Att vara tondöv

170715

 

Kammarkören i Grönköping höll igår kväll konsert på Läspevallen inför fullt hus, men det blev inte riktigt som arrangörerna tänkt sig.

 

Den för dagen inhyrde dirigenten visade sig nämligen vara en till oigenkännlighet förklädd Hildor Peterzohn, Grönköpings förre förrädare, fullständigt tondöv, och förmodligen också blind, utan den minsta ledsyn, sedan den mask, med vilken han var förklädd, ramlat å den s.k. sniskan.

 

Istället för en pampig konsert, blev det ett virrvarr av sällan skådat slag. Ingen visste när sångnumren började och än mindre, när de slutade, vilket innebar, att alla de 32 vokala stämmorna slutade vid helt olika tidpunkter, och ingen vet, om den siste sångaren ännu satt sista tonen.

 

Naturligtvis är detta en skröna, men om en verklig händelse skall nu bloggaren berätta.

 

 

I en kvalmatch till Champions League mellan Linfield från Nordirland och Celtic från Skottland tilldömdes de senare en hörnspark.

När hörnan skull läggas, haglade flaskor, mynt och annat, som inte tillhör en fotbollsplan, in mot hörnläggaren. Denne försökte ta bort det, som kastats in, varpå han förmanades av domaren att skynda på med spelet.

 

Därefter skulle han slå hörnan, men en flaska kastades mot honom. Han gick för att ta  bort flaskan, men ansågs av den totalt tondöve figuren, kallad domare, ha fördröjt matchen i så hög grad, att det var dags för en varning. Givetvis protesterades det, men den tondöve lät sig icke förstå, att det var han själv, som borde varnats eller varför inte begåvats med ett rött kort och livstids avstängning från all fotboll över gärdsgårdsseriestandard.

 

Det ingår nämligen i domarens roll att se till att planen hålls ren från inkastade föremål, och i detta fall borde han givetvis avbrutit matchen - helt eller tillfälligt, så att spelarna skulle kunna fortsätta, utan att riskera att få en tompava i skallen.

 

Men kan man mer begära?

Ett internationellt fotbollsförbund bestående av mutkolvar och lallande figurer från de olika ländernas förbund ger mycket övrigt att önska.

 

Är det konstigt, att bloggarens fotbollsintresse falnat?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0