Problem i juletid

171215
 

Vår käre statsminister har det inte lätt.

 

 
Tänk att - med en så hårt proklamerad feminism - behöva dras med en talman, som inte alls visat sina feministiska framfötter. Istället beskylls han för att ha tafsat otillbörligt på en kvinna, samtidigt som hans metoder som chef ifrågasätts. (OBS! Utredning pågår dock och han kan komma att frias helt.)

 

Tänk att ha en finansmarknadsminister, som inte kan hålla sig till sanningen, om man skall tro OMNI, som idag hänvisar till SvD Näringsliv, som bl.a. skriver följande om skärpningen av det s.k. amorteringskravet från presskonferensen den 30 november.

 

”Finansmarknadsministern Per Bolund (MP) hänvisade flera gånger till regeringens analys i samband med skärpningen av amorteringskravet. Men någon analys som agerat underlag till beslutet finns inte att ta del av.”

 

Riksrevisorerna kritiserar skarpt i en rapport nuvarande system med förvaltare och gode män (precis som bloggaren gjort under många år). Man anser, att verksamheten måste professionaliseras. Kunskapsnivån hos dessa ideellt arbetande är för låg, och det finns stora risker för den s.k. huvudmannen med nuvarande system.

Dessutom har stora stölder inom verksamheten avslöjats - men i sanningens namn, kan tillgrepp ske i de flesta verksamheter.

 

Tänk att ha en migrations- och biträdande justitieminister, som inte alls håller med. Hon menar, att den ideella verksamheten skall värnas. Den är, enligt hennes uttalande i SVT igår, hur bra som helst, om bloggaren tolkade hennes uttalande riktigt.

 

Givetvis delar inte bloggaren hennes uppfattning, en uppfattning, som hämtad i mitten av förra seklet, då det var fint att förordnas till politiker eller till god man/förmyndare.

Idag skriker ungdomsverksamheterna efter lämpliga ledare, och föräldrarna ställer upp så gott de kan.

 

Politiken skriker efter lämpliga proselyter till nämnder och styrelser, men den yngre och inom politiken behövliga populationen är fullt sysselsatt med att skjutsa sina barn till allehanda sysselsättningar och agera goda ledare, men skall också försöka röja i kåken och ha lite fredagsmys, när veckan lider mot sitt slut.

 

Därefter kommer frågan om att kunna ställa upp som god man/förvaltare, ett uppdrag man inte kan avsäga sig, förrän överförmynderiet lyckats skaffa fram en ersättare eller att döden gjort sitt.

Vem som helst - även regeringsföreträdarna - borde sedan länge begripit, att sysslan skulle professionaliseras , men det kostar, och det är väl där skon klämmer, eller…

 

Tänk att ha en landsbygdsminister, som slagit på stort vad gäller undervisning i engelska språket - 400.000 SEK. Kanske en skitfråga, men som i dagens läge ger ytterligare tyngd i statsministerns redan överfulla ryggsäck.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0