Vår i sikte?

180404
 
Första morgonen efter hemkomsten från Cypern (0226) var det idag plusgrader, närmare bestämt två stycken.
 
 
Efter en regnig förmiddag, tittade solen blygt fram, och termometern visade under eftermiddagen +10 i skuggan, men det dröjer ändå länge innan vandrarhemmet i Villa Eira öppnar.
 
 
Bloggen avslutas med en mediekrönika.
 
SVT noterar idag, att vårdtagarna på demensboendet Kvarngården i Ingelstad, Växjö kommun, i fortsättningen får betala sitt sötningsmedel till kaffet, enligt en artikel i Smålandsposten.
Så här i första apriltider undrar man om det hela är ett aprilskämt, men den 28 mars meddelade tidningsledningen, att det inte längre blir några aprilskämt.
 
En anhörig till en av vårdtagarna på demensboendet har införskaffat sötningsmedel till sin far, och hon har själv betalat hela rasket, eller vad sägs om 1400 sacketter för 38 SEK, alltså 2,7 öre för varje sackett, och detta har man inte råd att ge de som bor på hemmet och varje månad betalar 5600 SEK för mat och omsorg.
Någon borde skämmas riktigt ordentligt.
 
I Upsala Nya Tidning kan man läsa om att man blev tvungen att stänga en skola i Vestby kommun cirka en timma före skoldagens slut, beroende på en odör, som var så stark, att såväl elever som lärare blev illamående.
Vad hade hänt?
Hjo, någon hade gått runt i skolan och skvätt ut innehållet i en sillburk, och nu lär visst svenskarna få skulden, eftersom det handlade om en burk svensk surströmming.
Norrmännen verkar vara av klent virke, tycker bloggaren.
 
Bloggaren slog idag på sin TV vid pass kl 17, och på Trean huserade Gunilla Persson, precis som vanligt.
Bloggaren undrar hur mycket hon har betalt för att vara så in i hilvitte elak, eller är hon verkligen så urjävlig i levande livet. Faktiskt skvallrar hennes elaka utseende om det.
 
Tänk, vad människor är elaka.
En chef inom äldreomsorgen i Växjö drar in sötningsmedlet till vårdtagarnas kaffe och sparar knappa tre öre per kopp. Den ekonomiska effekten torde vara mindre än att vattenståndet i Vättern skulle öka, om bloggaren lät vattnet gå i strandkanten.
En marodör i Norge skvätter surströmming över en hel skola, så att både barn och lärare blir illamående.
Och Gunilla Persson skall vi bara inte tala om. Hon har gett elakheten ett ansikte.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0