutövning.

 

Som var och en långt tidigare måste ha förstått, är bloggaren sann republikan, men i sina allra dystraste stunder, när han tänker på Sverige och dess framtid, har han börjat vackla, dock endast små korta stunder.

 

Han har börjat fundera över vad som skulle ske, om Sverige fick republik. Vad skulle det bli av alla dessa lögnare och dyngspridare, som är anställda, inte bara i Hänt Lite Varstans, utan även på våra synnerligen oseriösa kvällstidningar. De skulle plötsligen stå utan jobb, och skulle istället belasta arbetslöshetskassor, socialtjänst och försäkringskassa ( de har ju visat med råge, att de knappast är särskilt friska, i vart fall inte å huvudets vägnar, Det finns ett medicinskt ord för notoriska lögnare.)

Sin dynga skulle de säkert fortsätta sprida, antingen de får något för det eller ej, men vem skulle anställa dem?

 

Med dessa personer ute i öppen arbetslöshet, skulle det drabba såväl bloggaren som hans medmänniskor kraftigt i höjda skatter och andra avgifter, eller…

 

Men han förblir nog vid sin läst som republikan. Det skall betydligt mer till för att han skall vackla på riktigt.


Alva

110818
Onekligen kan man undra vad hon tänker.

Barn på väg

110817
För den, som kunnat undgå dagens nyhet, så upprepas den här:
Det väntas tillökning på Haga Slott.
Meddelas endast på detta sätt, men givetvis med en ärlig gratulation från bloggaren, som idag visar ytterligare en bild, som h.h. skapat på sin iPad.

Klotter

110816
Är detta klotter eller bara ett pikant inslag i parkbilden?

Stängt för säsongen

110815
Igår avslutades dragspelsstämman i Hjo, och därmed stängdes Sommarhjo.
Vi drar täcket över oss, vänder oss på andra sidan och sover vidare, drömmande om nästa sommar, men faktiskt lovas det fortfarande lite sommarväder bort i veckan, trots att det idag regnar ordentligt.
Det regnar så mycket, att de båda kvällstidningarna vill att man skall tycka till om vädret, men till vad nytta?
-------
Men över till det positiva: Sedan dragspelarna åkt hem, kanske det blir lite bättre plats här i Hjo för oss pianister. Fråga Gordon. Han längtar, som synes.

Lirarna

110814
Drömmen om Elin, Bränd-Pers vals och Lördagsvalsen. För många är detta höjdpunkten på dragspelsstämman i Hjo. Det är den stora festen för dragspelsälskarna, och när man själv får vara med och spela från scenen är man mycket nöjd.
Fråga bloggaren. Han vet. Han har själv stått där, även om det är många år sedan.
Men när man hört Lördagsvalsen tre gånger under den gångna halvtimman, letar man sig gärna ut för att hitta de verkliga lirarna, för sådana finns det tämligen gott om, och då kan man lyssna länge.
Här har bloggaren hittat ett holländskt par, som spelade en helt annan musik, än den vi vant oss vid. På sitt fanstastiskt fina österrikiska dragspel och på sin violin kunde paret framkalla verkligt njutningsfull musik.
------
För kännaren kan meddelas, att dragspelet är trekörigt med alla tre stämmorna i det s.k. violinregistret, vilket för oss är mycket ovanligt, men bloggaren har alltså, som ni förstått vid detta laget, i år satsat på det ovaniga.

Piano- eller knappdragspel?

En ständig fråga för en dragspelare, och det är svårt att lära spela knappspel, när man är van vid pianodragspelet.
Fråga bloggaren. Han har försökt, dock utan framgång, men denne man har löst problemet en gång för alla.

Dragspelsstämma

110812
Dragspelsstämma eller tradjazzfestival - skit samma.
Kan inte deltagarna och publiken lösa medlemsskap i PRO omgående, så är det inte långt kvar, förrän de är kvalificerade.
Men så finns det ljuspunkter.
Under eftermiddagen hittade bloggaren denna unga tjej, ensam bland en massa gubbar med keps, och det verkade dessutom som om hon hade riktigt trevligt.
Är det månne ett tecken på att slaget ännu inte är förlorat?

