Lantisarna

170824
 

Det var en gång (så börjar alla sagor, eller…) en ung flicka från Stockholm som i sin iver att profilera sig i så hög grad, att hon skulle kunna hamna på en riksdagsplats hos sitt parti, gjorde ett uttalande, som hon säkert aldrig glömmer.

 

Inte heller har det fallit särskilt djupt i glömska hos invånarna i kungariket, särskilt som det fortfarande vevas fram och tillbaka i media.

 

Nåväl, tiden går, och så småningom kom hon in i riksdagen, där hon gjorde så bra ifrån sig, att hon plötsligt var ett statskvinnoämne.

Inte nog med att hon valdes till ordförande i sitt parti, hon var också den självklara statsministerkandidaten i partiet och även i den allians, i vilken hon satsat hårt.

 

Men det går inte alltid som man tänkt sig.

Hennes parti har nämligen efter senaste valet gått s.k. kräftgång i sprintertakt, samtidigt som hennes egen stjärna hos såväl partikolleger som hos invånarna i kungariket dalat betänkligt.

Det har t.o.m. gått så långt, att en massa riksdagsplatser riskerar att gå upp i rök.

 

Enligt - som vanligt obekräftade - rykten lär kön hos arbetsförmedlingen ringla lång av riksdagsledamöter och andra partiföreträdare från hennes parti så att man har sitt på det torra, när nästa val - det förmodade katastrofvalet - 2018 sammanräknats.

 

Många riksdagsplatser och med dem feta arvoden lär s.m.s. gå upp i rök eller åtminstone tillfalla andra partier, men nu djävlar…

 

  

Nu har det börjat mullra i partiets olika lokalavdelningar. Man har plötsligt insett, att man står utan försörjning fr.o.m. oktober nästa år. Därför har man nu börjat försöka hitta orsaker till partiets kräftgång i sprintertakt.

Att det skulle vara fel på partiets politik, är inte att tänka på. Nej, nu djävlar skall den tidigare så glappkäftiga flickan, som vuxit upp till partiledare och statsministerkandidat bort.

Då löser man alla problem och slipper hamna som ett parti i spillror på politikens baksida.

Man har ett år på sig.

Under detta året skall man slänga ut den tidigare nämnda glappkäftiga flickan från politikens köttgrytor, samtidigt som en ny partiledare skall presenteras och helst konsolidera sin ställning som duglig partiledare, men för bloggaren verkar det som om man glömmer det mest väsentliga:
För man rätt politik och hur skall man i så fall entusiasmera invånarna i kungariket, så att kräftgången i sprintertakt abrupt avbryts?

 

Nå, vad sade nu den unga flickan för bortåt 20 år sedan?
Hjo, hon sade så här:
”Stockholmare är smartare än lantisar.”

 

Vem håller i det berömda skaftet, när man nu vill avlägsna henne från partiledarposten?
Hjo, lokalavdelningarna i Stockholm.

 

Nu får vi se, om hon fortfarande anser stockholmare vara smartare än lantisar.

Den som lever får se.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0