Fuskaren

170930
 
Bloggaren häpnade i morse, när han fick se Fotosidans utskick på nätet.
Man hänvisade nämligen till Terje Hellesø som en auktoritet gällande manipulerade bilder; samme Hellesø som år 2011 togs med brallorna nere, när han i tämligen dåligt riggade bilder hävdade, att det fanns, inte bara en massa lodjur utan jämväl, mårdhund i Mullsjöskogarna strax norr om Jönköing.
 
Han avslöjades, mycket beroende på den dåliga fejkkvaliteten, och med skammens rodnad på sina kinder drog han sig tillbaka i tystnaden, men nu har alltså tidskriften Fotosidan återuppväckt honom för att berätta om bl.a. riskerna inom  digitaliseringen och därmed möjligheterna till fusk med digitala bilder.
 
Hans, vid tiden, höga svansföring byttes ut mot ett tillstånd med svansen mellan benen, men nu verkar det som om Fotosidan vill ta ut honom från mörkret, där han borde sitta på livstid åtminstone avseende manipulerade bilder, och resa svansen på nytt.
 
Förmodligen har Hellesø - sedan han skämt ut sig - skämts rejält, och det får han gärna flortsätta med, men den som nu skall skämmas mest är tidskriften Fotosidan, som med sitt reportage försöker minimera den skada Hellesø dsn gång gjorde sig skyldig till 2011 och dessförinnan.
Ingen kan få bloggaren att tro, att de bilder, som låg till grund för avslöjandet av Hellesø var de enda manipulerade bilder han sysslat med. Såvitt bloggaren förstår, hade han sett hela sitt fuskande som en affärsidé, där det fanns pengar att tjäna.
 
 
Detta är rönnbär, plåtade utanför bloggarens fönster. Bilden är inte manipulerad, men beskuren.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0