Vår även i år

170430
 
Så här på Valborgsmässoaftonens morgonkula sitter bloggaren och försöker sammanfatta den gångna vintern, som här hemma i Sverige lär ha varit trist.
 
 
Ingen riktig vinter, men bloggaren är härvidlag inget sanningsvittne, eftersom han flydde Sverige redan i mitten av december och återvände inte till Hjo förrän den 21 mars.
Men han kan i sin tur konstatera, att vintern på Cypern var ovanligt kall, även om Cypern var den plats i hela norra medelhavsområdet, som var mildast.
 
 
Förmodligen har medeltemperaturen där nere legat någon eller några grader lägre än normalt, och de svenskar bloggaren känner, som är bofasta där, framhåller, att vintern varit den kyligaste på många långa år.
Men istället för nollgradigt slaskväder hemma i Hjo, var det behagliga temperaturer på bloggarens terass på Sunwing i Ayia Napa.
 
 
Om någon trodde, att bloggaren kom hem till våren i Sverige, var det fel.
Mars fortsatte, så som berättats. Ingen vår i sikte, och april fortsatte likadant, men nu, den siste april, verkar det ändå som om våren kommit för att stanna.
 
 
Det kyligare vädret på Cypern gjorde, att den blå akacian - den som är gul - var mycket sen i blomningen, men hemma i Hjo verkar inte det tråkiga vinter/vårvädret ha spelat någon större roll för blomningens framfart.
Sålunda blommade vitskråpen i stadsparken, när bloggaren kom hem, och de hade blommat länge.
Trots kyla, vågade sig vitsipporna upp, kabbalekan började blomma i bäckarna, pestskråpen tog för sig, och nu, en av de sista aprildagarna började hela Sveriges nationalblomma visa sig.
 
 
I afton skall det eldas i stadsparken, och våren skall hälsas. 
På samma plats skall det i morgon hållas demonstration, som verkar ha förberetts väl, om man skall tro det arrangerade partiets hemsida.
 
 
Bloggaren har dock en fundering:
Hur är man som "plakåt?
 
Nåväl, en annan fråga:
Blir morgondagens demonstrationståg större eller mindre än i fjol?
-  Jag tror de var 34 i fjol, drar sig bloggaren till minnes.
 
Välkommen våren och gomidda'

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0