Boeing

180323
 
Till ackomanjemang av folket i Rostbältet, har nu den galne mannen med den röda kepsen där borta i USAmerikas Vita Hus bestämt sig för att införa ståltullar; något som även hans republikanske företrädare försökte sig på, dock ångrade denne sig snart.
 
Den galne i kepsen har för tillfället lämnat EU utanför, vilket för den oinvigde verkar som om hela historien riktar sig mot Kina.
 
Nu har det emellertid uppdagats, vilket framgår av OMNI Ekonomi, att den USAmerikanske flygplanstillverkaren Boeing hamnar i en synnerligen dålig sits, om tullarna blir verklighet.
 
Sålunda har Kina för avsikt att beställa 7000 flygplan från Boeing under de närmaste 20 åren till ett belopp uppgående till 1000 miljarder dollar, eller 10.000.000.000.000 svenska pesetas, om nu bloggaren räknat rätt på alla nollorna.
 
Inget annat bolag i Dow Joners-indexet har lika mycket att förlora på tullarna och eventuella motåtgärder från Kina. Boeing har dessutom stått för 24 % av indexets uppgångar sedan december 2016 - allt enligt OMNI Ekonomi.
 
Tala om att binda ris åt den egna ryggen…
 
Tänk: Tio miljarder SEK. Det är annat än de få slantar bloggaren försökt sy in i madrassen…
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0