Spara på "å"

171006

 

Hjo Tidning (HT), som bloggaren sedan urminnes tider prenumererar på, är numera knappt ens en källa till irritation.

 

Sålunda serveras varje tisdag sedan begynnelsen av sommaren något som kallas ”Sommarkrysset”; en för företaget lyckad besparingsåtgärd, eftersom man i semestertider får en hel sida utan något som helst redaktionellt arbete.

 

Lösningen på krysset redovisas därefter påföljande fredag, men några vinster delas inte ut - inte ens en nitlott i Trisslotteriet.

 

Men sommaren är kort - precis som en hr Ledin brukar sjunga - dock icke för HT.

Sommaren i tidningshuset är inte alls så kort, som hr Ledin vill påskina. Fortfarande föregående tisdag den 3 oktober, när befolkningen i övrigt noterat höstens inträde, var det sommar hos HT med sommarkryss, och fortfarande sparar man alltså en hel sida från redaktionellt arbete.

 

 

Att tidningen idag - som lovat - inte redovisar lösningen på krysset - utan några vinster, inte ens en nitlott i Trisslotteriet - är knappast värt mer än en axelryckning.

Kanske har man även i tidningshuset på Sjögatan kommit till sans och insett, att det inte längre är sommar, men svaret kommer i tisdagstidningen: Med eller utan ”Sommarkrysset”.

 

Men nu har man i sin spariver gått längre eller vad sägs om detta?

 

 

Sedan en tid tillbaka har man i tidningens webbupplaga på många ställen skippat den där lilla ringen över bokstaven ”a” så att den blir ett ”å”.

 

 
Hur stor besparingen blir, är inte känd i nuläget, men av alla bäckar små blir det en å - eller ”a” eller t.o.m en älv -  vilket sedan tidigare verkar välkänt hos tidningens ägare uppe vid Klarälven i Värmland.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0