Imperiets tid är förbi

 170428
 
Britterna tror, att de skall få samma förmåner utanför EU som de har som medlemmar i samma union, men nu har madame Merkel i Tyskland satt ner foten.

-  Ett tredje land, vilket är just vad Storbrittanien kommer att vara, kan inte - och kommer inte - ha samma rättigheter som EU-länder, säger hon, enligt Omni.
 
Hon gjorde också, enligt Bloomberg, hårda markeringar mot britter, som hoppas kunna förhandla till sig gynnasmma villkor för landet. 
-  Det vore slöseri med tid, säger hon.
 
-  Jag tror, britterna skulle må bäst, om de äntligen insåg, att imperiets tid är förbi, menar bloggaren. 
-  Ett imperium kan knappast bestå av de brittiska öarna mellan Nordsjön och Atlanten, Gibraltar och Falklandsöarna, men svansföringen är fortfarande hög, och kommer säkert att så förbli, hur det går med såväl EU-förhandlingarna som med skotternas hot om att lämna imperiet.
 
-  Problemet är dock, att svansen hamnar så i kläm, att den måste amputeras, menar bloggaren.
 
 
Posten, detta eviga samtalsämne.
Nu hotar Postnords ledning om att portopriserna kommer att höjas chockartat, samtidigt som man nästa dag säger, att postutdelning bara kan ske ett par gånger i veckan.
 
- Vad har vi Postnord till, undrar bloggaren.
-  Höjs priserna så, som man hotar och skall posten bara delas ut ett par gånger per vecka, är det väl lika bra, att man tar bort de där gula lådorna, som finns här och var. Ingen kommer att lägga några brev där. 
-  Det kommer förmodligen i framtiden att vara billigare att själv sätta sig på tåget och lämna breven, dit de skall i de enstaka fall, där man inte kan maila över skiten.
 
Gomidda*
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0