Ven

 170615
 
Bloggaren och hans k. hustru begav sig återigen till Ven, där de skall tillbringa några dagar. 
På resan fick de höra om långa köer på E20, som började vid södra infarten till Landskrona. Därför körde de av motorvägen betydligt tidigare och kom förbi Glumslövs Backar, ett fantastiskt fint naturreservat med Ven i bakgrunden.
 
 
Tidigare fick bloggaren höra, att den borgerliga oppositionen med hjälp av SD skulle förhindra de skattehöjningar regeringen föreslagit.
 
Idag fick han höra på nyheterna, att såväl finansministern, fru Magalena Andersson (s), som hennes underhuggare hr Per Bolund (mp) surnat till över oppositionens s.k. hotelser. De menar, att "det är farligt" att göra som oppositionen planerat.
 
Men för bloggaren, som fullständigt skiter i hotade skattehöjningar, förmodligen beroende på att han inte berörs, klingar fru Anderssons och hr Bolunds jämmer synnerligen falskt.
 
Bloggaren har nämligen för massvis av år sedan, när han läste statsvetenskap, lärt sig, att den svenska parlamentarismen bygger på att regeringen skall ha majoritet i riksdagen för sin politik. Annars hamnar man ju i en ren diktatur, där regeringarna, oavsett färg, kan gör precis som de vill.
 
Kanske skulle fru Andersson och hr Bolund plocka fram sina gamla och avlagda böcker i statsvetenskap, där den svenska parlamentarismen beskrivs, men risken är, att just detta avsnitt saknas i deras böcker.
 
Gråen, den lilla ön utanför Landskrona, där ålakråkorna gör vad de kan för att fördärva ön.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0