Om vissa är det synd

170517

 

Idag är det en stor dag någonstans i världen, men var? Det har bloggaren glömt.

Nåväl, nu skall vi tala om något helt annat.

 

Om Rickard Olsson är det synd, och han tycker synd om oss, svenska TV-tittare.

Om Alexandra Pascalidou är det också synd.

Med andra ord: Det är synd om många idag, men någonstans i världen festas det. Där är det synd att inte festa.

 

 I AB kunde man igår läsa om Rickard Olsson, han ni vet, som varje dag sedan 2008 - nästan i vart fall - leder ett frågeprogram på TV, men nu vill man på TV göra om programmet, och Olsson tycker synnerligen synd om sig själv. Risken är den, att han kan stå utan försörjning, när 2018 skall erövra världen. Han är nämligen anställd på frilansbasis. Förmodligen något han själv starkt medverkat till, eftersom det är ett lukrativt sätt att tjäna pengar på TV.

 

 
Nu tycker han, att det är synd om TV-tittarna, men istället för att programmet skall gå varje vardag, kommer det att gå på lördagar, dock med 50 % utökad sändningstid, men givetvis blir det ett pekuniärt avbräck för Olsson, om han följer med till det nya formatet.

Men hans omtanke om TV-tittarna klingar falskt. Det verkar mest vara talan i egen sak, menar bloggaren.

 

En annan det är synd om, är alltså Alexandra Pascalidou.

När hon hörde talas om, att SVT:s morgonprogram skulle göras om, med start i höst, kontaktade hon SVT och meddelade, att hon var väldigt intresserad av jobbet som programledare, men fick aldrig några reaktioner har hon berättat för Resumé, och nu är hon kränkt, och det är synd om henne.

Hon menar, att hon hade betytt mycket för mångfalden i ”Morgonstudion”, som programmet kommer att kallas. 

 

 

-  Alltså bara för att hon har grekiska rötter, menar hon, att hon skall kunna vara med och få in sin fot varhelst hon så önskar, men SVT visste tydligen bättre, säger bloggaren.

-  Kanske gick de efter kvalifikationer, tror han, och hennes grekiska bakgrund är väl knappast något, som i mångfaldens namn inom SVT skulle gå före personer med rätt kvalifikationer för programmet.

 

Inom den grekiska mytologin finns en berättelse, som handlar om övermod och hybris, den handlar om Ikaros, vars vingar smälte, när han flög för nära solen.

-  Kanske något, som både Olsson och särskilt Pascalidou borde ha med i beräkningen.

 

För övrigt föll en pollett så småningom ner i huvudet på bloggaren, och han drog sig till minnes, att det idag är den 17 maj, och då är det en sjuhelvetes fest i vårt västra grannland.

 

Gomidda´

 

 
En liten blomma tillägnad 17 maj.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0