Djävulen tar över

170901

 

För 17 år sedan skildes statskyrkan från staten och heter numera Svenska Kyrkan.

Givetvis var uppfattningen lite till mans, att klåfingriga kommunalpolitiker skulle inse, att såväl riks- som kommunalpolitik är en sak och kyrkans väl och ve en annan, men vad man bedrog sig.

 

Sedan skilsmässan har mången avdankad kommunalpolitiker funnit en ny arena - kyrkan, varifrån de försöker sprida sitt politiska budskap, och det stundande kyrkovalet om två veckor är inget undantag.

 

Socialdemokraterna, Centerpartiet och Sverigedemokraterna ställer upp på många platser, medan de andra partierna håller tassarna borta.

 

SD har tidigare försökt komma åt makten i kyrkan, och därför är det viktigt, att gå till valurnan i de församlingar, där SD ställer upp.

 

Den ideologi SD visat sig ha, med anor från gamle Adolf kan knappast anses höra samman med den, som kyrkan företräder.

 

I kyrkovalet är valdeltagande mycket lågt, vilket innebär, att det är lätt att kuppa sig in. Bloggaren vet från den tid han själv var valförrättare.

 

 

Att Svenska Kyrkan, till skillnad från friförsamlingarna, har den enorma förmånen att ta in avgiften från medlemmarna via skattsedeln anser bloggaren vara synnerligen tveksamt. Kanske skyller man på att alla landets invånare fortfarande är medlemmar i Svenska Kyrkan, men bara lite grand, eftersom alla måste betala begravningsavgiften, men detta är mycket lätta att komma runt, bara viljan finns.

Låt kommunerna ta över begravningsavgiften. De har ju redan hand övrig renhållning i samhället.

 

Men för bloggaren är det synnerligen suspekt att SD försöker skaffa sig makt genom att ta sig in i Svenska Kyrkans finrum.

Många kanske skulle säga, att det är som att göra bocken till trädgårdsmästare.

Eller skulle man kanske kunna uttrycka det så här:

Där Gud slutar tar Djävulen vid.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0