Bloggaren cyklar

170705
 
På självaste midsommardagen påstod bloggaren - helt riktigt skulle det visa sig i efterhand, att vår käre statsminister, hr Löfven var ute och cyklade.
Nu måste bloggaren erkänna, att även han själv hamnat i de cyklandes skara.
 
Igår skrev han om Independence Of The Seas, som på morgonkvisten passerade Bäckviken på väg mot Köpenhamn.
Han skrev också, att ett annat fartyg hos samma rederi, Harmony Of The Seas, världens just nu största kryssningsfartyg var på väg norrut i Öresund under kvällen, men vad han bedrog sig.
Vid en kontroll på Vessel Finder visade det sig nämligen, att Harmony fortfarande befann sig i Nassau.
 
 
Men hur kunde missförståndet uppstå.
Hjo, det var på det sättet, att HD skrivit om fartygen, och bloggaren hade då fått för sig, att världens största kryssningsfartyg skulle ta sig igenom Öresund, men så var det inte. Det handlade istället om det största kryssningsfartyg, som någonsin passerat Öresund - Independence Of The Seas.
 
Hennes djupgående är så stort, nämligen runt åtta meter, att det borde skrämma vettet ur vilken skeppare som helst, vid passage av Flintrännan eller Drogden, där djupet inte är mer än - ja, just så - åtta meter.
Risken att hon skulle få bottenkänning och kanske också sätta sig i segelrännan för evigt kan knappast anses ha varit försumbar, men det hade knappast utgjort något problem, eftersom Bert från Skara - säkert som amen i kyrkan - köpt fartyget, kilat fast henne ordentligt och öppnat invandrarförläggning.
 
Nåväl, Independence Of The Seas kom till Köpenhamn i går morse, och i går kväll lämnade hon Öresund och lär, enligt HD, inte återkomma inom de närmsta åren.
 
 
Att Harmony, med ytterligare en eller ett par meters ytterligare djupgående, skulle komma förbi, lär alltså vara uteslutet, såvida man inte kommer i skriande behov av nya invandrarförläggningar, rymningssäkert som det verkar vara mitt ute i Öresund.
 
Nu har bloggaren ställt in cykeln i garaget och hoppas den får stå kvar där.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0