I kyligaste laget

110811
Vädret betydligt bättre, och det tackar säkert alla dragspelare för. Det är nämligen dragspelsstämma i Hjo.
I sig äger den rum under instundande lördag och söndag, men den stora festen är på campingen, och där är festen i full gång.
Men även om solen emellanåt visar sig, så har vattentemperaturen i Vättern hastigt sjunkit. Den har t.om. sjunkit så lågt, att badmästaren på Hjovieran avråder från bad.

En mellandag

110810
Kyligt för första gången på mycket länge. Dessutom en del regn och åska, men det utlovas bättre redan i morgon, så shortsen får bli på ett tag till.
Bloggaren har haft fullt upp med att sortera bilder, och han lär ha sysselsättning med sådana göromål under ett mycket stort antal regndagar.

Kantareller - många

110809
Många kantareller idag...

Scoopet

110808
Konsten att hitta ett scoop:
Köp en taxeringskalender!!!!

Kräftor - svenska!

110807
I går spelade bloggaren tillsammans med gamla kompisar på en privat fest i Lundsbrunn. En mycket trevlig tillställning.
I värdens ägor ingår även denna lilla sjö, där det finns kräftor, och det tillhör verkligen inte vanligheterna, att bloggaren bjuds på inhemska kräftor. Mycket gott!
För övrigt lär de uthemska kräftorna vara - ja just det - hemska.

Lyckliga

110806
Tänk, vad vi kan vara lyckliga.

Seglare på Vättern

110805
I tisdags inleddes segeltävlingen Vättern Kors och Tvärs. Vädret var underbart, men kanske allt för bra för seglarna. En etapp fick ställas in p.g.a. för dålig vind.
Vädret sista dagen var knappast särskilt fotovänligt, knappast heller segelvänligt. Dålig vind för seglarna och jämnmulet för fotograferna. Inga skuggor och inga kontraster.

SJ, SJ, gamle vän...

110804

Med anledning av att en konduktör hos SJ slängde av en 11-årig flicka på en obemannad station tidigare i veckan, fann bloggaren stor glädje i denna lilla kommentar på facebook:

 

Flicka avvisad från tåget för att hon inte kunde uppvisa biljett?

Ironiskt med tanke på alla som haft biljett när SJ inte kunnat uppvisa något tåg...


Sommarmorgon

110803
Knappast läge för ytterligare kommentarer.

Modern konst

110802
Bloggaren visar idag en av hustruns bilder, framställd på iPad med inspiration från David Hockney, som just nu ställer ut sina iPad och iPhonebilder på Louisiana i Humlebæk.

Helt överens

110801
Den senaste veckan har i det mesta präglats av den grymma katastrof, som en enda dåre åsamkade Norge.
Snyftreportagen har avlöst varandra i kvällspressen, men man måste fråga sig: Till vilken nytta för vem?
Thomas Mattsson på Expressen (bloggaren visar ingen bild på denne Mattsson, eftersom det räcker med alla bilder på hans fula tryne, som hela tiden dyker upp på Expressens webbupplaga) har gjort sig bred över hur duktiga man varit, som snokat upp den ena tragedin efter den andra. Resultatet torde emellertid i många fall varit, att sorgen förstärkts för de närmaste.
Men igår var det andra ljud i skällorna.
När bloggaren idag under morgontimmarna - som vanligt - flanerade i staden, fick han se gårdagens löpsedlar hos den svenska kvällspressen, och så överens man plötsligen är.
Man måste onekligen fråga sig, vart den undersökande journalistiken (den som tidigare nämnde Mattsson så ofta skryter om) tagit vägen.
Har man måntro kommit över en nyutgåva av den svenska taxeringskalendern.
I så fall ett riktigt SCOOP.
Ett som emellertid är säkert är, att bloggaren inte finns med bland de på löpsedlarna nämnda.

RSS 2.0