Prinsen på ärten

171030

En man med förnamnet Fredrik, anställd på Aftonbladet för att bl.a. skriva på deras ledarsida, har visat ett synnerligen dåligt omdöme, genom att låta inte enbart käften, utan jämväl pitten tala.

 

 
Detta har lett till att Fredriks framtid numera är mycket osäker, eftersom tidningens politiska chefredaktör - Karin, slängt ut honom från ledarskriveriet. Var han fortsättningsvis hamnar är en helt öppen fråga, men hans tid på Aftonbladet verkar gå mot sitt slut, och vem vill anställa en sådan som Fredrik med det CV han numera håller sig med.

Men Fredrik är inte nöjd med Karins beslut. Han menar, att hon, som tidigare haft en ryggrad, som aldrig vek sig, nu har degenererat och vänt kappan efter den populistiska vinden.

Men redan detta uttalande torde vara nog för att diskvalificera Fredrik som ledarskribent, menar bloggaren, och Karin har åter visat att hennes ryggrad inte viker sig, vad än den där Fredrik tycker.

Han har visat, att han vare sig kan hålla käft eller pitt i styr och lär i fortsättningen ha det svårt hos de etablerade medierna, men fortfarande lär det väl finnas en utväg mot Hänt Extra eller liknande skandaljournalistik, eller kanske rent av som kungareporter hos Johan T?

 

 
Hans reaktion på Karins beslut liknar huvudpersonen i en saga, som en dansk man vid namn Hans-Christian skrev för många år sedan.

Sagan heter ”Prinsessan på ärten”.

Gomidda’


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0