Det torftiga världsmästerskapet

141214
 
-  Nej, det handlar inte om VM i surströmmingsätande, inte heller om VM i att strypa en ål, säger bloggaren.
-  Det handlar om den där VM-turneringen, där 12 spelare finns på plan, varav 10 är utrustade med en form av pinne, jagande en lite vit boll, fortsätter han.
 
-  Hjo, jag skrev om det redan i fredags, sedan Sverige hade klappat till Estland eller om det nu var Slovakien med 17-0 i en kvartsfinal, men fortsättningen är minst lika torftig, idrottsmässigt sett, säger han.
 
I går var det alltså dags igen. Semifinal och Schweiz stod för motståndet, eller vad det nu kallas, och Sverige vann med 10-1.
27-1 sammanlagt i kvarts- och semifinaler. Och det skall kallas VM. Det motsvarar ungefär att bli korad till Wimbledonmästare i tennis utan gameförlust under turneringen.
 
-  Visst får de här killarna springa runt och jaga en boll på idrottshallarnas golv för mig. Jag har ingenting alls emot det - tvärsom. Förmodligen är det riktigt hälsosamt, att man ägnar sig åt att motionera, och det verkar som om spelarna från Schweiz och Estland eller om det nu var Slovakien satsat på just detta, medan Sveriges spelare tydligen satsat något hårdare.
 
Men VM???
-  Inte tusan håller man ett VM i motionsgymnastik eller korpfotboll, framhåller vår vän, bloggaren?
 
Såväl tidningar som etermedia jublar över de svenska framgångarna - de skriker sig närmast hesa - och i Aftonbladet kan man idag läsa, att Sverige kommer att vinna eftermiddagens final med så där fem måls övervikt. I så fall 32-1 i ett slutspel, som anses ha VM-status.
 
-  I skuggan av uteblivna framgångar i de stora världsövergripande idrotterna, kanske det är bra, att vi kan kalla oss världsmästare i innebandy, men jag hade hellre sett på, när man korade världsmästaren i ålstrypning. Det hade i vart fall varit mer spännande.
 
-  Hur det går i dagens s.k. final mellan Sverige och Finland?
-  I det skiter jag fullständigt, avslutar bloggaren dagens litania.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0