Snart slut

180304
 
Kommande veckas lördagsunderhållning på SVT lär vara den sista för i år, men osvuret är bäst.
Detta fullständigt idiotiska program, kallat Mello, är uppenbarligen gjort för debila och infantila männsikor.
Vanligt normalt skapade människor har under de senaste lördagarna letat frenetiskt i TV-tablåerna för något bättre, och fråga är om inte TV3:s Hollywoodfruar eller TV4:s Farmen är bättre. Sämre kan de i vart fall inte vara, men bäst: det finns Playkanaler.
 
Att med vett och vilja släppa fram den där Fab Freddie är en skymf för vanliga TV-tittare, oavsett ålder, och dit kan man utan vidare räkna in tidningarnas bevakare. Sämre omdömen får man leta länge efter.
 
Men nu är det slut, kan man åtminstone hoppas.
 
-  Jag tror emellertid, att jag gör en Harry Schein, upplyser bloggaren sina läsare.
 
 
-  Men vad är en Harry Schein, undrar vän av ordning?
-  Hjo, det skall jag förklara, genmäler bloggaren.
-  För många år sedan var det på det viset, att Harry Schein, Sveriges - och även världens i hans egna ögon - största kulturpersonlighet, tillika tennislirare med en skjuten statsminister, fick härja fritt inom den svenska kulturen.
 
Schein tröttnade på SVT:s utbud, som till stor del - åtminstone om man skall tro honom - bestod av filmer med Åsa Nisse och kompisen Klabbarparen - inköpta av SVT för en skitsumma.
-  Schein anmälde skiten till Radionämnden, eftersom han ansåg filmerna så usla, att de stred mot SVT:s avtal med staten.
-  Nu hade dock nämnden en annan uppfattning än Schein, och åtgärder vidtogs aldrig.
 
Bloggarens uppfattning är emellertid, att Åsa Nissefilmernas kulturella värde med råge överstiger det fjant och trams, som spridits på SVT under de fem senaste lördagskvällarna på s.k. prime time, och ytterligare en lördag återstår.
Därför borde den s.k. Radionämnden granska hela skiten.
 
-  En försvårande omständighet är, att tramset återkommer varje år lika länge vid samma tid under sex veckor, men som sagt: Play finns.
 
För den intresserade:
Nils Petter Sundgren, stor kulturpersonlighet hos SVT, har i sina memoarer beskrivit sina bataljer med Schein, om vilket går att läsa i Expressen 100815. Länken finns nedan.
-  Läs artikeln! Den är verkligen läsvärd.
 
https://www.expressen.se/kultur/nisse-kriget/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0