Rekordet slogs inte heller denna gång

141212

 

Bloggaren satt i går kväll framför sin TV och zappade mellan kanalerna, då han plötsligt fick se en massa gulblå figurer med klubba i näven.

 

-  Vad skulle detta kunna vara, frågade bloggaren sig själv, samtidigt som han kunde få info på TV:n genom en enkel knapptryckning.

 

Hjo, det stod, att det var innebandymatch mellan Sverige och Slovakien.

-  Oj, tänkte bloggaren, kan man spela innebandy i Slovakien?

 

Men fel, fel, fel, som man brukade uttrycka sig i TV-programmet ”Fem myror är fler än fyra elefanter”.

Det var inte alls Slovakien, utan Estland, som mötte Sverige i innebandyVM, såvida nu inte slovakerna klätt sig i esternas tröjor.

 

I bakgrunden hörde men en synnerligen exalterad speaker, som vrålade ut Sveriges målgörare stup i kvarten. Att han inte blev trött i truten, förstår inte bloggaren. Sverige gjorde nämligen ständigt mål.

 

En nästan lika exalterad kommentator, och en bisittare eller expertkommentator, som det numera heter, försökte ge Sverige beröm för sitt fullständigt fantastiska sätt att fullgöra slakten av esterna.

 

Men Sverige misslyckades skändligen. Man vann bara med 17-0, och fortfarande är det långt kvar till det rekord Kanada en gång satte i en VM-match i ishockey mot Danmark. 

 

47-0 slutade den matchen, och rekordet verkar svårslaget, såvida man inte nu i den internationella innebandyorgansiationen beslutar sig för att inbjuda eskimåerna på Nordpolen, samerna på Nordkalotten och de få, som till äventyrs bor på Sydpolen till ett VM i innebandy, som de med största sannolikhet skulle tacka nej till. 

De lär nämligen, precis som alla andra normala människor, såvitt bloggaren förstår, fortfarande ha vett i skallen, till skillnad från de nördar, som besitter stolarna i innebandyorganisationerna.

 

Man brukar säga, att man måste vara med för att se och lära.

Om esterna såg något, är i skrivande stund inte klarlagt, men att de skulle ha lärt något av spektaklet verkar helt uteslutet.

 

Som vanligt kommer väl Sverige och Finland att mötas i finalen, sedan de klappat till alla de andra lagen, som deltar som ett alibi för att turneringen skall ha s.k. VM-status, med tvåsiffriga resultat.

 

-  Men det är långt kvar till 47-0, om det nu är rekordet de är ute efter, avslutar bloggaren dagens utläggning.

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0